Podurile spre Islaz sunt suprasolicitate: deşi limita maximă a greutăţii este de 20 t, multe autocamioane o depăşesc.

10 Februarie 2014 | 2398 vizualizări | 4 comentarii
Podul peste raul Sai.
Podul peste raul Sai.

Transportul pe şosele este cel mai folosit de către cei care au nevoie să mute marfa dintr-un loc în altul. Autocamioanele, aşa-numitele TIR-uri, pot transporta zeci de tone de marfă, într-un timp rezonabil şi cu un preţ acceptabil. Drumurile naţionale şi judeţene din zona Turnu sunt folosite intens în transportul de mărfuri. Cele mai importante mărfuri care se transporta în această zonă sunt îngrăşămintele chimice, cerealele şi nisipul. TIR-urile care merg spre judeţul Olt şi de acolo spre alte zone trebuie să traverseze râurile Olt şi Sâi, dacă folosesc ruta Turnu-Islaz. Podurile peste cele două râuri sunt într-o stare destul de rea, însă, cel puţin până acum, nu s-au semnalat probleme grave, însă nu-i timpul pierdut. Prin acest articol vrem să atragem atenţia celor care se ocupă cu monitorizarea circulaţiei rutiere că cele două poduri au un indicator rutier ( vezi foto) care semnalizează greutatea maximă admisă pe pod.

După cum se poate bine observa, greutatea maxima admisă este de 20 t, fapt ce ar trebui să nu mai dea ocazia la discuţii. Din păcate, sunt TIR-uri care depăşesc fără probleme cele 20 de tone admise. Spre exemplu, autocamioanele care vin din combinatul chimic încărcate cu îngrăşăminte chimice, au peste 20 de tone doar încărcatura, astfel că, dacă cineva are curiozitatea să stea sub unul dintre cele două poduri, atunci cand trec autocamioane, aude cum acestea se mişcă din toate "inchieturile". Acelaşi lucru este valabil şi pentru autobasculantele care transportă nisip, şi ele depăşind fără probleme 25 de tone. Firmele Teldrum si Ovextrans  sunt printre cele care încalcă cu regularitate greutatea maximă admisă pe podurile amintite mai sus. E clar că dacă se va continua în ritmul acesta, podurile nu vor mai rezista foarte mult. Tragem un semnal de alarmă, către ARR, care ar fi bine să urmărească respectarea legii în transportul de marfă.

Comentarii (4) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 11 Februarie 2014, 10:44
#4
@Andy
Sorry, dar acest pod este declarat deja monument istoric, grad II in nomenclatorul monumentelor si cladirilor de patrimoniu. Nu poate fi demolat. Tot spre informarea dvs v-am adus la cunostinta acest lucru.
Andy pe 10 Februarie 2014, 22:27
#3
podul este expirat
Ma baieti, voi nu aveti toata informatia, podul peste Sai este iesit din garantie de vreo 7 ani iar constructorul german a avut bunul simt sa ii informeze pe dobitocii de la noi ca podul a iesit din garantie si ar face bine sa il demoleze si sa faca altul insa idiotii nostri nu au binevoit sa tina seama de aceasta informatie si iata ca in continuare se circula...pana cand o sa cada vreun tir cu tot cu pod....imi pare rau de nefericitul sofer care ar pati asta insa tare m-as buc*ra sa se intample una ca asta si sa se faca dreptate in aceasta situatie ipotetica
sofer tir pe 10 Februarie 2014, 15:41
#2
MAI BINE AI SESIZA LA DNA DESPRE POLITIA SI PROCURORII DIN ORAS LA CAT DE INCOPETENTI SUNT...
ai dreptate tu cu depasirea tonajului,dar si ruta ocolitoare prin prundu,lasa de dorit,mai ales acum iarna cand soseaua este acoperita de polei si zapada,cine crezi ca mai poate urca pe acolo? si dc nu se face ceva in privinta asta? daca tu ai fi in locul meu ce ai face? si stai linistit ca podurile de peste olturi sunt mult mai rezistente decat par,altceva nu ai mai gasit de publicat? noi murim de foame si frig in case in orasu asta de tot rahatul si tu vii cu articole de genul asta, publica despre organele statului din acest oras care sunt platite din banii nostri, sa stie si cetatenii ai orasului cat sunt de corupti, dar usor usor se vor c*rata singuri,ca exista un DUMNEZEU pt toti,
Ilie de la scularie pe 10 Februarie 2014, 08:00
#1
Precizare
Dragă autorule, această situație durează de foarte multtimp. Și pe timpul cînd voi ați fost la putere se întimpla acest lucru. Așa că te rog. Să nu-mi spui mie că la nivelul conducerii de atunci a ARR nu se știa acest lucru. O, ba da! Dar cu o șpagă consistentă se rezolva această problemă. La fel se întîmplă și azi. Sau crezi că fenomenul e nou?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.