Despre şcoala din Lunca şi familia Liţă - un mail cu multe semne de întrebare.

13 Noiembrie 2012, 00:15 | 5917 vizualizări | 19 comentarii
Car Universal
Scoala Lunca, domeniul familiei Lita

Acum câteva zile, am primit un mail care ne-a atras atenţia prin greşeli gramaticale şi destule enormităţi. Ca să nu vorbim  în vânt, iată care a fost mail-ul  primit ( de vreo cinci ori!):

"Domnule administrator al site-ului ,,turnucustiri'', va rog pe aceasta cale respectuos sa dispuneti in cel mai scurt timp stergerea din site-ul dvs. al materialului ce l-ati publicat in data de 21 sep. 2012 la adresa fam Lita de la sc Lunca. V-as mai ruga sa verificati veridicitatea materialelor pe care le publicati. S-a  ajuns la niste jigniri la adresa fam lita , pe care nu le mai acceptam. dak nu veti dispune in cel mai scurt timp , la stergerea materialui in cauza, ne vom adresa instantelor din Romania si nu numai. Va multumesc pentru intelegere. astept raspuns pe acest mail. Va rog sa meditati asupra faptului ca ati putea avea si dvs copii si nu e bn ceea ce apare scris de des[re dvs."

În articolul despre care vorbeşte autorul mail-ului făceam referire la o "dictatură" a familiei Liţă la şcoala din comuna Lunca. Spuneam că sunt angajaţi la  acea şcoală  cinci membri ai familiei respective şi că unii profesori sau învăţători au fost nevoiţi să plece din cauza directorului, prof. Liţă Trandafir,  cel care îşi protejează familia, nu cumva să rămână vreun membru fără  loc de muncă. Ceilalţi, care nu fac parte din "marea familie de intelectuali" a directorului, nu au ce căuta la şcoala respectivă. Revenind la mail, surprind greşelile de gramatică, mai ales că mailul a fost trimis de 5 ori, în zile diferite. Dacă exista vreo grabă ( nu vedem de ce) la primul mail, putea să corecteze mai târziu. Când colo-nimic, aceleaşi greşeli şi enormităţi. Păi domnule Liţă, cum să scrii "ştergerea din site al materialului", "s-a ajuns la nişte jigniri", "dacă nu veţi dispune la ştergerea materialului", toate acestea denotă mari carenţe de gramatică. E trist că un cadru didactic ( dacă de la profesori nu avem pretenţii, atunci de la cine?)  masacrează într-un asemenea hal limba română. Oricum, cel mai distractiv a fost faptul că familia Liţă se va adresa "instanţelor din România şi nu numai". Hopa, gata, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga ori C.E.D.O. vor avea de lucru în următoarea perioadă. Ne-aţi dat gata! Aşteptăm răspunsuri concrete la întrebările care au apărut pe site. Nu toată lumea vă vrea răul, domnule Liţă, sunt şi oameni care doresc, pur şi simplu, ca lucrurile să se desfăşoare în mod  legal. La şcoala din Lunca nu s-a întâmplat acest lucru!

 

Citeşte şi