Zvon - Primaria revine la furnizarea agentului termic de la combinat

06 Iunie 2010, 01:01 | 5491 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal

Primaria a negociat cu conducerea combinatului sa incalzeasca orasul, iarna viitoare, cu agent termic furnizat de combinat.

In urma cu 3 ani Primaria si combinatul au renuntat la contract si orasul a fost incalzit cu centralele de cartier care au fost retehnologizate. Pretul foarte mare al caldurii a facut ca multi locuitori sa nu poata sa isi plateasca facturile si iarna viitoare distribuitorul de gaz ameninta ca nu va mai deschide robinetul. Cand agentul termic era furnizat de combinat, Primaria il distribuia cu un pret de cateva ori mai mare fata de pretul cu care il primea de la combinat. Prin oras s-a auzit ca pretul era de 3-4 ori mai mare de la combinat la apartamente.

Acum conducerea combinatului a hotarat sa stabileasca pretul care va ajunge in apartamente. Datoriile mari pe care le au asociatiile, se pare ca sunt cauzate si  de Primarie, care furniza agentul termic la preturi foarte mari. Turnenii stiu pe pielea lor ce inseamna sa platesti milioane si sa nu ai caldura in case. Locuitorii cu bani si-au montat centrale de apartament si sistemul centralizat risca sa nu mai functioneze, deoarece datoriile sunt foarte mari si lumea saraca nu are cu ce plati pretul foarte mare al gigacaloriei practicat de Primarie.

In Occident, dar si in multe orase din tara sistemul centralizat este mai eficient decat centrala de apartament si in multe orase din tara locuitorii se rebranseaza la sistemul centralizat. In Ploiesti sistemul centralizat a fost privatizat, iar locuitorii platesc cel mai mic pret din tara si locuitorii cu centrale de apartament se rebranseaza la sistemul centralizat. Singura solutie este privatizarea, si la noi ar trebui ca cel care produce agentul termic sa-l si distribuie. Prin oras, a circulat un zvon, cum ca domnul Ioan Niculae, patronul combinatului, ar fi vrut sa cumpere sistemul centralizat, dar Primaria nu a fost de acord.

Turnu Magurele ar trebui sa beneficieze de un pret mic al gigacaloriei datorita combinatului. Daca Primaria nu privatizeaza cat mai urgent sistemul centralizat, este singura  de vina pentru pretul mare platit de turneni la caldura. Locuitorii nu sunt vinovati de incompetenta Primariei.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
ilidia pe 24 Septembrie 2014, 21:32
#4
serios?
Stati cuminti. CAF-urile nu mai exista. Cine credeti ca mai are incredere in puslamalele astea? Majoritatea celor care stau la bloc si-au instalat demult centrale de apartament si-ar sta cam mult pe ganduri sa se mai lege la cap stiind ca platesc exact cat consuma.
VALI pe 26 Septembrie 2011, 23:17
#3
ZVON ?
PROBABIL ESTE INCA O SMECHERIE PSD CUM DE ALTFEL A MAI FOST. NORMAL, NU AM DOVEZI. PE VREMURI,PT .ORAS ERA O \\\"COTA\\\"DE GAZ CARE ERA FOLOSITA IN PRODUCTIA DE INGRAMINTE SI INCALZIREA ORASULUI ERA ASIGURATA DIN PROCESUL TEHNOLOGIC. CAF NU ERA FOLOSIT DECIT IN MICA MASURA, DECI REZULTAU NISTE BANI NEGRI PT .ALEGERI, ETC. IN ACELE TIMPURI AM LUCRAT IN COMBINAT SI ACESTA ERA ZVONUL. SA NU UITAM SE APROPIE ALEAGERILE DECI TREBUIE SE NE INCALZESCA PUTIN. COMENTARIUL ESTE VALABIL SI PT . PDL ETC. UN LUCRU ESTE SIGUR . CONTEAZA PRETUL.
KGB pe 19 Iulie 2011, 21:34
#2
Dom` Primar
Domnule primar psd-ist care te doare-n c**r d oras, ce-ai facut dom`le ai lasat lumea sa moara d frig cativa ani la rand, kiar asa nesimtzit esti? ai luat centralele alea d rahat in loc sa lasi lumea sa ia caldura d la combinat? sa-ti plateasca tie d 10 ori mai mult la caldura? da d fapt cred k 10% dn oras a avut caldura d la tine si nu caldura abureala. kiar asa d nesimtzit esti? au fost copii mici care au facut frigu, familii intregi, batrani? si ziceti k va mai doare d batrani? rusine a-ti fie si tie si alora care te-au adus o lume!!! rusine inca odata! vezi cum faci sa bagi caldura in oras d la Combinat fara sa mai incarci lumea asa in bataie d joc!
Mada pe 01 Martie 2011, 21:04
#1
Vin alegerile
Vor sa avem caldura la anul in an electoral ca in fiecare an electoral, solutii pentru incalzire sunt multe, in viitor voi propune, in functie de rezultatul alegerilor ca un angajat al primariei sa mearga la c*rsuri de specializare in acest domeniu pentru a putea oferi gratuit solutii si sfaturi de incalzire pentru toti cetatenii care vor dori acest lucru pentru ca nu toata lumea are acces la internet, la informatii despre noile tehnologii de incalzire si economisire de energie si bani.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.