DNA in Teleorman - Nicolae Badanoiu, primarul din Videle, sub control judiciar. Marius Nedelcu, viceprimarul, sub control judiciar pe cautiune.

29 Ianuarie 2016, 23:24 | 3955 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Nicolae Badanoiu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27.01.2016, a inculpatului

NEDELCU FLORIN MARIUS, viceprimar al orașului Videle, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 29 ianuarie 2016, față de inculpatul BĂDĂNOIU NICOLAE, primar al orașului Videle, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La începutul lunii iunie 2015, inculpatul Nedelcu Florin Marius, în calitate de viceprimar al orașului Videle, a pretins inițial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denunțător în cauză), căruia i-a propus să îl sprijine în atribuirea unui contract finanțat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în orașul Videle.
Deși omul de afaceri i-a comunicat inculpatului faptul că prețul de execuție, în condițiile legale de respectare a normativelor tehnice, depășea valoarea de 550.000 lei, viceprimarul Nedelcu Florin Marius, sub pretextul că lucrările de executare a proiectului trebuiau efectuate formal și în mod superficial, i-a transmis denunțătorului că bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus și că acest plafon nu poate fi depășit sub nici o formă.
Totodată, inculpatul Nedelcu Florin Marius l-a convins pe omul de afaceri că verificarea modului de executare a lucrărilor este tot atributul primăriei în calitate de beneficiar și că nu vor fi probleme cu plățile.
În schimb, denunțătorul urma să îi dea inculpatului suma de 45.000 de lei, parte din plățile pe care primăria Videle trebuia să le facă pentru executarea terenurilor de sport respective.
În același context, inculpatul Nedelcu Florin Marius a pretins de la omul de afaceri emiterea unei facturi fictive plătită de primărie, în valoare de 10.000 lei, aferentă unor servicii de masa și cazare, deși firma denunțătorului nu avea un astfel de obiect de activitate.
Precizăm că, din cei 10.000 lei, denunțătorul trebuia să-i restituie inculpatului 8.000 lei, în considerarea ajutorului ce urma să-i fie dat, suplimentar față de suma de 45.000 lei.
La data de 17 iulie 2015, între firma denunțătorului și primăria Videle a fost încheiat un contract de lucrări având obiectul menționat mai sus, documentul fiind semnat de viceprimarul Nedelcu Florin Marius, în calitate de reprezentant al Primăriei Videle, conform înțelegerii cu primarul Bădănoiu Nicolae, care plecase în concediu de odihnă.
În perioada imediat următoare, în vederea primirii sumelor de bani cu titlu de mită, inculpatul Nedelcu Florin Marius a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care a exercitat presiuni asupra denunțătorului, prin „obligarea” acestuia la respectarea condițiilor din caietul de sarcini, deși primarul orașului Videle cunoștea că acesta din urmă nu le poate îndeplini.
Astfel, în condițiile de mai sus, denunțătorul a remis inculpatului Nedelcu Florin Marius suma de 23.000 lei, urmând ca ulterior să-i dea și diferența.
La data de 26 ianuarie 2016, inculpatul Nedelcu Florin Marius a mai primit suma de 15.000 lei, reprezentând o nouă tranșă din mită, fiind surprins în flagrant de organele de urmărire penală.
Această sumă de bani urma a fi împărțită în mod egal cu primarul Bădănoiu Nicolae, în baza înțelegerii inițiale avută cu inculpatul Nedelcu Florin Marius.

Inculpaților Nedelcu Florin Marius și Bădănoiu Nicolae li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 ianuarie 2016, față de inculpatul Nedelcu Florin Marius, procurorii anticorupție au dispus măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru o perioadă de 60 de zile.

Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii ordonanței de dispunere a măsurii preventive respective, o cauțiune în valoare de 30.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, la o unitate bancară.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
ilie pe 01 Februarie 2016, 21:16
#8
primarie
aveti dreptatae
georgel de la JVC pe 01 Februarie 2016, 07:00
#7
Circ ieftin
Este facatura pe fata pentru decredibilizarea domnului Badanoiu. Cine nu il cunoaste pe Badanoiu cred ca este adevarat ca a luat spaga. Cercetarile vor arata ca domnul primar nu este bagat in aceasta mocirla provocata de Nedelcu Florin!!!!!!
ILIE DE LA SCULARIE. pe 31 Ianuarie 2016, 06:27
#6
Cateva precizari.
-Cand am spus ca DNA are in vedere si niste concetateni de ai nostri, NU AM ZIS CA SUNT SI VINOVATI, CI DOAR CA VA TREBUI SA RASPUNDA LA NISTE INTREBARI. EU LE DORESC SUCCES!.-Un // mare logician// s-a lamurit deabea acum ca nu sunt aceeasi persoana cu ilie de la scularie. La vremea respectiva am dat lamuririle necesare. Ca ilie gamalie este inteligent, zau ca este amuzant-gluma mai proasta ca asta n-am mai intalnit!. Cred ca il confunda cu cainele lui.
eu pe 30 Ianuarie 2016, 22:38
#5
#Sica
Am ajuns la concluzia că ILIE DE LA SCULĂRIE nu este același cu ilie de la sculărie, persoană inteligentă, extem de conflictivă și total anti psd. Cel cu majuscule este un psd-ist emblematic, copy-paste....ușor poet, in total conflict cu ideea că, omul Claudiu Daniel Crăcea nu are nicio problemă cu dna-ul. Hai domnule "majusculă, nu fi profet mincinos, știi cum este cu acela care dorește răul altuia, se pomenește cu oamenii Codruţei in "bătătură". Se aude vreun tremurat din primărie sau se transmite "emoţia" de la Videle la Turnu? Se face "esvală" și pe la Alexandria, Roșiori, Zimnicea? Toţi sunt primarii psd-ului. Dacă nu avem alegeri din două tururi in mod sigur avem arestări "la prima strigare" TOATE la psd!
Nelutu pe 30 Ianuarie 2016, 10:14
#4
# 1-Nu mai avem rabdare
...incusiv pentru tine,visul de a ajunge sau a fi cineva,”SE VOR SPULBERA”.Mars la scoala de propaganda a PSD !
Sica pe 30 Ianuarie 2016, 09:09
#3
lui Ilie de la scularie
Ilie,oricâtă ură ai avea tu împotriva lui Crăcea,timpul îţi va demonstra că te înşeli. Am fost angajatul lui şi ştiu că nu a avut nicio afacere cu Nicolae. Singura asociere care poate fi făcută este legată de faptul că,în urmă cu ceva timp,i-a vândut asociaţia agricolă,pentru a infiinţa parcul fotovoltaic. În ceea ce-i priveşte pe Pălăduş şi Tănase,nu am cunoştinţe. Dar ştii cum e proverbul ăla :" cum îţi aşterni, aşa dormi". Şi eu sunt adeptul dreptăţii,vreau ca toţi cei care au furat şi înşelat,să plătească. În special cei care au făcut aşa,nişte averi fabuloase. Şi mi-ar plăcea să se înceapă cu........... bugetarul Dragnea. Averile la control !
un locuitor din Videle pe 30 Ianuarie 2016, 05:59
#2
Badanoiu nu este implicat
Domnul Badanoiu nu este vinovat cu nimic in acest dosar, Se va dovedi acest lucru cat de c*rand!!!!

Nicu Badanoiu este un primar care are realizari in Videle in 3 ani si jumatate de mandat ca au toti primarii din 1990 pana in 2012. Aici se incearca inlaturarea de a mai candida la postul de primar pentru Badanoiu. Se va demonstra ca nu este vinovat si va castiga alegerile din vara.
ILIE DE LA SCULARIE. pe 30 Ianuarie 2016, 05:56
#1
Aveti putintica rabdare, stimabililor!.
Vine, vine, DNA si la Turnu Magurele!. Multi vor avea mari surprize, inclusiv finantatorul acestui site!. IN PRIMUL RAND VOR TREBUI SA DEA NISTE EXPLICATII TOTI CEI CARE AU FACUT AFACERI CU IOAN NICULAE( CRACEA, PALADUS, TANASA, ETC).DEOCAMDATA ATAT!.VISUL UNORA DE A AJUNGE PRIMARI SE VOR SPULBERA.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.