Mare afaceristă: Hotel Turris SA, societatea controlată de Bombonica Dragnea, a raportat o cifră de afaceri de 2,8 milioane lei şi datorii totale de peste 38 milioane lei!

10 Iulie 2014, 00:40 | 5135 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Hotel Turris.

In 2012, societatea SC Hotel Turris SA Turnu-Măgurele  controlată de Bombonica Dragnea a raportat o cifră de afaceri de 2,8 milioane lei şi datorii totale de peste 38 milioane lei“Hotel Turris” SA a acumulat datorii la bugetele de stat de peste 1,355 milioane lei, din care aproape 200.000 lei reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă
Dupa cum se stie, in 2009, hotelul  şi terenul au fost transferate, de pe firma “Hotel Turris”, pe persoana fizică Bombonica Dragnea, contra sumei de 214.320 lei; Finanţele au evaluat valoarea reală a tranzacţiei la peste 110 milioane lei şi au emis o decizie de impunere în valoare de 31,2 milioane lei

 Soţia vicepremierului Liviu Dragnea, Bombonica, a reuşit performanţa să acumuleze, la singura firmă pe care o are, datorii totale de 38.097.438 lei, la sfârşitul anului 2012, mai mari de 13,4 ori decât cifra de afaceri, care nu a fost decât de 2.842.180 lei.“Hotel Turris” SA Turnu Măgurele, judeţul Teleorman (J34/370/1995, CUI 7792161) are, desigur, statul printre “sponsori”. Datoriile evidenţiate de ANAF la 30 iunie 2013 erau de 1.355.522 lei, din care 195.996 lei reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă, după cum urmează:

    843.536 lei obligaţii restante la bugetul de stat, din care 89.673 lei impozit pe venit din salarii;
    373.838 lei obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat, din care 61.099 lei contribuţia individuală de asigurări sociale reţinută de la angajaţi;
    126.850 lei obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru sănătate, din care 41.857 lei contribuţia individuală de asigurări de sănătate reţinută de la angajaţi;
    11.298 lei obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj, din care 3.367 lei contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj reţinută de la angajaţi.
Societatea “Hotel Turris” SA a fost înfiinţată în data de 12.09.1995 si este controlată de Bombonica Dragnea, soţia baronului din Teleorman, Liviu Dragnea. Ea deţine 98,62% din acţiuni, restul apartinand unor apropiati, gen Marinas, cumnatul Bombonicai. Afacerile dubioase ale societăţii sunt făcute direct cu familia Dragnea, pentru a mări nejustificat cheltuielile firmei. Societatea trebuie să plătească statului 31,2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, impozit pe profit şi penalităţi aferente impozitului. Fisc-ul acuză că problemele au început pe 7 ianuarie 2009, atunci când Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC Hotel Turris SA a decis diminuarea capitalului social prin transferul către Bombonica Dragnea a clădirii hotelului, a mai multor anexe şi a terenului aferent. Toate acestea au fost evaluate la suma infimă de 214.320 de lei. Bombonica Dragnea a ajuns proprietar în acte pe hotel, după ce a încheiat o convenţie de restituire în natură cu societatea pe care o controla.

Liviu Dragnea s-a dat de gol când a explicat, în 2009, atunci când a fost numit ministru de Interne, că a dobândit o clădire- hotel, plus anexe şi teren, la o valoare de 110.770.151 de lei. În declaraţia de avere a notat hotelul drept „restituire către acţionarul majoritar Bombonica Dragnea”. El nu a amintit despre chichiţele din contabilitate, care subevaluaseră hotelul pentru ca societatea să nu plătească impozit. Suma de 214.320 de lei a fost înregistrată de Hotel Turris  în 2009, ca venituri din active cedate. Fiscul arată că suma care trebuia încasată ca venituri era de 110.770.151 de lei, pentru care trebuiau să plătească un impozit de 17,6 milioane de lei.

Luând în considerare aceste valori, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a emis, în noiembrie 2011, o decizie de impunere pentru “Hotel Turris”, în valoare de 31,2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit care nu a fost plătit – 17,6 milioane şi alte accesorii aferente impozitului – 13,6 milioane de lei. Dupa cum se stie, Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a decis să închidă dosarul de evaziune de 7,5 milioane.

