Băsescu: Clanurile țigănești au revenit. Dacă Ministerul de Interne nu intervine, e posibil ca în 6 luni să ne fie frică să ieșim pe stradă.

07 Iunie 2020 | 2608 vizualizări | 6 comentarii
Base.
Base.

Europarlamentarul Traian Băsescu susține că "grupările țigănești de tip mafiot" au revenit în țară și par să nu respecte legile, iar dacă Ministerul de Interne nu acționează este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieșim pe stradă. "Când văd un poliţist sau un jandarm lovit de un infractor, parcă am impresia că statul însuşi a primit un pumn în plină figură, dar societatea îi cere statului să răspundă proporțional la violenţa infractorului", a scris fostul președinte pe Facebook.

"Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă. Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite. Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine, se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa", a scris fostul președinte pe rețeaua socială.

Într-un lung comentariu pe această temă, el mai spune că "grupările ţigăneşti de tip mafiot, care încep să-şi împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac şi ele simţită prezenţa cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori. Deşi există, încă nu a apărut ca fenomen continuu tâlhărirea bătrânilor, a femeilor şi a copiilor în plină zi pe stradă sau la poarta şcolii, dar nu suntem departe".

Violenţa în spaţiul public a devenit un fapt divers cotidian care până acum câteva luni era o raritate, mai susține fostul șef al statului.

Băsescu cere Ministerului de Interne să ia cât mai repede măsuri pentru a gestiona situația.

"Nu mai avem prea mult timp. Poliţiile locale trebuie să devină un partener al Poliţiei Naţionale. Trebuie să transmită zilnic la Inspectoratele de Poliţie informaţii despre grupări infracţionale din comunitate, despre distribuitorii de droguri care circulă prin cartiere mai ceva ca poştaşii, trebuie să se implice în asigurarea siguranței cetăţeanului. Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acţiona, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor", a avertizat el.

Europarlamentarul mai face o pledorie pentru intervenția în forță a poliției și a jandarmeriei.

"Când văd un poliţist sau un jandarm lovit de un infractor, parcă am impresia că statul însuşi a primit un pumn în plină figură, dar societatea îi cere statului să răspundă proporțional la violenţa infractorului. Iar infractorul nu stă pe loc, pentru ca statul să-i răspundă proportional. Ori mai loveşte odată, ori fuge şi lasă statul fără răspuns proportional", afirmă Băsescu.

Dacă acum nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu, insistă el.

Comentarii (6) Adaugă comentariu
. pe 13 Iunie 2020, 10:54
#6
.
Pai cu Bercea Mondialul cum e, betivule ? La puscarie si tu, si toti basistii tai ! Manea Tudor esti un mare prost .
radu pe 09 Iunie 2020, 23:24
#5
bercea
ipocritul asta parsiv,pervers,demagog,cand avea nevoie de clanurile ti**nesti in campanie electorala,cu interlopii ca bercea mondial si cand lua mamudeaua erau buni ! taci si renunta de buna voie la pensiile speciale ! dupa ce termina mandatul la bruxelles,mai ia pensie si de acolo,acest comunist,sec*rist abject !

Un cetățean cu bagajele făcute pe 07 Iunie 2020, 21:40
#4
”Obosit” spui,repetentule?!
Obosiți sunteți voi cu toții,toți care ați girat și ați votat o mafie alcătuită de niște golani hulpavi,repetenți și nepregătiți,care au adus țara și ordinea publică acolo unde o vedem și o simțim azi.Nu conștientizați nici în ultima clipă cât de gravă e situația și în ce pericol ne aflăm și noi cei în vârstă,și se află copiii și nepoții noștri.Nu anticipați și nu sunteți informați de cum vor dec*rge lucrurile în perioada următoare.Am mai remarcat și o postare a unui milițian,probabil,care ne spunea să nu ne mai luăm de poliție și primărie.Bun,și de cine să ne luăm,de bătrânele care vând zarzavat pe marginea drumului?Din cauza acestor rătutiți și neșcoliți vom ajunge să ne facem dreptate și singuri.Dacă nu credeți,vă rog să rețineți această postare.
Insideversion pe 07 Iunie 2020, 15:27
#3
Obosit esti tu...
...papagal obosit! Pana una alta a fost cel mai bun președinte pe care România l-a avut, pedesereul si mai obosit (din care intuiesc ca faci parte), nu va avea asa ceva niciodată, de fapt nu va da un președinte prea c*rând, sandramaua comunistă a avut noroc la începutul anilor 90 cand romanii abia se dăduseră jos din pom...
4 pe 07 Iunie 2020, 13:51
#2
8
Ba da nu va mai saturati sa-l pupati in kur pe sec*ristul asta obosit!?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.