Misu Negritoiu si accidentul mortal de la Turnu Magurele. Cat costa viata unui pensionar, fost manipulant de motostivuitor, pentru Misu Negritoiu, seful Autoritatii de Supraveghere Financiara: putin peste 9500 lei. Povestea unui accident auto musamalizat.

09 Iulie 2015, 00:36 | 5792 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Misu Negritoiu.

Misu Negritoiu, seful Autoritatii Financiare din Romania (ASF), a fost implicat in urma cu sapte ani la intrarea in localitatea Turnu Magurele intr-un accident auto care s-a soldat cu moartea unui pensionar de 65 de ani care se intorcea de la pescuit.

Circumstantele accidentului nu sunt nici acum lamurite pe deplin, fiul victimei traind cu gustul amar al musamalizarii in timp ce Misu Negritoiu nu doreste sa comenteze in nici un fel accidentul pentru ca nu tine de activitatea sa actuala. Accidentul si urmarea acestuia nu se deosebeste cu nimic de un eveniment “nefericit” dintre un membru al nomenclaturii rosii si o familie de conditie modesta din una din cele mai sarace zone ale Romaniei, Teleorman: avocati care imbie familia victimei cu sume derizorii dar si amenintari pentru a renunta la proces, faptasul care declara ca venea de la o inmormantare cand altii il banuiau ca venea de la o petrecere unde se consumase alcool, o victima care se intorcea de la pescuit pentru a adapa vacile, negocieri ridicole pe sumele de despagubire ridicol de mici si care au fost platite cu taraita, politisti care tin partea faptuitorului, mare sef intr-o banca dar si cu conexiuni politice serioase in PSD etc etc. Si povestea se sfarseste la fel de nefericit pentru familia victimei nu si pentru faptasul ajuns intr-un final la Bucuresti intr-o functie publica de o importanta covarsitoare unde monitorizeaza o piata financiara de miliarde de euro anual, unde procentul cel mai important este detinut de piata asigurarilor.

Mult timp stirea legata de accidentul in care a fost implicat Misu Negritoiu a lancezit in anonimitate pe portalul unui ziar online din Turnu Magurele http://www.turnucustiri.ro/stiri-locale/7069-dezvaluiri-misu-negritoiu-nou-alesul-presedinte-al-asf-autorul-unui-accident-mortal-in-turnu-magurele. Era greu sa-i dai crezare din multiple motive insa am ramas inmarmurit cand am intrebat pe doi fosti colaboratori apropiati ai sefului ASF care mi-au confirmat. Desi nu-i banuiam ca mint mi-a fost greu sa-i cred si am decis sa merg la fata locului in Turnu Magurele.

Fiul victimei: ”Nu e clar cine se afla la volan: Misu Negritoiu sau o femeie”

Pe fiul victimei accidentului l-am gasit in comuna Dracea de langa Turnu Magurele. Lucreaza cu ziua in constructii. Facea niste reparatii casei unor batrani care fusese inundata. E mic de statura, trecut de 40 de ani, putin adus de spate si fumeaza mult.

A asistat la moartea tatalui sau de la 500 de metri in ziua de 08.09.2008 cand o masina de teren in care se afla Misu Negritoiu l-a lovit mortal pe Balaceanu Ion, la vremea respectiva un pensionar de 65 de ani, fost muncitor necalificat si ulterior manipulant de motostivuitor la combinatul chimic de la Turnu Magurele. “ In ziua aia era in zona la 500 de metri ca taiam niste plopi cu drujba in zona soselei cumparati de niste tigani. Tata plecase la pescuit in ziua aceea pe la 8 dimineata si se intorcea la 15.30 sa vina sa adape vacile. Masina, care avea viteza foarte mare si care a avut vreo 20 de metri frana, l-a lovit pe partea dreapta cum venea el dinspre Islaz si aruncat pe partea stanga dar nu pe sosea ci in spatiul verde, pe santurile alea. Deci eu am fost la 500 de metri de tata si nici nu stiam ca e mort. Doctorul legist a spus ca a avut o moarte prin durerile pe care n-a putut sa le mai suporte”, spune tragand din tigara Balaceanu Florin.
Nu se stie inca exact de unde venea mai exact si in ce directie se indrepta masina in care se afla Misu Negritoiu: varianta oficiala e ca venea de la o inmormantare a surorii sale, el fiind originar din Dabuleni, insa oamenii vorbesc despre faptul ca veneau de la o petrecere de partid unde se consumase si alcool.

