Liviu Dragnea şi Emil Stanimir, împreună cu soţiile, implicaţi în scandalul diplomelor false din Alexandria. (video)

05 Noiembrie 2013, 00:10 | 8467 vizualizări | 14 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea si-a luat diploma prin frauda.  foto:romanialibera

Liviu Dragnea poate fi acuzat de orice, dar că nu are diplome, nu.  Dumnealui a strâns o grămadă, că doar trebuie să te făleşti cu nişte hârtii care te-au costat ceva( muncă, bani,etc). Din nefericire pentru Dragnea, un alt dosar, care îl are  personaj principal, este pe masa DNA. Vorbim despre cazul diplomelor false de la două universităţi din Alexandria, caz care a intrat în atenţia procurorilor la începutul lunii martie 2009. Aparent ciudat, cercetările au stagnat, însă dosarul a fost preluat mai târziu de  procurorii anticorupţie.
Pe lunga lista a pseudo-absolvenţilor se află şi nume din sferele politicului, dar şi angajaţi ai MAI. Două universităţi-fantomă din Alexandria au scos, ani de-a rândul, absolvenţi pe bandă rulantă, dosarele acestora - în fapt, falsuri grosolane - nedând totuşi de bănuit nimănui. După principiul "o mâna spală pe alta şi amândouă faţa", conducerea respectivelor unităţi de învăţământ superior (aceeaşi pentru amândouă) şi aşa-zişii absolvenţi şi-au servit reciproc interesele, înşelând o lume întreagă.

Capul escrocheriei era chiar fondatorul şi rectorul Universităţii "Al. Ghica" şi al Universităţii "Europa Ecor", Mina-Silviu Dobronauteanu, în vârstă de 67 de ani, din Bucureşti. Totodată, el este şi cordonatorul Fundaţiei "Ergorom 99", al cărei sediu avea un rol important în derularea operaţiunilor infracţionale. Universităţile menţionate nu au deţinut vreodată atestate, nici autorizaţii de funcţionare, iar din 2006 se află în procedura de lichidare, elemente care însă nu par să fi fost cunoscute la nivelul factorilor responsabili din Ministerul Educaţiei.  Un dosar de absolvire a uneia dintre cele două universităţi scotea din buzunarul clientului frumoasa sumă de 3000-3500 de euro ( putin pentru Dragnea). În schimbul banilor, pe parcursul câtorva săptămâni, membrii grupării infracţionale întocmeau dosarul solicitat, fără că titularul să fi participat măcar la vreun curs, ori să aştepte trei ani. Pasul următor era depunerea dosarelor, pentru susţinerea licenţei, la alte universităţi, unde cei în cauză şi-au creat în timp relaţii, astfel încât "absolvenţii" proprii să promoveze examenul. Este vorba despre Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Ecologică Bucureşti, Universitatea Hyperion, Universitatea "Gh. Cristea", Universitatea Valahia din Târgovişte. Opţional, clienţii puteau chiar să nu participe la examenul de licenţă, situaţie în care se foloseau persoane interpuse. Acestora li se întocmeau cărţi de identitate false, cu datele reale ale candidaţilor absenţi, dând astfel impresia de legalitate. Acest important serviciu era plătit separat, cu 600 de euro.

În condiţiile în care activităţile respective se derulau din 2004, s-a stabilit că au beneficiat de asemenea servicii peste 15.000 de persoane! Un calcul simplu arată că aceasta înseamnă aproape 400 de miliarde de lei vechi, bani încasaţi de infractori. Cel puţin la fel de grav este însă şi faptul că falşii absolvenţi ocupă, foarte probabil, posturi importante, pe baza unei escrocherii.  Rectorul Dobronauteanu era cel ce păstra legătură cu colegii de la universităţile incluse în reţeaua de licenţiere, tot el semnând documentele falsificate (diplome de bacalaureat, foi matricole, autentificări notariale etc.). În biroul său de la Fundaţia "Ergorom 99", păstra ştampile falsificate de la majoritatea liceelor din ţară, hârtie specială pentru confecţionarea cărţilor de identitate şi o matriţă de timbru sec cu titulatura Ministerului Educaţiei. Tot rectorul era cel care, la examenele de licenţă unde se foloseau persoane interpuse, le înmâna personal acestora actele false, chiar la sediul universităţii care organiza examenul. Evident, tot el încasa sumele percepute clienţilor, din care îşi finanţa şi colaboratorii.

