Video Merita vazut. De ce a rămas România în urma Europei ca nivel de dezvoltare

17 Aprilie 2024, 21:38 | 522 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Murgescu

Profesorul universitar Bogdan Murgescu, invitatul special al lui Andrei Pogăciaș și Matei Udrea, explică din ce cauze a rămas România treptat tot mai în urma Europei, ca nivel de dezvoltare.

Profesorul Murgescu este autorul lucrării „România și Europa. Acumularea decalajelor economice“, în care a făcut analiza comparată a traiectoriei istorice pentru patru țări plecate inițial de la același nivel: România, Serbia, Danemarca și Irlanda. Când a început România să rămână în urma Europei? De ce alte regiuni inițial la fel de subdezvoltate, precum Germania și Olanda, au înregistrat salturi spectaculoase?

Care a fost epoca în care România a recuperat, totuși, masiv din decalajul economic față de regiunile dezvoltate? De ce, începând din 1913 și până în 2000, s-a înregistrat o rămânere în urmă tot mai mare față de Europa? A fost epoca lui Carol I una a marilor progrese? De ce a fost reforma agrară din 1921 necesară, dar nu și bună pentru economia României?

Cum au ajuns prostiile făcute de guvernanții României interbelice să saboteze masiv redresarea economică a țării. Sloganul „prin noi înșine“, o pacoste care a însemnat frânarea dezvoltării. A recuperat țara noastră din decalajul față de Europa în perioada comunistă? În emisiune, toate răspunsurile.

Mai mult >> de la sursa

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.