Fiului victimei sustine ca nu a vazut dosarul de la Politie si nu stie nici acum cu certitudine daca la volanul autoturismului se afla Misu Negritoiu sau o femeie, al carei accident, a fost luat in sarcina sa de catre actualul sef al ASF. “Din cate am inteles eu cica ar fi fost cu niste bagaboante, ce am auzit si eu de la taximetristi, de pe la lume de acolo, si ar fi luat-o in spinarea lui, ca o fi fost el, ca n-o fi fost el (n.r. la volanul autoturismului care l-a accidentat mortal pe tatal sau) nu stiu, dar el a luat-o asupra lui. (…)Eu unul dupa cate am inteles am inteles ca o fata ar fi fost la volan, dar el (n.r. Misu Negritoiu) si-a luat accidentul asupra lui. El a declarat ca venea de la o inmormantare sau pomana de la sor’sa si mie altii mi-au spus ca venea de la o petrecere, ca facuse nu stiu ce petrecere pe nu stiu unde, eu va vorbesc din auzite, ca ar fi fost si baut (…) Asa zice unii ca era el si ca era baut si a vrut sa si fuga de la locul accidentului si l-a oprit alti soferi, ca a zis ca eu ma duc ca ma treaba, dar l-au oprit niste soferi, niste taximetristi dintr-aia si i-au zis bai tu iti dai seama ce ai facut, pleci de acilea? Stai bai acilea ca ai omorat omul ala”, sustine fiul victimei.

Conform datelor publice la vremea producerii accidentului, Misu Negritoiu era casatorit cu Paulina Negritoiu. In ultimul timp, surse din piata financiara sustin ca acesta ar fi divortat si ca se afla intr-o relatie de cativa ani cu actualul vicepresedinte al BCR, Cristina Cosniceru care a activat ani de-a randul in conducerea ING Bank Romania alaturi de Misu Negritoiu.

Misu Negritoiu a activat inainte de 1989 in comertul exterior al regimului ceausist, devenind ulterior deputat PSD si consilier prezidential al lui Ion Iliescu de unde a fost propulsat in functia de sef al ING Romania, pozitie din care a ajuns sa fie numit anul trecut la sefia ASF.

Avocati si oameni de incredere ai lui Misu Negritoiu incep negocierile si amenintarile. Plus politisti care indeamna la fals in declaratii

Imediat dupa accident au urmat negocierile pe “despagubiri” acordate familiei victimei impletite cu amenintari la adresa acesteia pentru a renunta la un eventual proces impotriva lui Misu Negritoiu. Cele doua procese au fost purtate de un anume Marian Grigore, mana dreapta a lui Misu Negritoiu, care si acum mai lucreaza in ING Bank dar si de Cristian Mitroi, fostul sef al baroului Alexandria si avocatul actualului sef al ASF. Ba mai mult pentru a complete tabloul unui accident auto, in care a fost implicat un membru al nomenclaturii si talpa tarii si care se soldeaza cu morti, politistii care au luat declaratii familiei victimei pareau ca vor sa aranjeze dosarul astfel incat la final “mortul sa fie de vina”.

“Misu Negritoiu nu ne-a sunat niciodata. A venit un tip, Marian Grigore, care am inteles ca era mana lui dreapta, si avocatul Cristian Mitroi. Ei au zis asa cat va oferim ca sa nu mai aveti pretentii (…) Mitroi a zis ca mai mult de 25 de milioane lei (2500 lei noi) nu pot sa va dau, ba nu, 20 de milioane de lei si pe urma a zis Grigore asta zice hai ca mai pun si eu 5 milioane de la mine, parca cumparam cai de la targ. Si mai zice ca restul vietii va ajut eu cu bani chiar daca nu vrea Misu Negritoiu. (…) Mi-au adus 75 de milioane lei la inmormantare, ca incepuse si atuncea care n-are schimbat, ca o sa va aducem niste euro si a venit baiatul avocatului si mi-a adus banii. Si pe urma mi-au mai dat de doua-trei ori 10 milioane lei. Dar de doi ani nimic desi l-am tot sunat si eu si sotia mea si nu mai vrea sa raspunda “ca nu sunt in tara, ca nu stiu ce”, afirma Balaceanu Florin.

