Bacalaureat 2010: Subiectele la limba română.

28 Iunie 2010, 19:45 | 2985 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal

 Azi dimineaţă, peste 200.000 de elevi au susţinut proba de limba şi literatura romană, în cadrul examenului de bacalaureat. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte: un text la prima vedere, o analiză a modalităţilor de construcţie a unui personaj din basmul cult şi un eseu despre omenie.
 
     Subiectele de la bac au fost următoarele: comentarea unui text la prima vedere, extras din  piesa de teatru Iorgu de la Sadagura, de Vasile Alecsandri; descrierea particularităţilor de construcţie a unui personaj dintr-un basm cult studiat şi un eseu despre ce înseamnă omenia, plecând de la proverbul "Fapta bună laudă pe om".
 
     În Turnu-Măgurele, examenul de bacalaureat se desfăşoară la Grupul Şcolar "Sf.Haralambie" (elevi de la liceul cu acelaşi nume şi de la Colegiul Naţional "David Praporgescu") şi la Liceul Teoretic "Marin Preda" (elevi de la liceul cu acelaşi nume şi de la Colegiul Naţional "Unirea").
 
     După cum vedeţi, nu au fost subiecte grele, ba din contră, au fost destul de uşoare. Credem că au fost mulţi elevi, care fără ajutor, au reuşit să ia note foarte bune. Ca în fiecare an, şi anul acesta bacalaureatul a fost cu probleme. Mai întâi  greva profesorilor iar apoi acuzaţiile de cumpărare a bacului de către unii elevi. Sunt elevi, trebuie să recunoaştem, care îşi iau examenul de bacalaureat, cu note mari chiar, însă nu prin învăţătură. De fiecare dată sunt asemenea acuzaţii însă nimeni nu a fost prins. Să sperăm că în acest an omenia va deveni o calitate a mai multor tineri.
 
     Mâine, 29 iunie, are loc, în cadrul bacalaureatului 2010, proba la limba maternă, alta decât cea romană. Pe 30 iunie urmează proba obligatorie a profilului, iar pe 2 iulie proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.
 
    Rezultatele BAC 2010 vor fi afişate duminică, 4 iulie, până la oră 16. În seara acestei zile (4 iulie), între orele 16 şi 20, elevii vor putea depune contestaţie. Rezultatele finale vor fi afişate la 8 iulie.

 

VEZI: Bac 2010 - Subiecte la Limba si Literatura Romana

 

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
ion pe 21 Iulie 2010, 16:09
#1
vasilescu
tongue wink la mate au fost praf tote
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.