Liderii opoziţiei şi lipsa de alternativă.

20 Noiembrie 2010, 23:23 | 4893 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal

Actualul preşedinte al României, T.Băsescu, nu va mai candida la următoarele alegeri prezidenţiale, constituţia interzicând mai mult de două mandate. Ca o uşurare pentru unii, actualul preşedinte va trebui să predea puterea altcuiva. Mulţumiţi sau nemultumiti de Băsescu, oamenii vor trebui să aleagă un alt preşedinte. Vom vorbi în câteva rânduri despre cei care ar putea, eventual, să devină succesorii actualului  şef al statului. Cum ne spun televiziunile lui Felix şi Vantu, viitorul preşedinte va fi din actualele partide de opoziţie.

Din păcate, opoziţia este în criză de lideri. După  catastrofala comportare a  candidatului M.Geoana  la prezidenţiale, acum în opzitie sunt doi lideri care, spun ei, doresc să devină preşedinţi sau prim-miniştri. Victor Ponta, deşi mai tânăr, calcă hotărât pe urmele celui poreclit Prostănacul, poreclă pe care i-a dat-o bătrânul edec comunist Ion Iliescu.

Ponta şi-a construit, aşa cum spunea A.Pleşu "un rol de dur şmecher, campion la categoria „pana". I-a reuşit o combinaţie stranie de băieţandru obraznic şi bătrânel şugubăt. "Citind, pe blogul dumnealui, despre aventurile sale din Franţa, în ultima jumătate a anului 1990, nu poţi decât să priveşti cu neîncredere un om care laudă modul incorect în care a reuşit să termine liceul. Ponta dezvăluie că a hoinărit câteva luni prin Franţa, trăind din mici "furtişaguri". Acest exemplu, ne demonstrează că aerul de şmecher îi vine ca o mănuşă.

Faptul că nu s-a înrolat în "Legiunea Străină", din cauza contractului de 5 ani, spune Ponta, arată curajul acestui pseude-revoluţionar, un Che Guevara intarzaiat şi râzgâiat. Tumba sa cu maşina, făcută la o cursă auto, unde participă ca copilot, a făcut să ne punem întrebarea despre ce înseamnă să fii politician responsabil. Multă lume consideră că, şi-n partidul pe care-l conduce, V.Ponta este tot un copilot,  altcineva detinand fraiele. Gafele, tot mai numeroase, pe care le face, ne îndreptăţesc  să credem că a ajuns mult prea repede în frunte, că ambiţiile sale sunt prea mari faţă de posibilităţile sale reale. Obrăznicia şi impertinenţa lui V.Ponta ne  fac, intr-un fel, să-l regretăm pe M.Geoană.

Cel de-al doilea pretendent la funcţia prezidenţială, Crin Antonescu, este omul care, din plecare, are două bile negre. Faptul că a fost repetent în facultate şi chiulul din Parlament(este parlamentarul cu cea mai mica prezenta dintre toti cei 471), fac din acesta un candidat mediocru. Înfrângerea de la prezidenţiale, în loc sa-l facă să devină mai înţelept, l-a transformat într-un soi de Rica Venturiano. Tiradele scrâşnite despre binele patriei, îngrijorările privind viitorul ţării sau bucuria cu care anunţă catastrofale consecinţe pentru România, au făcut să fie privit cu consternare şi îngrijorare. Crin Antonescu este "bucuros să fie contemporan cu sine însuşi"(A.Pleşu), o caracterizare care explică exact  categoria umană a şefului PNL.

Dacă aceştia sunt liderii opoziţiei, şansele să se schimbe ceva, în bine, în ţară, sunt aproape nule.   

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
gogu pe 17 Iulie 2011, 16:11
#2
asa e!
romanii merita ce-au votat.
Andrei pe 10 Decembrie 2010, 00:01
#1
basescu
Acesta este un site al vesnicei opozitii a lui basescu.....scuze dar unui asemenea betivan nu pot sa-i scriu numele cu majuscule !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.