Tânărul drogat și cu permisul suspendat care a accidentat mortal doi soți, plasat în arest la domiciliu. El este fiul unui consilier judetean PSD si sindicalist

05 Septembrie 2023, 10:43 | 2056 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Accident

Tânărul de 28 de ani, Gheorghe Marian Cristian, fiul lui Gheorghe Cristian Ionel - Presedinte al Sindicatului TMK ARTROM,  care a accidentat mortal două persoane, soți și soție, pe podul Olt, pe 27 februarie 2023, a fost plasat în arest la domiciliu de Judecătoria Balș, iar procurorii nu au contestat decizia.

Șoferul de 28 de ani care a provocat un grav accident de circulație pe 27 februarie 2023, pe podul Olt, soldat cu doi morți, a fost plasat în arest la domiciliu de către instanța de judecată. Procurorii nu au contestat decizia.

Procurorul Daniel Andrei Gună, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, spune că hotărârea instanței nu a mai fost atacată pentru că nu se impunea în acest dosar, ținând cont de perioada lungă de detenție a șoferului drogat, de cinci-șase luni. „Mă aflam în concediu în acea perioadă, dar orice hotărâre este analizată într-o ședință și se apreciază dacă se impune sau nu calea de atac. Probabil, s-a apreciat că nu se impune, raportat la perioada lungă în care a fost plasat în arest preventiv, de cinci-șase luni. Inculpatul are dreptul de a conduce suspendat pe toată perioada procesului. Dosarul a fost în cameră preliminară, inculpatul formulând excepții, însă instanța le-a respins”, a precizat procurorul Daniel Gună, pentru stirideolt.ro.

Dosarul pe fond este înregistrat la Judecătoria Balș, dar nu a fost stabilit încă un prim termen de judecată.  Șoferul a fost trimis în judecată în a doua jumătate a lunii aprilie.

Potrivit procurorilor de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, șoferul de 28 de ani este acuzat de ucidere din culpă, două infracțiuni de conducere a unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

S-a aplecat să ridice telefonul și a intrat cu mașina pe contrasens

Testele de laborator efectuate la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală au arătat prezența în organism a unei substanțe interzise.

„În fapt, din mijloacele de probă administrate în cauză, rezultă că în seara zilei de 27.02.2023, în timp ce inculpatul se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 65, din direcţia municipiului Slatina către comuna Găneasa, la km. 48+400, în extravilanul comunei Slătioara, județul Olt, pe fondul desfăşurării altor activităţi în timpul conducerii autoturismului (acesta a declarat că s-a aplecat pentru a ridica telefonul mobil, pierzând astfel controlul direcţiei de mers), a pătruns pe sensul opus de mers, peste marcajul longitudinal continuu, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care circula din sens opus, accident în urma căruia a rezultat decesul a două persoane, ce se aflau în celălalt autoturism. În urma efectuării testelor de laborator a fost întocmit un buletin de analiză toxicologică de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”Bucureşti, reieşind că în probele biologice prelevate de la inculpat a fost depistată prezenţa în organismul inculpatului a unei substanţe interzise, respectiv THC-COOH”, au explicat procurorii în aprilie 2023.

Avea permisul suspendat

„Ulterior efectuării de verificări specifice, a reieşit că în data producerii accidentului rutier inculpatul figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat începând cu data de 30.12.2022 până la data de 28.04.2023 inclusiv.

De asemenea, cercetările au fost extinse faţă de inculpat şi sub aspectul săvârşirii unei alte infracţiuni de conducere a unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat, reţinându-se că în data de 06.01.2023 acesta a condus un autoturism pe o stradă de pe raza municipiului Slatina, județul Olt, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat începând cu data de 30.12.2022, respectiva cauză fiind înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, care a dispus, în data de 11.04.2023, declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în vederea cercetării unitare a tuturor faptelor”, au mai arătat procurorii.

Accidentul de circulație a avut loc pe 27 februarie 2023, pe podul Olt, fiind implicate două mașini. Autoturismul în care se aflau cei doi soți a fost lovit violent de bolidul condus de tânărul de 28 de ani, fiul unui consilier județean și lider de sindicat.

Femeia, în vârstă de 73 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost transportată la spitalul Slatina, iar soțul ei, un bărbat de 74 de ani, a decedat după câteva zile.

De la sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Elena pe 15 Decembrie 2023, 23:11
#3
L-am cunoscut perosnal pe sofer
Este un baiat foarte respectuos si politicos . Nu a facut probleme in societate ba din contra daca va informati esti vazut un baiat extraordinar de saritor si atent la oamenii din jurul lui
Pe unde pe 06 Septembrie 2023, 10:06
#2
Mai ieșim din Turnu ?
Dati drumul la calea ferată, descuiați gara, sa fie pus tren în circulație. Nu mai avem c*raj pe șosea cu microbuzul. Șoferii sunt beți și drogați, poliția e beată și drogată. Lasați afacerile lui Petrache și ale rudarului, dați drumul la tren !.
Și ăsta ? pe 05 Septembrie 2023, 19:11
#1
Tot oltean ?
Extraordinar ! Ce se întâmplă domnule cu nația asta ? Nu le mai place zaibărul ?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.