Un obsedat sexual şi un mic dictator: Sorin Bâja, reprezentantul firmei Polaris la Tr. Măgurele.

01 Noiembrie 2014, 00:06 | 5644 vizualizări | 16 comentarii
Car Universal
Polaris Holding.

Sorin Baja a devenit în Turnu un personaj care şi-a căpătat o oarecare notorietate din cauza comportamentului dictatorial de la locul de muncă. Am mai scris despre ordinele aberante, adresate subalternilor, ale acestui individ, acum revenim cu mai multe amanunte despre acest personaj. Sorin Baja a  fost şef de echipă la Întreprinderea de Gospodărire Orăşenească(IGO),  curtea şi atelierul din spatele cimitirului evreiesc, unde s-a ocupat de strângerea gunoiului din oraş, având 4 sau 6 muncitori care lucrau acolo, doi şoferi şi nişte mecanici.  După revoluţie, a făcut o facultate la f.f. în Alexandria şi a devenit domnul inginer. Este prieten cu Dănuţ Cuclea de mai mulţi ani.  A afirmat că Mohanu este nasul lui de cununie.

După instalarea firmei Polaris în Teleorman, a fost numit reprezentantul firmei pe Turnu-Măgurele şi comunele învecinate. De la bun început, a impus subordonaţilor să i se adreseze cu titulatura de domnul director, şi-a instalat în posturile de la birouri rudele sale. Pentru unele rude, care lucrează în teren la distribuirea facturilor de gunoi, a creat o altă facilitate: a împărţit aceste facturi la ceilalţi angajaţi în vederea distribuirii şi le-a făcut program de muncă începând cu ora 07:00 până seara. Se comportă dictatorial cu angajaţii, unor femei mai tinere le reproşează faptul că i-au scăpat când erau mai tineri şi să nu uite că el este şeful şi că le va da afară. Un obsedat sexual, care îşi hărţuieşte angajatele, acesta e şeful Polaris la Turnu-Măgurele.

Periodic, S.Baja  strânge bani din salariile angajaţilor, motivând că trebuie materiale de întreţinere: detergenţi, maturi, coli a4, etc... sau că trebuie bani pentru protocol: vin în control şefi de la Alexandria şi trebuie duşi la restaurant, să servească masa. Baja foloseşte autoturismul firmei pentru naveta la Islaz, la casa lui, şi motivează consumul de combustibil spunând că efectuează controale în teren la subordonaţi. Deviza lui este: faceţi bani, că altfel vă dau afară. În Turnu-Măgurele sunt familii care au fost obligate să semneze contracte cu Polaris, însă sunt plecate în străinătate de luni de zile. Baja Sorin, sub amenintarea că vor fi daţi afară, a solicitat angajaţilor să plătească aceste facturi,  neluând în seama referatele făcute de aceştia. Se adresează angajatelor folosind un limbaj indecent, ştiind că acestea nu pot riposta. Nu a dat concedii angajaţilor, numai câte max.