Tot el sustine ca sotia victimei era luata din pat dimineata de avocat sa fie dusa sa semneze declaratii la Politie unde “mai era murdarita cu 5 milioane” in timp ce el a fost descurajat de acelasi avocat al lui Misu Negritoiu sa ii intenteze un proces acestuia:”Domnul Mitroi avocatul venea de o lua pe aia batrana din plapuma, de nu se lumina de ziua, hai repede cu mine si semneaza la Politie, si o mai murdarea cu cate 5 milioane. Ia si semneaza de colea, ia saraca de frica, ce stia ea, ca noi tot ii spuneam parca tu zici ca l-ai omorat pe ala batran (…) Avocatul mi-a zis ca daca e sa ma judec cu ei o sa pierd ca a avut cazuri mai mari ca asta. Asa mi-a zis la mine in casa, mi-e martora si mama mea si sora mea, ca daca era cu cutit, cu altceva nu se baga dar asa lovit de masina …mai bine fiti multumit cu ce va dam acilea”.

Mai mult Floin Balaceanu sustine chiar ca politistul care i-a luat declaratia dupa accident a incercat sa-I determine sa scrie o minciuna favorabila lui Misu Negritoiu. “La 3-4 zile de cand l-am inmormantat, m-au chemat la Politie cu maica-mea si m-au pus sa dau o declaratie asa cum s-ar fi intamplat. Eu i-am zis ca n-am cum sa fiu martor ca era la 500 de metri de locul accidentului iar politaiul ala de la circulatie ma punea sa mint si pe urma mi-a spus hai scrie cum vrei tu. Militianul smecher a zis ca eu pun botul cand sa dau declaratie la Politie”, sustine acesta.

Cum reactioneaza un zidar cand vede declaratia de avere a lui Misu Negritoiu

Spre sfarsitul discutiei mele cu fiul victimei am decis sa-i arat ultima declaratia de avere a lui Misu Negritoiu in care e trecut salariul acestuia de la ING Bank din 2013: 2,2 milioane lei noi sau 530.000 Euro/an adica 43.000 de Euro/luna. “Haideti ca vreau sa vad aceasta declaratie de avere ca se vaita ca n-au bani. Cand ai omorat omul nu te-ai gandit, acum suferim toti astia din urma. Pfaaa, pe luna? Si noi nu-i luam cred intr-o viata. Si tot el se zgarceste. Daca era un om de rand pe cuvant daca aveam pretentii. S-a intamplat, s-a intamplat, asta e. punem acolo cu totii, ce sa facem. Dar te zgarcesti…m-a intors insa avocatul asta, nu ca pierzi, nu te pune, ca eu am castigam cazuri mult mai mari ca asta”, se revolta fiul victimei accidentului din urma cu sapte ani in care a fost implicat Misu Negritoiu.

Misu Negritoiu e in silenzio stampa:” Nu putem face nici un comentariu”

I-am trimis o serie de intrebari si lui Misu Negritoiu: daca se afla sau nu in autoturismul implicat in accidentul respectiv, daca se afla sau nu la volan, cine se mai afla in respectivul autoturism, ce a declarant la Politie dupa accident, daca a incercat a fuga de la locul accidentului, daca a facut sau nu presiuni pe langa factorii de decizie politici de la vremea respectiva pentru a se musamaliza cazul, cati bani a alocat domnia sa pentru familia victimei, de ce l-a angajat pe avocatul Cristian Mitroi si daca stie de presiunile facute de acesta asupra familiei victimei, care a fost rolul omului sau de incredere Marian Grigore dupa producerea accidentului etc? Si nu in ultimul rand daca considera ca exista vreo incompatibilitate intre functia de sef al pietei financiare inclusiv cea a asigurarilor si faptul ca a fost implicat intr-un accident auto soldat cu o victima umana si care a fost ulterior musamalizat?

“Am primit intrebarile pe care ni le-ai trimis, insa avand in vedere ca subiectul anchetei nu este legat de activitatea ASF sau de activitatea curenta a Presedintelui ASF, dl Misu Negritoiu, nu putem face niciun comentariu. Cred ca cel mai bine ar fi sa te adresezi politiei din localitatea respectiva. Multumesc pentru intelegere”, spune Lucian Pop, purtatorul de cuvant al ASF in numele lui Misu Negritoiu.

Purtatorul de cuvant al Politiei Teleorman, Dragole Teodora, nu a furnizat vreun raspuns pana la publicarea acestui articol, asigurandu-ma ca va da curs solicitarii mele in zilele urmatoare pentru ca informatiile impun o “documentare complexa”.

