Dragnea a facut blat cu Basescu inainte de alegeri

16 Decembrie 2009, 07:32 | 1278 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

Se pare că nici măcar oamenii lui Geoană nu erau siguri că Prost*nacul va reuşi să cîştige alegerile prezidenţiale. Dar nu asta e important acum, ci faptul că Liviu Dragnea, unul dintre coordonatorii campaniei lui Mircică, a încercat să-şi asigure un pic viitorul în eventualitatea în care Băsescu producea surpriza şi cîştiga alegerile. Cum? Păi, cu nişte bani daţi cui trebuie. Aflaţi în cele ce urmează despre cine este vorba.

Băieţii de la Golden Blitz, zeci de milioane de la Dragnea

Pe 30 octombrie, cu aproape trei săptămîni înainte de primul tur al prezidenţialelor, Consiliul Judeţean Teleorman (al cărui preşedinte este Liviu Dragnea) a acordat un contract de 107 milioane de lei asocierii Tel Drum & Euro Construct Trading ’98. Cele două firme vor reabilita 55,45 km din Drumul Judeţean 701. Asocierea dintre cei doi constructori este foarte curioasă. Pentru că cei de la Tel Drum sînt băieţii lui Dragnea, în timp ce ceilalţi sînt „băieţii de la Golden Blitz“, adică ai lui Băse. Şi-atunci, haideţi să enunţăm chestia asta într-un context mai politic. Deci băieţii lui Dragnea, baron PSD şi coordonator de campanie pentru Mircea Geoană, şi cei ai lui Băse, tătucul PD-L şi încă preşedinte, s-au asociat şi au cîştigat un contract de la Consiliul Judeţean Teleorman. Întîmplare? Nicidecum, pentru că în judeţul lui Dragnea nimic nu este întîmplător cu banii CJ-ului. După cum aţi putut citi în Academia Caţavencu într-un articol din 28 octombrie anul acesta, în perioada 2007-2009 consiliul judeţean condus de Dragnea a dat celor de la Tel Drum 31 din cele 32 de contracte scoase la licitaţie. Şi-acum, brusc, Tel Drum cîştigă un contract în asociere cu o firmă apropiată de PD-L şi de preşedintele Băsescu. Care va să zică: la televizor, Dragnea mătură pe jos cu Băse şi cu PD-L, iar acasă la el îi umple de bani pe apropiaţii ăstora. Ieeei, domnu’ Geoană, ieeeei, iar v-au tras în piept colegii de partid!

Cine-a pus banu-n Tel Drum, ăla n-a fost şef de CJ nebun

Despre Tel Drum aţi aflat anul acesta din Academia Caţavencu că este controlată de un prieten foarte bun al baronului Liviu Dragnea, Sorin Fişcuci pe numele lui. În perioada 2007-2009, aproape fără nici un fel de concurenţă, întrucît la majoritatea licitaţiilor a fost singura participantă, Tel Drum a cîştigat contracte pentru reparaţii de drumuri în valoare de 213 milioane de lei. La banii ăştia, se adaugă alte 104 milioane de lei din contractul atribuit de CJ Teleorman pe 15 octombrie 2009, pentru servicii de deszăpeziri şi întreţinere. Evident, mai adăugăm şi banii din contractul cu Euro Construct şi ajungem să ne dorim şi noi să fim prieteni cu Liviu Dragnea.

Firme care construiescu pentru Băsescu

Euro Construct Trading ’98nu este un nume chiar atît de cunoscut, dar precis aţi auzit de „băieţii de la Golden Blitz“. Golden Blitz era un restaurant frecventat de Băse şi de pedelişti. „Băieţii“ sînt Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, patronii de la Euro Construct şi Blitz. În prezent, Euro Construct face parte dintr-un consorţiu de constructori români, care execută un tronson din Autostrada Bucureşti-Braşov. Înainte să cîştige acest contract, Băsescu a făcut o declaraţie publică prin care şi-a exprimat dorinţa de a-i ajuta pe afaceriştii români să capete experienţă în construcţia de autostrăzi. Ulterior, prin caietul de sarcini s-au interpretat nişte condiţii, astfel încît consorţiul românilor să poată îndeplini condiţiile de participare la licitaţie. De-aici şi pînă să li se atribuie contractul pentru autostradă nu a mai fost decît un pas mic, dar savuros, la fel ca un şpriţ la Golden Blitz, pam-pam! Euro Construct s-a mai remarcat prin licitaţiile cîştigate la Primăria Capitalei, în mandatul lui Videanu, şi la Ministerul Transporturilor, în mandatul lui Berceanu. Să luăm, de exemplu, decontaminarea Autostrăzii Transilvania. În mai 2009, decontaminarea costa 16 milioane de euro, dar cîteva luni mai tîrziu, în septembrie, costa deja cu opt milioane mai mult, primite printr-un act adiţional de la Transporturi. E drept, şi băieţii au fost recunoscători cu nenea Băsescu. Cînd preşedintele nostru s-a plîns în august 2007 că sînt gunoaie pe malul Dîmboviţei, Euro Construct a dat fuguţa repede şi a curăţat gunoaiele. Moca, frate, fără nici un ban, doar din dragoste pentru Traian.

catavencu.ro

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.