Un nou scandal la Liceul Marin Preda din Tr. Măgurele în chiar prima zi de şcoală. 10 copii sunt "sechestraţi" din dorinţa conducerii şcolii.

16 Septembrie 2014, 00:08 | 5550 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Liceul Marin Preda a devenit teatrul unos scandaluri.

Un nou scandal a apărut la Liceul Teoretic Marin Preda din Turnu-Măgurele. De această dată motivul a fost pensionarea unei învăţătoare, fapt care a făcut ca unii părinţi să dorească să-şi retragă copiii de la acea clasă. Nouă invatatoare nu are referinţe prea bune, astfel că 10 copii au intenţionat să părăsească Liceul M.Preda şi să se mute în altă parte. Cum părinţii au insistat să primească transferul, directoarea liceului, Cornelia Lixandru, nici n-a vrut să audă de aşa ceva. Refuzul a determinat supărarea unor părinţi şi scandalul a fost gata. S-au folosit cuvinte neacademice, însă, deocamdată, situaţia e în coadă de peste.

 Părinţii au dreptate, pentru că e ilegal să ţii copii captivi, mai ales că motivul de transfer este unul real: schimbarea învăţătoarei. Oricât ar încerca directoarea liceului să mizeze pe elementul politic, "sechestrarea" elevilor este ilegală. Sperăm ca acest scandal, care survine după un altul, respectiv obligarea elevilor de la o clasa a III-a să vină după-amiază la şcoală, să se încheie cât mai repede. E dreptul fiecărui părinte să-şi trimită copilul acolo unde crede că e mai bine pentru el, nu unde vrea conducerea unei şcoli. Deocamdată, copiii sunt în custodia părinţilor, nu am ajuns ca-n Coreea de Nord, unde copiii sunt proprietatea statului comunist. Suntem cetăţeni europeni, măcar deocamdata!

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
la Scoala pe 07 Februarie 2015, 23:07
#4
LA SCOALA
Cand merge ceva bine hop si gurile rele

Mai ganditiva cand acuzati o scoala ca Marin Preda
un tata nemultumit pe 17 Septembrie 2014, 19:01
#3
orar aiurea
Consiliul profesoral care a decis ca un elev de gimnaziu sa invete de la ora 7 dimineata este probabil format din profesori cu diploma obtinuta la Spiru Haret ori similar! Rusine!
mihai pe 16 Septembrie 2014, 23:19
#2
nu e chiar așa
Mai întâi ar trebui să actualizați fotografia liceului, cea postată are vreo 7-8 ani vechime.Din păcate Liceul Marin Preda având cel mai mare număr de clase din oraș a rămas singurul în care se învață după amiază, motiv de șantaj pentru unii dintre părinți care amenință cu transferul atât la gimnaziu cât și la liceu. Copiii de care vorbiți nu au fost deloc sechestrați. Ar fi fost culmea sa le fie acceptat transferul în condițiile în care au argumentat penibil, cu motive ilegale.Li s-a pus la dispoziție o învățatoare nouă, ar fi trebuit măcar să aștepte și apoi să vină cu argumente de ordin didactic pentru a-și justifica plecarea.Cei 10 copii au plecat oricum, legea le permite și e FOARTE BINE că liceul nu s-a umilit cedând.Și pt. că tot vorbiți de politizare, nu e doar la Marin Preda, e aceeași și la BUc*rești și la Băbăița, în republica roșie PSD.
alcibiade pe 16 Septembrie 2014, 08:42
#1
trebuia sa se intample
elevul are dreptul la educatie si e liber sa opteze cine il va educa,daca vrea parintele si are motive intemeiate problema este simpla.trebuia sa se ntample la marin preda si minunea asta sa iasa circ cu unele cadre didactice care ar trebui sa lucreze pe santier sau in alta parte nu la catedra. inainte vreme profesorul,invatatorul,parintele copilului respecta,ereau respectati,da un exemplu tuturor,acum invatatoarea are rau de musca,profesorul tipa,parintele zbieara,nimeni nu mai respecta pe nimeni, in ce tara traim,tara lui moromete de marin preda.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.