Nora victimei e acra si amenintatoare: “Daca apare ceva la televizor va dau in judecata”

Ma despart de Florin Balaceanu cu promisiunea ferma din partea acestuia ca-mi va furniza pe fax dosarul complet al tatalui sau. In fata portii casei sale din cartierul Odai din Turnu Magurele am purtat chiar o discutie cu doi dintre prietenii sai despre situatia politico-economica a judetului Teleorman in timp ce el a cautat cu inversunare actele tatalui sau decedat in urma cu sapte ani. Asa am aflat de exemplu ca toti trei sunt angajati ai unei firme detinute de sotul unei judecatoare de la tribunalul din Turnu Magurele dar si de imperiul nevazut din imobiliare al lui Liviu Dragnea.

Plec spre Bucuresti convins de sinceritatea acestuia insa la nici 30 de minute dupa ce parasesc Turnu Magurele primesc un telefon. La celalalt capat o voce acra si agresiva: sotia lui care e un tavalug de reprosuri si amenintari. “Cine v-a retrimit pe dumnevoastra sa redeschideti cazul? Nu avem nimic sa deschidem, nu s-a intamplat nimic. Sunt atatia ani de zile, nu avem nici o plangere de facut. In caz sa se intampla ceva sa vad la televizor sau sa se auda ceva aveti cuvantul meu de om ca va dau in judecata. Ce vreti sa deschideti dupa atatia ani, omul ala zace in pamant. Daca aveam ceva plangere de facut, faceam de atunci, cazul ala este inchis, noua ne-a venit de la tribunal daca noi nu eram de acord cu ceea ce s-a scris acolo in termen de 25 de zile puteam sa facem contestatie, dar noi nu avem nici o plangere. Nu suntem niste oameni inculti si nici asa niste oameni de aruncat pe strada. Nu avem dupa atatia de dezgropat mortii . Va rog frumos sa va potoliti cu problemele astea”, a tunat si fulgerat sotia lui Florin Balaceanu al carui nume n-am reusit sa-l aflu in ciuda insistentelor mele. E doar sotia acestuia si atat.

“ A fost un accident, n-a fost ucis (n.r. Balaceanu Ion). Si care e problema? Ce a fost si ce n-a fost! Si care e problema noastra pana la urma urmii ca domnul Misu Negritoiu e seful Autoritatii Financiare din Romania? Noi n-avem nici o plangere de facut impotriva dansului. (…) Ce nu intelegeti domle ca daca umblati cu cazul asta eu va dau in judecata. Uite vorbeste domle la telefon si vezi in ce te-ai bagat?”, este ultimul meu schimb de replici cu nora victimei lui Misu Negritoiu din urma cu opt ani. Si acum ca si atunci frica oamenilor simpli in fata urmasilor nomenclaturii comuniste ramane la fel de puternica.

Probabil dupa un perdaf din partea sotiei, chiar fiul victimei adopta atitudinea sotiei si se refugiaza in spatele dorintei acesteia in ciuda declaratiilor sale din urma cu nici cateva ore: “Pai daca nu mai are nici o pretentie, nu-si mai are rostul, si nici maica-mea, a semnat acolo ca nu mai are pretentii. Am semnat cu avocatul atunci. Sa nu mai dezgropam mortii”.

sursa:voxpublica.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
larisa pe 30 Octombrie 2016, 00:28
#4
nu avem lege pentru toata lumea
Balaceanu ion este bunicul meu . tatal mamei mele . si legea nu si.a facut treaba
ion pe 09 Iulie 2015, 21:31
#3
d
machitor mecla
Finutu pe 09 Iulie 2015, 18:54
#2
Cum stau lucrurile
Totul s- a facut in asa fel incat sa fie vinovat mortu.Crangeneanu a avut grija de toate.Cum sa nu musamalizezi totul asa a facut si cu Simionescu.Ce sa spuna purtatorul de cuvsnt cand scaunu pa care sta e prea mare .Orce lucru sa face cu bsni cu multi bani.

lcarg pe 09 Iulie 2015, 10:16
#1
Justitia trebuie sa fie cu adevarat independenta
Nu exista nicio nenorocire,combinatie sau furt in care sa nu apara si numele lui DRAGNEA.Dar despre dosarul in care SIMIONESCU a omorit un om,se mai stie ceva?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.