Ionica Niciolaie risca intre 12 - 17 ani de facultate. Poate se duce si Cuclea.

27 Ianuarie 2021, 17:23 | 3634 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Dosarul InterAgro, la final: procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae/ Omul de afaceri e internat la o clinică în Italia. Sentinta se pronunta la 11. 02. 2021

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție a cerut miercuri o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, imputate omului de afaceri Ioan Niculae, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședința de judecată de la Curtea de Apel București, unde se judecă apelul la sentința din 2018 de la Tribunal. Potrivit specialiștilor în justiție consultați de G4Media.ro, asta înseamnă o pedeapsă ce poate ajunge până la 12 ani, raportată la Codul Penal anterior.

cartuCiteste si: ANALIZA LUI SORIN CÂRȚU – SUNTEM DEZAVANTAJAȚI: VOLUNTARIU A AVUT NUMAI ÎNFRÂNGERI ȘI A TRAS TARE CU NOI

Apărătorul lui Niculae a cerut pentru clientul său achitare sau rejudecare, conform surselor G4Media.ro.

Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano (Italia), unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

Sentința ce va fi pronunțată de Curtea de Apel va fi definitivă.

Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat în 2018 în acest dosar de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

PapiCiteste si: CORNELIU PAPURĂ, ANTRENOR ȘTIINȚA EGALURILOR: C-AȘA-I ÎN FOTBAL, CÂTEODATĂ – NU – REUȘEȘTI SĂ GĂSEȘTI CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE

Procurorii au susținut, în rechizitoriul întocmit, că în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoționale (brelocuri, post-it-uri și standuri) pentru S.C. Interagro S.A.

„Concret, în urma încheierii și derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei. În aceeași perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis și coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operațiuni fictive, prin firmele față de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice”, au mai susținut procurorii.

OlgisCiteste si: CATEGORIA PISICILE ARISTOCRATE – CRAIOVENII NU AU CENTRE DE VACCINARE, OLGUȚA VASILESCU O DĂ ÎN RUGBY

Circuitul financiar de spălare a banilor proveniți din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inițiat și coordonat de Ioan Niculae ar fi avut ca urmare prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei și impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei.

De asemenea, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, ar fi inițiat și desfășurat activități de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, a suspectului Said Baaklini și a unei alte persoane, a unor funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Acest lucru ar fi adus un beneficiu direct firmei Interagro de circa 600.000.000 euro, reprezentat de vânzarea îngrășămintelor chimice din stocurile existente sau ce urmau a fi produse.

sursa: g4media.ro

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
Cic pe 28 Ianuarie 2021, 22:33
#9
CET
Mai adăugăm și noi ulei de la turbina.
Fanache pe 28 Ianuarie 2021, 22:21
#8
Postacului
Poate de duci tu fix în p***da mă-tii, te încui acolo, și înghiți cheia!
AMONIAC pe 28 Ianuarie 2021, 14:55
#7
CADOU
Salariatii de la Kelogg ( fosti si actuali ) ii vor face cadou lui NICK un butoi de vaselina LiCa 2 care sa-i ajunga pentru un deceniu de pirnaie.
Sofia pe 27 Ianuarie 2021, 21:10
#6
Dreptate
In sfarsit la ajuns blestemele noastre a sutelir de oameni care nu si au luat banii.Sa iasa de acolo i 4 scanduri
Sindicalist pe 27 Ianuarie 2021, 19:38
#5
Pentru proc*ratură
Cred că ar fi cazul să se autosesizeze proc*ratura să facă un control la sindicatul TURNU de la Donau Chem. Cei doi bețivi Cuclea și Biloiu să dea socoteală unde este fondul de la sindicat. S-ar putea să mai aibă un complice. Știu ei mai bine. Poate merg la pachet. Succes.
Cic pe 27 Ianuarie 2021, 18:49
#4
Pt pensionari
Cu tot respectul, dar n aveți și nici n ați avut putina DEMNITATE. Păcat de tâmplele albe.
Cic pe 27 Ianuarie 2021, 18:46
#3
NiciOLAIE
Sa iasă de la Spiru Haret când mi o da ultimul franc MUNCIT.
ion pe 27 Ianuarie 2021, 18:22
#2
ion
ce sa mai vezi bani dupa 5 ani ? se prescrie-anuleaza orice bani
Marin Culcica. pe 27 Ianuarie 2021, 17:35
#1
Redactiei.
Pe noi ne intereseaza sa ni se dea salariile restante de 5 ani, nu alte potlogarii ale acestui mafiot, care a avut legaturi stranse si Cracea.Scutiti-ne de aceste porcarii!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.