"Mă pot și împușca!" Ioan Niculae spune că renunță la cele cinci cărți scrise după gratii: "Decât să mă plimbați atât, mai bine mă condamnați pe viață"

22 Ianuarie 2016, 23:33 | 4060 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Declarație șocantă a milionarului Ioan Niculae în momentul în care a ieșit din judecătorie. Acesta a transmis că "Mă pot și împușca!", referindu-se la faptul că ar vrea să renunțe la beneficiul de 150 de zile de libertate pe care le-ar câștiga în urma celor cinci cărți în închisoare.

Milionarul Ioan Niculae le-a spus magistraţilor că e gata să renunţe la beneficiile pe care i le-ar aduce cele cinci cărţi scrise după gratii. Este primul deţinut-cărturar care ia decizia de a nu se folosi de operele create cât timp a stat după gratii.
Afirmația lui a fost făcută în fața judecătorului doar pentru a brava. De asemenea, au fost schimburi de replici între Ioan Niculae și judecător. În momentul în care judecătorul a cerut o expertiză a cărților până pe data de 19 februarie, avocatul a ieșit în fața instanței și a zis că vrea să renunțe la beneficiile aduse de scrierea de lucrări științifice, adică a celor 150 de zile de libertate pe care le-a câștigat după scrierea lucrărilor.

În sala de judecată a fost și un scandal. Potrivit unor surse, Ioan Niculaie i-a replicat judecătorului că "Decât să mă plimbați atât, mai bine mă condamnați pe viață".

Potrivit avocatului Cristian Ene, "Decizia lui Ioan Niculae de a renunța la cărțile scrise în pușcărie este unul dintre argumentele pe care el le-a adus în fața judecătorului pentru a dovedi faptul că acele cărți pot fi înlăturate de la calculul pedepsei și că ar putea fi eliberat condiționat chiar și fără cele cinci cărți scrise"
"În legislația actuală, procedura anulării cărților nu există, iar judecătorul va trebui să ia în analiză dacă chiar au fost scrise acele cărți și să verifice caracterul științific al lucrărilor. În cazul în care acele cărți sunt științifice, judecătorul va fi obligat să scadă din pedeapsă cele 150 de zile. Dacă acele cărți, prin expertiză, cele 150 de zile nu vor mai fi scăzute, iar pedeapsa va fi calculată cu zilele scăzute pentru munca depusă după gratii", a mai declarat avocatul.

În instanţă, Ioan Niculae a declarat că vrea să renunţe la scăderea pedepsei cu cele 150 de zile de care ar beneficia în urma cărţilor scrise. Milionarul este unul dintre deţinuţii care a fost prolific după gratii - a scris Bioetanolul, combustibilul viitorului, "Valorificarea energetică a biomasei" şi alte 3 cărţi.

Cei de la DNA au invocat faptul că, deși Ioan Niculae ar beneficia de o reducere a pedepsei cu cinci luni - câte 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică - în dosarul întocmit de conducerea penitenciarului nu se regăsesc nici măcar titlurile lucrărilor.

Ioan Niculae execută din aprilie 2015 o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mita la PSD".

Ioan Niculae a mai făcut o cerere de eliberare condiţionată, care i-a fost respinsă în 31 august 2015 de Judecătoria Găeşti şi o lună mai târziu de Tribunalul Dâmboviţa.

sursa: b1.ro

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
Mitică pe 26 Ianuarie 2016, 21:08
#10
Pentru mafioți
Pușcărie pe viață pentru distrugerea economiei naționale și recuperarea prejudiciului total.

Asemenea investitori infractori, mafioții nu trebuie să mai avem liberi în economia României.
EU pe 26 Ianuarie 2016, 00:16
#9
Sa i se faca pe plac ...
... SI SA I SE DEA PUSCARIE PE VIATA CUM CERE, DACA DIN DOSARELE PE CARE LE ARE PE ROL REIESE ASA, SA I SE DEA MAXIM PTR FIECARE FAPTA IN PARTE, SI VA AJUNGE CU SIGURANTA LA ACEASTA PEDEAPSA !



PROBABIL SE SIMTE VINOVAT DE TOT CEEA CE A FACUT SI STIE CA MERITA ACEASTA PEDEAPSA !
un muncitor pe 23 Ianuarie 2016, 17:09
#8
dreptate
Daca vrea sa iasa judecatorul mai bine mai intai l-ar obliga sa dea banii la oameni am de luat salariu compensatoriu din 2013.Decat sa-l fi sponsorizat pe Geona MAI BINE dadea bani la oameni

eu pe 23 Ianuarie 2016, 13:43
#7
crunt
Nici măcar nu imi pot imagina cum se simte "magnatul" care a fost atât timp "buricul pămăntului". Ăsta și-a arogat drept de viaţă și de moarte asupra "săracilor". Și-a făcut averea cu imprumuturi bancare girate cu cerealele contractate cu societăţi agricole. Câţi oameni a nenorocit sceleratul ăsta? Contează pentru el? Nu, este un socioapt. Ca el sunt mulţi. Numai eu știu cel puţin patru, chiar cinci hoţi, parveniţi, mincinoși abjecţi, pseudoșmecheri ca ăsta, nu la fel de bogaţi dar la fel de veroși.
Dragnea pe 23 Ianuarie 2016, 12:40
#6
Puie monta
sa putrezeaca in puscarie pina nu o da banii la muncitori
Feroviarul pe 23 Ianuarie 2016, 12:33
#5
Pt Mirela & Carmen
Doua bagaboande.o cioara neagra la gingie si o alta alcoolista .
UN FOST ANGAJAT pe 23 Ianuarie 2016, 12:07
#4
UN NENORICIT
SĂ DE E BANI NEMERNICUL CĂ AM MUNCIT CINSTIT

MS pe 23 Ianuarie 2016, 10:34
#3
Tupeu de sec*rist- comunist
Astea sunt blestemele si urmarile faptului ca si-a batut joc de noi si ne-a muncit ca pe sclavii de pe plantatie si nu ne-a dat banii.Sunt sigur ca asa se va intampla si cu astia care nu au facut nimic pentru a compensa loc*rile de munca de la combinat cu alte noi,promise.La primavara o sa arunce iar minciuna cu redeschiderea combinatului sau vin aia de la PSD cu alea 1.000.000 de loc*ri de munca.
Mirela si Carmen pe 23 Ianuarie 2016, 06:04
#2
Pentru cei interesati de praf de uree
Noi vom continua sa cernem uree amestecata cu praf.Preturi fara conc*renta.
unu bula pe 23 Ianuarie 2016, 02:25
#1
mila...
onorata instant pt d-l nicolae eliberati-l din inchisoara ca pe domnul miliardar la prins mila cumva de salariatii de la combinat.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.