Mioara Dumitrescu, femeia din Turnu-Măgurele, bolnavă de cancer, a primit dreptul de a urma tratamentul cu Avastin la Spitalul Municipal din Tr. Măgurele

13 Iunie 2013, 00:04 | 3702 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Mioara Dumitrescu si sotul sau George.

Dupa scrisoarea dramatica, trimisa Ministerului Sanatatii, Mioara Dumitrescu, femeia in varsta de 49 de ani, bolnava de cancer, a primit dreptul de a urma tratamentul cu produsul Avastin. Dupa cateva luni grele, in care M.S. si-a batut joc de doamna Dumitrescu, dupa o hotarare judecatoreasca definitiva si presiunile opiniei publice, s-a reusit ceea ce era normal. Mioara Dumitrescu a ajuns intr-o situatie foarte grea din cauza unor neoameni din Ministerul Sanatatii si de la CNAS. Publicam mai jos declaratia purtatorului de cuvant al CNAS:

 

"În şedinţa Comisiei de Experţi de la nivelul CNAS pentru implementarea Programului Naţional de Oncologie, din data de 20.03.2013, în urma Ordonanţei Prezidenţiale nr. 847/27.12.2013, Comisia a analizat dosarul pacientei Mioara Dumitrescu şi a aprobat tratamentul cu Avastin pentru perioada aprilie-iunie 2013.

În conformitate cu RCP-ul produsului (Rezumatul caracteristicilor produsului) înregistrat la EMEA şi înregistrarea produsului în România, precizăm că, în acest moment, în Comunitatea Europeană (inclusiv România) nu este înregistrată indicaţia terapeutică de tratament cu Avastin în tumori cerebrale.În şedinţa Comisie de Experţi la nivelul CNAS pentru implementarea Programului Naţional de Oncologie de azi, 12.06.2013, s-a reanalizat dosarul pacientei Mioara Dumitrescu, conform procedurilor în vigoare şi conform documentelor medicale ataşate, referat medic curant/medic coordonator judeţean, constatându-se următoarele:

- pacienta nu a prezentat toxicităţi notabile datorate tratamentului cu Avastin (conform referatului medicului curant);

- din punct de vedere imagistic, s-a constat că boala este staţionară.

Din aceste motive, Comisia recomandă punerea în aplicare a Sentinţei civile nr. 847/27.02.2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia VII-a contencios, administrativ şi fiscal privind aprobarea continuării tratamentului cu Avastin, pentru perioada iulie-august-septembrie 2013.Menţionăm încă o dată faptul că indicaţia medicului curant nu respectă RCP-ul produsului, înregistrarea EMEA (la nivelul Comunităţii Europene) şi nici înregistrarea în România a acestuia.Specificăm faptul că tratamentul poate fi administrat numai în cadrul unei secţii oncologice, sub supravegherea medicului curant oncolog, din cauza riscului crescut de reacţii adverse cu potenţial letal.

Medicul curant/coordonator local al programului de oncologie este obligat să înainteze, până la data de 10 august 2013, documentele medicale care să ateste faptul că boala nu este în evoluţie sub tratament cu Avastin şi nici nu există toxicităţi notabile produse de tratamentul cu Avastin.În urma informaţiilor obţinute de la medicul curant, pacienta a fost internată în secţia de oncologie Alexandria, judeţul Teleorman, în data de 10 iunie 2013, internare în urma căreia s-a pus la dispoziţie, la cererea familiei, medicamentul necesar în vederea administrării la Spitalul Orăşenesc Turnu-Măgurele."

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
De la Turnu pe 16 Iunie 2013, 23:28
#6
sa ne pupam in dors
Multumim Liviu Dragnea
piper ciprian pe 14 Iunie 2013, 20:11
#5
dumnezeu sa o odihneasca
no comment
Adi Borcan pe 14 Iunie 2013, 16:14
#4
Condoleante
Am lucrat cu aceasta femeie la Proinvest...doamne...ce femeie...D zeu sa o odihneasca in pace...c*raj Georgica,fi tare!
cetatean tr_mag pe 14 Iunie 2013, 10:45
#3
Furie...
Dumnezeu sa o odihneasca in pace.Tocmai am citit ca a decedat aseara.Dreptul la viata a venit mult prea tarziu....
Vasile pe 13 Iunie 2013, 11:57
#2
pt.personajul de banc
Mai retardatule,esti jurnalist de investigatii,ai acces la dosare,la informatii?De cand pui tu etichete si dai sentinte oamenilor?O ti una si buna cu suferinta oamenilor,dar tu stii cator zeci si sute de mii de oameni le-a luat Dragnea de la gura in atatia ani??????In mod cert tu nu esti unul dintre ei.Mars cu sfaturile si concluziile tale de bugetar frustrat!Tu ce visezi noaptea,postezi la prima ora a diminetii?Nu te mai uita la Antena 3 si la Taraf,ca daia e in capul tau numai nebunie,diversiune si multa galagie.
Bula pe 13 Iunie 2013, 06:32
#1
Liviu Duta
Dar de faptul ca Liviu Duta a fost nominalizat de Traian Basescu in CA al CNAS, nu mai ziceti nimic? Stii tu mai Georgica, dar si tu mai Vasilica, stiti voi citi oameni au murit cit timp Duta, acest mafiot a fost la conducerea CNAS? Citi oameni ca Mioara Dumitrescu au fost batjocoriti de acest mafiot, care a jonglat cu banii bolnavilor de cancer? Citi bolnavi de cancer au trebuit sa-si vinda lucrurile din casa pentru a-si putea asigura ei tratamentul la care aveau dreptul gratuit? Am mai spus-o, a specula politic suferinta unor oameni este inuman si odios. Ati face mai bine sa criticati mafia din sistem in ansamblu, fara patima politica, sa reliefati vina celor implicati, nu sa aratati doar pe unii ca fac ceea ce au facut si cei care acum sunt in opozitie, si de partea carora sunteti de fapt. Nu este corect. Criza din sistem nu este de ieri, ci de ani multi, dar nu s-a vrut rezolvarea ei, in joc fiind spagi mari, adica bani pentru partid. Asta spune totul, de ce apar asemenea orori.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.