Sâmbătă, la Tr. Măgurele, se va disputa derby-ul dintre Sporting Turnu şi FCM Alexandria. Cum stau în statistici cele două municipii în ultimii zece ani!

16 Aprilie 2015, 00:03 | 2147 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Stadionul Municipal Turnu Magurele.

Chiar dacă miza nu mai pare a fi atât de mare în acest moment al campionatului, când Sporting Turnu are 8 puncte avans faţă de FCM, un meci între echipele de fotbal ale municipiilor Turnu Măgurele şi Alexandria reprezintă întotdeauna un derby al judeţului, un meci care naşte multe orgolii.

    Duelurile dintre Turnu Măgurele şi Alexandria, indiferent că echipele s-au numit Chimia, Turris, Sporting, Rulmentul, Unirea sau FCM, au stranit mult interes în jurul lor. La fel se va întâmpla şi sâmbătă, 18 aprilie, când Sporting, lidera Ligii a 4-a, va primi vizita echipei FCM Alexandria, a doua clasată în campionatul judeţean. Diferenta dintre cele două echipe este acum de 8 puncte, însă acest meci poate reaprinde lupta pentru titlul judeţean sau, din contră, o poate încheia definitiv.

   În tur, turnenii s-au impus la limita, scor 1-0, pe terenul Alexandriei, acest succes fiind şi unul istoric, ţinând cont că Turnu nu mai câştigase în capitala judeţului de peste 25 de ani. Conform statisticilor, acest succes al turnenilor a fost primul, pe teren, şi în ultimii 10 ani, în confruntările directe dintre Alexandria şi Turnu Măgurele.

    În precedentele întâlniri, FCM Alexandria îşi cam dovedise superioritatea, şi în Liga 4 şi în Liga 3.
În ultimul deceniu, echipele fanion ale municipiilor Turnu Măgurele şi Alexandria s-au întâlnit de 7 ori pe teren, Alexandria   câştigand de 6 ori. În afară de succesul din tur, Turnu mai are o victorie la masa verde, în 2006, atunci când Rulmentul s-a retras din campionatul Ligii a 3-a, iar în retur a pierdut toate jocurile cu 0-3. În acel an, Rulmentul avea să se desfiinţeze.

În 2012, rolurile s-au inversat, Turnu fiind echipa retrasă din campionat. Se poate spune că la acea retragere a Turrisului din Liga 3 a contribuit decisiv FCM Alexandria, care a învins-o cu 4-1 în primăvara acelui an, rezultat după care Mihai Ionescu, finanţatorul echipei din acel moment, a decis să retragă Turrisul din campionat.

Un alt meci de tristă amintire pentru Turris a fost cel din toamna lui 2012, când echipa din Turnu Măgurele, părăsită de finanţatori şi jucători, a pierdut cu 0-9 în fata FCM-ului, in Cupa României. La finele sezonului, adică în 2013, Turris s-a desfiinţat.

Întâlnirile dintre Turnu Măgurele şi Alexandria în ultimii 10 ani:
Sezon 2005-2006 (L3) Rulmentul Alex. – Turris Tr. Mag. 4-0/0-3 M.V.
Sezon 2008-2009 (L4) FCM Alexandria – Turris Turnu-Măgurele 2-0/2-0
Sezon 2011-2012 (L3) FCM Alexandria – Turris Turnu-Măgurele 4-1/2-2
Cupa României 2012 FCM Alexandria – Turris Turnu-Măgurele 9-0
Sezon 2014-2015 (L4) FCM Alexandria – Sporting Turnu Măgurele 0-1/?

sursa:teresport.ro

VEZI AICI CLASAMENTUL LIGA IV-A TELEORMAN

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.