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 14 Iulie 2014, 17:45
#9
@Cetatean
Cetatene, spre deosebire de tine ma spal zilnic pe tot corpul de cel putin de doua ori. Poate si tu te mai speli din cind in cind, dar nu-ti dai seama ce-ti pute mereu? Tu puti. Efectiv puti a prost. Nu mai arata cu degetul pe altii. Si fiinca esti asa cum esti, nu te-ai putut abtine sa nu arati lumii ca puti. Esti exact ca paduchele. Mot in frunte. Da' nu ma mai mira acest fapt. Stii tu cine nu-i destul daca nu-i si fudul. Sau nu stii?
cetatean pe 14 Iulie 2014, 07:37
#8
I l i e e e e e !!!!!!!!!!!!!!!
Ilieeeeeeeeeeeeee, tie iti pute tot ce atingi, ne-bu-nu-leeeee !
Ilie de la scularie pe 12 Iulie 2014, 23:06
#7
@Doina
Doina, ție nu ți se pare ciudat că DNA a cam băgat la zdup floarea cea vestită a PSD-ului, iar Dragnea este bine merci? Mie-mi pute a blat cu ăl mare din capul statului. Cît despre justiție, eu zic s-o lași mai moale, nu de alta, dar se cam face show televizat cu aducerea cu cătușe a celor arestați, după ce în prealabil DNA anunță pe șest ziariștii să vină la pont.Așa ceva nu se face dincolo. Dar cum la noi nu e ca în vest poate asta ni se pare normal, doar suntem latini. Panem et circenses. Ai pomenit de LATRINA3. E clar că acolo se latră într-o direcție. Dar si LABE1TV se latră, dar în direcție opusă. Ție ți se pare normal? Mie sincer nu. Presa și justiția trebuie să fie cu adevărat fără partizanat politic.
cristi pe 12 Iulie 2014, 04:33
#6
dna
E simplu,fura cu acte!
Doina pe 11 Iulie 2014, 10:19
#5
Alex,esti sigur?
Ai studiat intreg rechizitoriu ? Esti purtator de cuvant al DNA sau al lui Voiculescu ? Vezi daca te uiti la Antena 3,o sa ne spui si ca Ceausescu a fost un om extraordinar si ca Hitler ar fi fost salvatorul mapamondului.Hai sa vedem ce spun judecatorii,pentru ca din cate stim,justitia se face la tribunal nu la televizor.OK ?
Alex pe 10 Iulie 2014, 21:36
#4
pt. autor
N- ati obosit sa scrieti fara dovezi?

Credeti ca daca ar fi adevarat DNA - ul nu ar fi intervenit, sau ne tot vindeti gogosi de la infiintarea site- ului? Apropos, in dosarul " referendumului" deja s- au dat 900 de NUP- uri, luati- va seama!
NOSTRADAMUS pe 10 Iulie 2014, 13:04
#3
PT.LEONIDAS SAU CINE OI MAI FI
Da,domnule Leonidas,este o evidenta complicitate.Dragnea Liviu a facut posibila smecheria prin fals,iar doamna cu nume de pralina a continuat la randul ei prin uz de fals si fals intelectual semnand actele firmei ce detin in proprietate Hotelul TURRIS.In alta ordine de idei,nevasta mea nu va putea face astfel de lucruri pentru simplul motiv ca eu nu-i voi oferi furaciuni prin care sa ne bagam pielea in saramura.Daca te faci ca nu ai inteles,poti sa-mi spui si mie de ce,tu sau sotia ta(daca ai),nu ati putut avea astfel de proprietati?Nu mai sariti asa repede cu judecati pripite.Tot ceea ce a facut familia Dragnea in dec*rsul timpului cat a fost in politica,a fost facut prin santaj,frauda,fals si complicitate cu diversi interpusi lafel de penali ca si ei.
LEONIDAS pe 10 Iulie 2014, 12:11
#2
@Nostradamus
Cum dreacu,,doamna cu nume de drajeu va rasp. pt. furaciunile sotului ei''..??.Adica daca fur eu te duci tu la puscarie..?,sau daca fura nevasta-ta(daca ai!),intri tu la bulau..??.Fiecare trebuie sa rasp. pt. faptele lui!.Asta e o lege a universului daca nu stiai..
NOSTRADAMUS pe 10 Iulie 2014, 11:06
#1
Fam.DRAGNEA, niste hoti.
Din solar,tarancuta asta fara nicio pregatire,a sarit direct intr-un hotel si,ce hotel.Astazi sau ceva mai tarziu,doamna cu nume de drajeu,in mod sigur va raspunde pentru furaciunile facute de catre sotul ei.Singura diferenta e ca ea va sta la Targsor,iar EL,la Rahova sau Jilava.De ce nu se autosesizeaza DNA pentru aflarea modului in care au facut avere acesti oameni?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.