
Capra cu cit e mai riioasa, cu atat tine coada mai sus - proverb romanesc care se aplica si nuntii fiului lui Ciolacu! Se spune ca fantoma lui Marghiloman bintuie, asa ca nu sint in siguranta nici mireasa, nici darurile/plicurile de nunta!
Puțini cunosc însă că și noi, românii, avem o rețetă de cafea „made in Romania”, care datează de pe la începutul secolului trecut și este legată de numele omului politic Alexandru Marghiloman. Cafeaua românească se distinge prin faptul ca aceasta se fierbe în rom ori coniac în loc de apă.
Se spune că rețeta s-a născut într-o zi, când Alexandru Marghiloman era la o vânătoare și i-a cerut valetului său să prepare o cafea. Acela uitase să ia apă, iar boierul i-ar fi zis să o înlocuiască cu coniac.
Iată cum o puteți prepara și dumneavoastră: puneți la fiert într-un ibric 100 ml de coniac sau rom, adăugând două lingurițe de zahăr. Când începe să fiarbă, adăugați trei lingurițe de cafea. Opriți focul, acoperiți ibricul și lăsați-l așa 2-3 minute. După aceea, savurați-l cât este încă fierbinte!
De la Teleorman nu a fost invitat nimeni, cu exceptia bucatarului, care ati ghicit este chef Livian, dupa modelul Prigojin! Si a Carmencitei, care aseaza oamenii la mese!