Liviu Nicolae Dragnea, acest Ostap Bender al politicii teleormănene

01 Iulie 2010, 23:51 | 4923 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, este un produs tipic al perioadei tulburi în care ne aflăm de peste 20 de ani. Ca şi alţi profitori, şi domnul Dragnea a practicat saltul dintr-un partid în altul.

   După ce în 1996 a fost prefect numit de PD, în 2000 a câştigat primul dintre cele trei mandate de preşedinte al C.J.Teleorman, tot pe listele PD. Imediat după alegerile generale din 2000 a trecut la PSD. Ca un autentic Ostap Bender al politicii dâmboviţene a reuşit să acapareze tiptil, tiptil cam tot ce era valoros în zona Turnu-Măgurele. Ca şi eroul romanelor lui Ilf şi Petrov, "Viţelul de aur" şi "Douăsprezece scaune", domnul Dragnea nu a acţionat cu forţa decât în puţine împrejurări. Metoda omului de paie ( va amintiţi de bătrânelul Funt, din "Viţelul de aur? ) a fost folosită cu succes de politicianul teleormănean. Omul de paie cel mai important a fost şi este Marian Fiscuci, bun prieten cu domnul Dragnea. Acest  domn Fiscuci este cel care a devenit patronul Teldrum, în acte binenteles, de fapt patron este domnul Dragnea. 

   Nu ştiu dacă va mai amintiţi  ce s-a întâmplat cu "trenul reciclator", un utilaj performant folosit pentru asfaltări. Acest utilaj, cumpărat de CJ Teleorman cu 30, 9 miliarde de lei în anul 2001, a fost închiriat firmei Teldrum cu 500 de milioane chirie anuală. Un calcul simplu arată că CJT îşi va recupera banii în 62 de ani. O afacere de succes pentru Ostap Bender-ul teleormănean. Ca şi eroul autorilor sovietici, şi domnul Dragnea câştigă foarte mulţi bani.

    Conacul pe care şi l-a construit în Alexandria este uriaş. Dacă vreţi să vă convingeţi mergeţi pe strada Ion Creangă, la numărul 103 şi veţi vedea conacul baronului teleormănean, cel care este ocupat cu salvarea bieţilor pensionari. Domnule Bender, scuzaţi, Dragnea, vindeţi conacul şi cu banii cu care l-aţi construit plătiţi pensii la câteva sute de oameni timp de mulţi ani. Ca o dovadă de ipocrizie, remarcăm faptul că în declaraţia de avere nu este trecut niciun autoturism. Săracul domn Dragnea, circulă cu "un autoturism care aparţine hotelului Turris din Turnu-Măgurele", aşa cum scrie în declaraţia de avere. Ca să va daţi seama de puterea acestui om vă spunem că unii angajaţi ai hotelului turnean îşi rad mustaţa sau îşi lasă mustaţă după cum face patronul Dragnea. Îi place să fie tratat ca un jupan, angajaţii hotelului îi ştiu de frică foarte mult. De câţiva ani, domnul Dragnea  a devenit mai ascuns, astfel că proprietăţile pe care le dobândeşte devin închise pentru public. De exemplu, Hanul Diligenţei de la Banciu, nu este folosit decât de  domnul Dragnea la anumite evenimente.

   De curând a cumpărat şi fostul pichet de grăniceri din satul Poiana, comuna Ciuperceni, unde îşi va construi o casă de vacanţă şi de vânătoare. "Casa partidului", cum era denumită o casă foarte mare din gospodăria partidului comunist, a devenit şi ea proprietatea domnului Dragnea. Ştim că înainte de 90, pe acel teren existau doi smochini uriaşi. Oare, or mai exista şi acum sau domnul Dragnea i-a înlocuit cu portocali? Îşi poate permite, la averea  uriaşa pe care o deţine.

  Domnul Dragnea seamănă mai mult cu Ostap Bender, personajul lui Ilf şi Petrov, decât cu un autentic social-democrat.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
DAVID pe 02 Iunie 2011, 13:48
#4
Dinu Paturica
Cred ca dansul aduce foarte mult cu Dinu Paturica, personaj foarte rapace in ceea ce priveste buzunaul propiu, in rest din partea dansului multa minciuna si sfidare pentru cetateanul de teleorman, care nu-l vede decat in afise si benere mari in ajunul votarilor!
victor pe 12 Iulie 2010, 20:01
#3
?
bai tata, dar ai c*raj, nu gluma! Cand te scoate asta din judet?
mike pe 11 Iulie 2010, 18:36
#2
lingau
ce ma lingaule adica dl cucu,nu este invidie\ne pur si simplu dorinta de dreptate,la balamuc cu voi ghertoilor,si cu ldp in puscarie,putintica rabdare.
CUCU pe 02 Iulie 2010, 15:44
#1
INVIDIOSILOR
SI CARE E PROBLEMA VOASTRA?\nMURITI DE INVIDIE?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.