Chef Livian - bucatarul lui Ciolacu, dupa modelul Putin - Prigojin! Palatul Prim-Ministrului Marghiloman-Ballrom pentru Prim-Ministrul Ciolacu&Son;

09 Septembrie 2023, 22:55 | 1589 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Nunta

 Capra cu cit e mai riioasa, cu atat tine coada mai sus - proverb romanesc care se aplica si nuntii fiului lui Ciolacu! Se spune ca fantoma lui Marghiloman bintuie, asa ca nu sint in siguranta nici mireasa, nici darurile/plicurile de nunta!

Puțini cunosc însă că și noi, românii, avem o rețetă de cafea „made in Romania”, care datează de pe la începutul secolului trecut și este legată de numele omului politic Alexandru Marghiloman. Cafeaua românească se distinge prin faptul ca aceasta se fierbe în rom ori coniac în loc de apă.

Se spune că rețeta s-a născut într-o zi, când Alexandru Marghiloman era la  o vânătoare și i-a cerut valetului său să prepare o cafea. Acela uitase să ia apă, iar boierul i-ar fi zis să o înlocuiască cu coniac.

Iată cum o puteți prepara și dumneavoastră: puneți la fiert într-un ibric 100 ml de coniac sau rom, adăugând două lingurițe de zahăr. Când începe să fiarbă, adăugați trei lingurițe de cafea. Opriți focul, acoperiți ibricul și lăsați-l așa 2-3 minute. După aceea, savurați-l cât este încă fierbinte!

De la Teleorman nu a fost invitat nimeni, cu exceptia bucatarului, care ati ghicit este chef Livian, dupa modelul Prigojin! Si a Carmencitei, care aseaza oamenii la mese!

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Picolo din Napoli pe 10 Septembrie 2023, 08:06
#1
HAZUL DE NECAZ LA ROMANI
Frumoasa potrivire,un covrigar,sluga unui terorist arab,cu un bucatar ratat,infractor condamant penal.Conducatorii de azi ai unei tari esuate,conform ziselor si constatarilor unui presedinte tradator.Asta e Romania dupa 33 de ani de democratie originala Iliesciana.Bravo popor roman,bune alegeri,suntem condusi de un G.I.O. PSD!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.