Recordul mondial la producţia de grâu, doborât de un englez. Cât a scos la hectar.

27 August 2015, 23:48 | 6157 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Recordul mondial la productia de grau, doborat de un englez.

Recordul mondial la producția de grâu pare să fi fost doborât anul acesta de către fermierul britanic Tim Lamyman, proprietarul Worlaby Farms. Agricultorul este de ani buni în atenția presei pentru producțiile sale record, dar este pentru prima dată când raportează cea mai bună recoltă de cereale din lume.

În 2015, Lamyman a recoltat 16,5 tone de grâu la hectar, cu 0,8 tone mai mult decât vechiul record deținut de către un agricultor din Noua Zeelandă. Cifrele britanicului sunt deocamdată în curs de verificare și un anunț oficial urmează să fie făcut în perioada următoare, scrie agrointel.ro.

Ce a stat în spatele producției record

Fermierul britanic a însămânțat grâul pe data de 14 septembrie 2014 și a folosit semințe de la Syngenta – varietatea Reflection, apreciată ca fiind una dintre cele mai productive și mai rezistente din lume. S-a însămânțat cu 110-120 de kilograme la hectar, iar pe 14 iulie, fermierul numărase 900 de spice pe metru pătrat.

sursa: reportervirtual.ro

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
farmeru' pe 28 August 2015, 23:41
#3
minciuni
A copiat metoda de la ceausescu,numai ala declara k a facut 10t la hectar Dar el declara de fapt de la3 hectare...
(*-*) pe 28 August 2015, 16:40
#2
productii record
Deece sa nu-l aducem pe acest recoed-man la noi?Sa-l pujnem sef de asociatie si sa vedem atunci cine mai da in arenda pamintul la alt jmecher care doar iti da banii de la guvern ?....Cind va verifica DNA acest asepect?
ion pe 28 August 2015, 00:26
#1
r
Ceausescu scotea 30 de tone aia sunt aurolaci
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.