Turnu-Măgurele - tragedia unui orășel de provincie!

20 Martie 2012, 00:15 | 5353 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Turnu-Magurele are rosu la semafor!

Orașul Turnu-Măgurele a fost, până acum vreun deceniu, unul  în care se găseau mulți meseriași, bătrani sau mai tineri, care reușeau să construiască aproape orice. Anii au trecut și Turnu-Măgurele a devenit "locul unde întoarce trenul". Oamenii care se pricepeau la ceva au plecat, în țară sau în străinătate, nimic nu-i atrage în oraș. Chiar dacă s-ar găsi fonduri, acum nu are cine să mai construiască. Inginerii adevărați sunt plecați în Canada, meseriașii sunt în Spania, Italia sau la București, aici au rămas doar cârpacii.

Vom deveni, curând, un oraș de bătrâni și salahori. Nimeni nu răspunde pentru dezastrul în care a ajuns acest sărman orășel, a cărui inimă pulsează tot mai slab. Tragedia orașului este lipsa tinerilor, pentru că toți spun că viitorul este al tinerilor, dar întotdeauna prezentul este al altcuiva, nu al lor. Medicii și profesorii nu sunt respectați, consecință a unui oraș de salahori.

Am ajuns să ne bucurăm  de lucruri care altădată nici măcar nu ne atrăgeau atenția. Cinematograful Flacăra, un loc unde anul trecut s-au mai prezentat filme artistice, ar fi trebuit să devină teatru municipal. Nici după 10 ani de renovări, acest lucru nu este realizat. Au plecat valorile din oraș, au rămas doar pseudo-intelectualii, aciuiați pe la "fițuica" primăriei. Nici un investitor nu a venit în Turnu-Măgurele în ultimnii 7-8 ani și nu sunt speranțe ca ar veni vreunul.  S-a tot spus că o investiție care va aduce o creștere economică pentru oraș va fi Bacul Tr.Măgurele-Nikopole. De când funcționează, adică de doi ani, nu a reușit să "producă"  decât pierderi.

Nimeni de la Centru nu va veni să rezolve problemele orașului, soluția este aici. O vede cineva? Ca în celebrele versuri, am ajuns "să trăim ca să murim încet". Zâmbetul de pe fața oamenilor a dispărut, lăsând loc încrâncenării și urii.  Există speranță pentru Turnu-Măgurele? Aceasta este întrebarea!

 

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
EU pe 19 Noiembrie 2016, 00:13
#7
Municipiu?
Legal,orasul nu trebuie sa mai fie municipiu, dar pentru a se incasa impozite mari primaria mentine acest rang. De ce ? Pana cand ?
LOCUITOR pe 05 Iulie 2013, 18:07
#6
SARACIE LUCIE
Pana nu pleaca baronul DRAGNEA NU SE VA SCHINBA NIMIC DIN CONTRA O VOM LUA LA VALE MAI RAU
vali pe 24 Martie 2012, 21:40
#5
???
ce spui tu aici spunea unu x man acum vreo 2 ani. \\n
macris pe 22 Martie 2012, 00:06
#4
bai oamenilor
daca niki eu sau nepotu noris nu om fi intelectuali gasiti voi alti mai buni da asa este un mare intelectual este dacian da a plecat in spani iar inginer adevarat era ingineru varu lu nikson ma ma ma ce calcule facea el a murit saracu
sefa pe 21 Martie 2012, 13:00
#3
intrebare
LA cinematograful Flacara s-au prezentat filmarile realizate de profesorul Orbesteanu? Cred ca ar fi sala plina. De cati ani nu a mai fost prezentata o piesa de teatru la Casa de cultura?
gogutzu pe 20 Martie 2012, 08:15
#2
continuare
asa, si unde sa se desfasoare? exista un sediu unde sa-si poata desfasura activitatea literara? ohoho, si ce poeti de valoare avem...dar unde sa poate fi auziti? pictori ca prof negru sau dl buca au trebuit sa expuna la palatul sutu in buc*resti, ca apoi sa expuna in turnu, si asta dupa ce li s-a batut obrazul primarului nostru,,drag si scump\\\". dar cultura de care vorbim nu se manifesta nici pe strada. monumentele noastre sunt mutilate si profanate de turneniii nostrii, sub privirile indiferente ale ministerului culturii care nu aloca nici un leu pentru reabilitarea lor. si pentru asta nu nae este de vina. nae poate sa sa raspunda pentru neimplicarea politiei comunitare. si apoi politia rutiera ce face? ti**nii merg pe interzis ca la ei acasa. nu tin cont ca sunt copii pe acolo. uite, astea sunt aspecte care conc*ra la starea de fapt in care se zbate orasul asta. pina nu ne ridicam toti sa avem un simt civic, nu vom avea decit saracie si incultura.
gogutzu pe 20 Martie 2012, 08:02
#1
pentru autor
si tu esti intelectual, nu-i asa? unul veritabil, nu falsii aia de la ecouri, nu? in rest ai dreptate pe ici-colo. dar de ce nu si centrul nu rezolva treaba? s-a batut toba cu hidrocentrala aia de pe olt. si? ceva concret? nu. la fel cum nici cei locali in frunte cu dragnea nu au facut nimic. expolicatia este una singura. o zona saraca poate fi momita cu punga cu produse in campania electorala. de foame omul e in stare sa-si vinda si sufletul. daca zona ar fi bogata nu s-ar mai intimpla asta. asa ca atit psd cit si pdl sunt interesati ca zona sa fie saraca pentru a fi un rezervor de voturi. nu avem unde sa ne ducem la un eveniment cultural. booon. corect. dar de ce nu se privatizeaza cinema flacara, daca ministerul culturii,cel care-l are in custodie nu-l poate intretine? de ce nae si dragnea folosesc teatrul doar ca depozit de alimente, nu pentru ceea ce a fost menit acest edificiu? sa stii mai draga domnule cris, ca sunt destui intelectuali veritabili in oras.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.