Mâna sa dreapta era Liviu-Ionuţ Dencu, din Alexandria, falsificatorul documentelor, cu ajutorul unor echipamente IT performante. Acesta a lucrat la IGSU Bucureşti până în 2007, când a demisionat, din cauza unui dosar penal. Din reţea mai făcea parte Ion Parvutoiu, fost profesor la Universitatea Hyperion şi fost decan al Universităţii "Al. Ghica" din Alexandria. În urmă unei neînţelegeri cu Dobronauteanu, Parvutoiu a părăsit gruparea, fiind înlocuit cu prof. univ. dr. Marin Constantin, de la Universitatea Agronomică din Bucureşti. Toată floarea Teleormanului, în frunte cu Liviu Dragnea şi soţia Bombonica, si-au luat diplome de la cele două universităţi fantomă. Printre cei care au obţinut diplome la cele două universităţi incriminate, se număra şi alte  nume importante din sfera politicului şi din Poliţie, persoane despre care se spune că ar fi intervenit pentru a tergiversa cercetările în cazul "fabricii" de diplome din Alexandria. Liviu Dragnea, prededintele executiv al PSD şi vicepriministru, comisarul Emil Florian Stanimir, fost adjunct al şefului IPJ Teleorman, împreună cu soţiile lor, Bombonica Dragnea şi Carmen Alina Stanimir, alţi membri ai partidelor parlamentare şi neparlamentare, dar şi funcţionari publici ori lucrători din structurile militarizate se regăsesc pe lunga listă a celor care au beneficiat de serviciile grupării rectorului Dobronauteanu.

Iată un reportaj al postului ProTv, în care Dragnea şi Stanimir se scuză, însă, mai rău, se acuză:

 

