Liviu Dragnea, greu de ...găsit. În timp ce vicepremierul e în China, 12 persoane din Teleorman au fost aduse miercuri la sediul I.C.C.J. cu duba Poliţiei, pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul fraudării referendumului din iulie 2012.

04 Septembrie 2014, 00:07 | 2737 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Dragnea coboara din avion imbracat ca la hotelul Turris.

Viaţa noastră politică a început să aibă accente de filme de acţiune. Parafrazând filmul cu Bruce Willis, putem spune că Liviu Dragnea a început producţia "Greu de ... găsit". Când e vreun nou termen în procesul fraudării refendumului din iulie 2012, tocmai atunci îşi planifica Dragnea câte un concediu sau câte o vizită importantă. Miercuri, 3 septembrie, a fost un nou termen în dosarul "Referendumul fraudat". Liviu Dragnea a plecat în China, să vadă cum Partidul Comunist Chinez conduce ţara fără opoziţie, visul cel mai drag al pesediştilor. Prin ordonanţa traseiştilor, care suspendă o lege, Dragnea demonstrează că vrea să fie deasupra oricăror norme şi legi, însă DNA-ul nu se lasă şi continuă procesul în care Dragnea este principal inculpat.

Miercuri, la ICCJ, 12 persoane au fost aduse cu duba Poliţiei, pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul fraudării referendumului, în care inculpat este şi vicepremierul Liviu Dragnea. Cele 12 persoane, cu domiciliul în judeţul Teleorman, au fost aduse cu mandate de aducere, după ce au refuzat să se prezinte în instanţă, deşi primiseră citaţii în acest sens. În faţa instanţei, persoanele audiate au declarat că nu au votat la referendum, deşi numele lor apar pe listele speciale. Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Interceptările arată cum îşi mobiliza subalternii fostul şef al CJ Teleorman. Dragnea: „Organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe! Aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria".

 Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată petnru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.Procurorii au mai arătat, în rechizitoriu, că Liviu Dragnea a încercat să întârzie cât mai mult trimiterea în judecată, a făcut numeroase cereri de amânare a prezentării probelor, nu a dorit ascultarea interceptărilor şi a avut o conduită "dilatorie". Aceştia precizau că pentru ceilalţi învinuiţi, prezentarea materialului de urmărire penală a durat aproximativ trei săptămâni, în timp ce, în cazul lui Dragnea, procedura a început la 18 iunie şi nu s-a încheiat până la trimiterea dosarului la instanţă.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
ION pe 06 Septembrie 2014, 18:58
#5
NU A DISPARUT
O sa fie gasit de DNA sau se va prezenta singur.
un oarecare pe 04 Septembrie 2014, 22:28
#4
Doamne ajuta!
Demult,maimuta transformandu-se in om,a vrut sa faca o buba mare, caci scarpinatul in dos nu o mai satisfacea. Si atunci a scornit politica, cu toate binefacerile ei. Am ajuns sa invidiem pescarii-culegatori din sudul Pacificului.Doamne ajuta!
Tataru din Constanta pe 04 Septembrie 2014, 10:58
#3
Justitia sa mearga inainte !
In orice tara civilizata din lume,cu pretentie de tara democratica,orice demnitar isi da demisia,indiferent de invinuirile aduse de justitie.Mai ales intr-un dosar de coruptie.Asadar,observati si dumneavoastra ce fel de om poate fi in fruntea unui guvern si pe deasupra ne mai si da lectii de democratie/vezi ordonanta cu libera miscare a primarilor/.ATENTIE MARE LA ORGANIZAREA SI DESFASURAREA ALEGERILOR VIITOARE DIN NOIEMBRIE !PSD-ul este pregatit,dreapta este?
batu pe 04 Septembrie 2014, 07:28
#2
hiena
pune-ti cosul pe dragnea cei de la dna!.
franchestain pe 04 Septembrie 2014, 00:54
#1
la canalia iliesco comunista Dragnea
îi e frica ca o sal ascunda potera la carcera pe ani grei si de ce ie frica no sa scape.Deja i se arata la canalie si nu prea pare entuziasmat.Dumnezeu sajute DNA sal piteasca ca daca coruptu asta no merita atunci cine?Amin!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.