Satul Prundu, comuna Lunca - Profesori care încasează salarii fără a veni la școală

18 Noiembrie 2022, 07:52 | 1891 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Prundu

Pe surse, ne-au fost semnalizate mai multe nereguli la școala din satul Prundu, comuna Lunca, județul Teleorman.

 Mai exact, școala din Prundu a fost trecută în proiectul " A doua șansă", un proiect care oferă ocazia celor care nu au terminat opt clase să termine ciclul gimnazial.
 
 Problema este că acea școală funcționează doar ca o sursă de umplut buzunarele cadrelor didactice. La școala din Prundu, comuna Lunca, majoritatea cursanților sunt de etnie rromă și prezența la școală este aproape inexistentă.
 Foarte mulți sunt trecuți fictiv în acte, în realitate ei fiind plecați prin străinătate să-și câștige existența.
 Mai mereu școala este închisă cu mult mai devreme înainte de terminarea programului. Foarte mulți profesori nici nu se prezintă la cursuri, vin doar câțiva, să fie cineva acolo. Practic, se vine la școală prin rotație, la mica înțelegere, că să nu fie școala complet închisă, în caz de vreun control.
 Când se anunță vreo inspecție, mediatorul școlii, tot de etine rromă, dă fuga prin sat și adună o mână de "cursanți", care ar fi trebuit să fie în mod normal la școală, nu să umble degeaba pe străzi ori să stea acasă, unii dintre aceștia nefiind nici măcar pe teritoriul țării, apoi așteaptă inspecția și totul pare că se desfășoară firesc.
 Școala de la Prundu este în subordinea școlii de la Lunca, directorul de la Lunca, Cojocaru Ionela, fiind responsabilă de abele școli.
 
Citeşte şi