Citeşte şi
Comentarii (14) Adaugă comentariu
roshul pe 23 Martie 2015, 19:11
#14
denunt
giugleacarmen@yahoo.com e barbat giuglea carmen pe langa comentarii scrise de mine, mai are postura de a se ocupa cu diplome pe naspa adica false chiar si de asistenti asistente nu numai bacalaureate si un complice gheghe. stefan , un exemplu pe cineva recent chiar vecina mea din bloc de la aetajul 6 apartamentul 59 angajata in bagdasar arsene arsenie arsenii arseni si mai sint destule persoane si in sterilizare . la verificarea de rutina se descoperah .
marin pe 18 Noiembrie 2013, 13:00
#13
nu e o surpriza
Da, o pana***a aceasta asa zisa dna stanimir - bate praporgescu in lung si n lat imbracata in colanti cu ochii cat cepele dupa cine ar mai putea s o mai f...! Toata lumea stie ca facea centura orasului inainte s o ia stanimir de nevasta. Nu e o surpriza!
Ilie de la scularie pe 10 Noiembrie 2013, 22:44
#12
@revolutionar
Rabdare camarade, inca putin, in buza evenimentelor vior apare si afisele cu revolutionarii de hirtie pe stilpi.\\nInca putin, mai sunt 5 saptamini\\n
revolutionar pe 07 Noiembrie 2013, 20:36
#11
lui Ilie de la scularie
Bai Ilie, ma uit pe toti stalpii si nu am vazut numele lui Ely revolutionara,nici al fratiorului ei,idiotul de Sever Iagar,nici al falsului revolutionar Nae Mohanu,nici al criminalului revolutionar Simionescu,nu promiteai ca afisezi listele cu nemernicii de falsi revolutionari ? Hai mai repede.........
dorina pe 06 Noiembrie 2013, 15:09
#10
o parere
Personal nu cred ca Stanimir are o astfel de diploma, el absolvind facultatea Politehnica in anii 80, dar e posibil sa fi cumparat o astfel de diploma pentru javra cu care e insurat. Deh, a incercat omul, sa transforme javra din cacat in bici! Sa nu uitam de divort, cu ce il are javra la mana de nu scapa de ea?
2,3,4.....567 pe 06 Noiembrie 2013, 08:24
#9
stiati de astia
dar de cucu mitrana si nevastasa care siau luat diplome in acelasi mod, stiati? Acu Cucu e adjunct in locul lui Stanimir.
Gogu de la spatii verzi pe 06 Noiembrie 2013, 07:31
#8
Pentru imbecilul cu nr. 5
Bai anus contra naturii, tu ai vazut vreodata un pcr-ist necomunist? Ce plm te bagi singur in seama ca prostu\\\'? Frate Ilie, c*raj, poate asa s-o trezi si lumea cind o vedea citi s-au infruptat din banii nostri. Poate asa or sa vada si ei cine-i conduc si cine-i fura. Nu mai lua in seama toate dejectiile care in loc sa puta si sa prinda coaja, posteaza aici. Da-l in plm de nefericit, nu vezi ca Natura n-a prea fost darnica in ceea ce priveste intelectul? Ce spui tu, si ce pricepe el? Nu vezi ca latra la comanda, ca are partipriuri? Posibil face si exercitii in fata oglinzii. Tipic pentru unul ca asta. Si apropo, ce plm de revolutie a fost la Turnu Magurele?
Ilie de la scularie pe 06 Noiembrie 2013, 06:45
#7
Matriterului
Retardat cu creierul neted este fiul doamnei ma-ta. Pe mine nu ma intereseaza ancheta asta, ci un alt aspect, pe care creierul tau de gibon oligofren nu-l poate pricepe neam. Aici este vorba de un alta chestia, si anume ca totul se cumpara. Asta sa stii fraiericiule. Si sa mai stii ceva, pe linga podoabele alea mai sunt si pd-l-stii Bogdanovici, Dian (uite doar doua exemple). Cit despre virsta mea, cred ca-ti pot fi tata, judecind numai dupa felul in care te exprimi (vezi pleonarsmele de genul pcr-ist comunist). Asa ca nu-ti mai obosi atita rahatul ala din cap. Mai bine intreaba-te daca nu cumva tac-tu a fost comunist inrait, de la care ai mostenit gura mare si grobianismul. Asta sa stii imbecil furios - coruptia nu cunoaste notiunea de carnet de partid. Totul se cumpara - studii, functii, libertate, totul ai inteles?
sculer-matriter pe 05 Noiembrie 2013, 18:36
#6
Mai esti la scularie?
Mai retard obosit! Articolul este scris in urma unei anchete,a inceperii urmaririi penale in cazul celor doua jitii si nu are legatura cu revolutia cu care aberezi tu,mai animal ipocrit ! Cumva la turnu magarele a dat pdl-ul diplome de revolutionar? sau a dat coaie nae mohanu la toata protipendada psdista.Cat despre cei nepesedisti ti-i spun eu repede:Fasole(decedat),Chiurtu,Jiganie,Vilcu,Bogdanovici si inca vreo trei.RESTUL ? De-ai casei !!! Iesi acas\\\' j*****e imputita ca mirosi a comunist ! APROPOS ! Cati ani aveai mai animalule ilie la revolutie?Tac-tu a fost cumva pcrist comunist ?
.IFRIM pe 05 Noiembrie 2013, 14:00
#5
SUCCES NEA ILIE!!!
Mai nea Ilie tin sa te felicit depe acum,daca ai c*rajul sa umplii stilpi de lumina cu numele excrocilor numiti revolutionari .Sincer te sustin si felicit.Bafta!!!
PROACTIV pe 05 Noiembrie 2013, 11:57
#4
Bravo,domnule ILIE
Si in Primaria Turnu Magurele s-au luat diplome false.De revolutionar,dar si de la facultatile particulare mai sus mentionate.Asta fara sa sa fi trecut pe acolo sau revolutionarii fara sa fi stiut ca s-a schimbat regimul.Posesorii sunt persoane care nu au citit o carte in viata lor si care la capitolul scris....,sunt la nivelul clasei a-I-a sau a-II-a.Mai grav e ca sunt unii care au si certificate de revolutionar si diplome de facultate.
Ilie de la scularie pe 05 Noiembrie 2013, 10:10
#3
Diplome, diplome...
Astea-s diplome la fel de valabile ca certificatele de revolutionar ale multor turneni, unii chiar din tabara voastra. Va promit ca stilpii de pe centru vor fi plini de listele,,revolutionarilor\\\" din Turnu Magurele. Deja am lista completa. Veti vedea pe toti nemernicii fara scrupule, care au papat o gramada de bani din buzunarul nostru, dovada ca nemernicia nu are carnet de partid.\\n
2,3,4...567 pe 05 Noiembrie 2013, 08:18
#2
Diplomatilor, bagabontilor
Declaratia lui Stanimir asta este tare rau : \\\"am urmat c*rsurile impreuna cu nevasta-mea\\\" Na belea la Teleorman smile) . Mai banuim noi si alte personae cu diplome marete ca astea smile) tongue wink .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.