"Craii Dunării" de la C.N. Unirea şi Ansamblul folcloric "Segarcenii" al Şcolii Gimnaziale Segarcea Vale, laureaţi la un festival de folclor în judeţul Sibiu. Pe când un spectacol la Turnu?

09 Iunie 2015, 00:03 | 3337 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Parada portului popular pe strazile din Talmaciu.

Mai multe ansambluri artistice ale unor unităţi de învăţământ din Teleorman, cele mai multe din zona Turnu Măgurele, au fost prezente săptămâna trecută la un festival de folclor în judeţul Sibiu. Formaţiile din Teleorman prezente în oraşul  Tălmaciu,  la cea de-a X-a ediţie a Festiva­lului de Folclor ”La Izvorul do­rului”, au fost următoarele: Ansamblul „Craii Dunării” al Colegiului Naţional „Unirea” Turnu Măgurele, ansamblul Şcolii Gimnaziale nr. 2 Prundu, comuna Lunca, Ansam­blul de dansuri populare „Segarcenii” al Şcolii Gimna­ziale Segarcea Vale (jud. Teleorman) şi Ansam­blul folcloric „Plaiuri dună­rene” al Liceului Teoretic  Zim­nicea.

După cum vedeţi, alături de două licee cunoscute din  Teleorman, au participat şi două ansambluri folclorice ale unor şcoli gimnaziale din zona Turnu Măgurele. Festivalul de Folclor ”La Izvorul do­rului” a fost un succes, această ediţie, jubiliară, fiind cea mai bună de până acum. Toate ansamblurile folclorice prezente au primit o Diplomă de Exce­lenţă şi trofeul festivalului. Pe când un spectacol la Turnu Măgurele cu aceste ansambluri folclorice? Mai bine ai noştri, care sunt aproape gratis, decât veneticii care încasează sume mari de bani pentru prestaţii lamentabile.

Citeşte şi