Satul Prundu, comuna Lunca - Profesori care încasează salarii fără a veni la școală

18 Noiembrie 2022, 07:52 | 2258 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Prundu

Pe surse, ne-au fost semnalizate mai multe nereguli la școala din satul Prundu, comuna Lunca, județul Teleorman.

 Mai exact, școala din Prundu a fost trecută în proiectul " A doua șansă", un proiect care oferă ocazia celor care nu au terminat opt clase să termine ciclul gimnazial.
 
 Problema este că acea școală funcționează doar ca o sursă de umplut buzunarele cadrelor didactice. La școala din Prundu, comuna Lunca, majoritatea cursanților sunt de etnie rromă și prezența la școală este aproape inexistentă.
 Foarte mulți sunt trecuți fictiv în acte, în realitate ei fiind plecați prin străinătate să-și câștige existența.
 Mai mereu școala este închisă cu mult mai devreme înainte de terminarea programului. Foarte mulți profesori nici nu se prezintă la cursuri, vin doar câțiva, să fie cineva acolo. Practic, se vine la școală prin rotație, la mica înțelegere, că să nu fie școala complet închisă, în caz de vreun control.
 Când se anunță vreo inspecție, mediatorul școlii, tot de etine rromă, dă fuga prin sat și adună o mână de "cursanți", care ar fi trebuit să fie în mod normal la școală, nu să umble degeaba pe străzi ori să stea acasă, unii dintre aceștia nefiind nici măcar pe teritoriul țării, apoi așteaptă inspecția și totul pare că se desfășoară firesc.
 Școala de la Prundu este în subordinea școlii de la Lunca, directorul de la Lunca, Cojocaru Ionela, fiind responsabilă de abele școli.
 
Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Fost elev al scolii pe 07 Decembrie 2022, 22:56
#2
Școala de șoferi
Întamplarea prezentata mai sus este nesemnificabila în comparație cu dezinteresul profesorilor în legătură cu educația elevilor în sistem obișnuit. Nu se prezinta la ore si daca se prezinta predau superficial astfel încât în ultimii câțiva ani, la evaluarea națională, promovabilitatea a fost 0. Această școală plină de incompetenți asigură elevii ca vor fi niște ratați din punct de vedere intelectual. Climatul agreat de elevii cât și de profesori este unul favorabil obținerii carnetului de conducere, învățatul cititului și cam atât. Copiii din această școală pornesc cu aceeași șansă ca toți ceilalti din alte școli însă aripile le sunt tăiate de acest cerc vicios al școlii Prundu.
ion pe 18 Noiembrie 2022, 14:48
#1
prundu
La prundu nu sint rromi,sun rudari care este alta rasa fata de ti**ni.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.