Sechestru instituit pe bunurile imobile ale Interagro și Intervitt aparținând lui Ioan Niculae.

16 Decembrie 2015, 21:03 | 4069 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale societăților InterAgro SA și Intervitt SRL, ambele aparținând omului de afaceri Ioan Niculae, până la concurența sumei de aproximativ 11,4 milioane lei.

Sechestru a fost instituit în dosarul privind fapte de corupție săvârșite de Ioan Niculae, patronul grupului SC Interagro SA, de Gheorghe Bunea Stancu, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Brăila, și de către alte persoane, în legătură cu, printre altele, intervenții pentru promovarea unei HG prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în vederea luării măsurilor asiguratorii, au fost făcute verificări pentru identificarea bunurilor mobile și imobile aparținând celor două firme, principalele implicate în schema infracțională de spălare de bani și care, de altfel, au și beneficiat de realizarea transferului de bani în această modalitate.

DNA precizează că, în urma verificărilor, a rezultat că SC Interagro SA are imobile în valoare totală de peste 8,7 milioane lei, echivalent a aproximativ 2.000.000 euro (valoare de impunere), constând în 43 de terenuri, cu o suprafață de peste 100 de hectare, și locuințe (apartamente). Printre acestea se numără două ferme, un complex hotelier și pășunea unui munte din localitatea Bușteni (Prahova).

Imobilele respective (terenuri și clădiri) sunt situate în județele: Prahova (Azuga, Bușteni, Băicoi, Ploiești, Păulești, Târgușoru Vechi, Florești, Ariceștii Rahtivani), Teleorman (Zimnicea, Măldăeni, Alexandria, Peretu, Nanov), Ilfov (Cernica), Călărași (Dragoș Vodă), Dolj (Craiova).

În ceea ce privește SC Intervitt SRL, urmează a se aplica sechestru, până la concurența sumei de 11,4 milioane lei asupra părților sociale, respectiv asupra diviziei de vinificație a grupului Interagro din Zimnicea.

Sursa citată menționează că, în același dosar, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de următorii inculpați, persoane fizice și juridice: Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, pentru cumpărare de influență în formă continuată (3 acte materiale), instigare la evaziune fiscală și la spălare de bani, Nicoleta Toncea, președinte Interagro, pentru complicitate la evaziune fiscală și la spălare de bani, Adriana Guță, director economic, și Viorel Bărac, director general al aceleiași firme, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, Gheorghe Bunea Stancu, președinte CJ Brăila la data faptelor, pentru trafic de influență.

De asemenea, aceeași măsură s-a dispus și față de SC Interagro SA, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, SC Intervitt SRL, firma beneficiară a sumelor de bani (controlată de Niculae prin intermediul firmei de tip off shore Dandicott Ltd), SC Libarom Agri SRL, firmă care s-a interpus în circuitul fictiv al banilor rezultați din evaziune fiscală și controlată de Said Baaklini, SC Mike Trading & Investment SRL, firmă care s-a interpus în circuitul fictiv al banilor rezultați din evaziune fiscală și controlată de Rajef Sharif Mohammad, toate trei pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Adrian pe 04 Ianuarie 2016, 01:42
#6
doar inceputul
Cu angajatii OCPI Teleorman( in frunte cu registratorul sef, Diaconu Alexandrina Anduta) in cadrul dosarului 146/D/P/2010, cum ramane? Se musamalizeaza?
Mircea Islaz pe 18 Decembrie 2015, 15:02
#5
Elefantul impaiat
Elefantul il lasati poate il foloseste ca loc de reculegere. Si in listade mai sus nu vad nici un cuvint despre combinatul de ingrasaminte chimice Tr Magurele sau UVCP Tr Magurele ca si pe acolo a ras ceva milioane (euro) Si toate cele cu ex presedinte de judet etc, etc daca vreti sa sapati mai adanc o sa gasiti multe, multe Mult Noroc

Nicu pe 17 Decembrie 2015, 19:36
#4
Foarte bine !!!
Foarte bine ce se intampla, asa zice pulimea, dece sa nu fie circ si foame in loc de cadouri si prime de Craciun, asa cu se practica la aceste firme. Tot inainte!
Dorel pe 17 Decembrie 2015, 15:38
#3
La bulau
In sfarsit poate intra si matracuca de la zimnicea la beciu domnesc, leana lu zapacitu din capu satului
Cristea& Maryroxi pe 17 Decembrie 2015, 09:12
#2
Anunt
Informez fostii si actualii angajati ai S.C. Donau Chem SRL, ca banii obtinuti de catre Primaria Turnu Magurele din vanzarea parcului auto al S.C. Donau Chem SRL au fost utilizati cu folos,fiind achizitionate foarte multe ornamente luminoase ce impodobesc orasul nostru.
lupul la stana pe 16 Decembrie 2015, 23:04
#1
hotii striga hotii
foarte bine d.n.a -al incepe sa -si faca treaba si in teleorman, alooo d.n.a pe la donau chem nu vine mosul in 2015 ca sunt multe probleme si acolo..vin sarbatoriile si acest individ nici o lae are datori la fosti si actuali salariati, chiar nimeni nu face nimic ptr recuperarea lor,
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.