Romanii acuzati ca au furat steagul Republicii Ciad in '89

01 Martie 2010, 17:14 | 9126 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal

Ciadul solicita Romaniei sa schimbe de urgenta steagul, din cauza unor confuzii foarte grave facute deseori de oficiali din cauza faptului ca cele doua steaguri sunt identice.

Romanii nu au de ales, deoarece Ciadul a avut acest steag inainte de Revolutia din '89, cand romanii au scos stema socialista si nu au avut inspiratie sa puna altceva in loc.

Presedintele Traian Basescu a cerut cetatenilor ajutor sa propuna o varianta de stema sau, in cel mai rau caz, sa se gaseasca o combinatie de culori sau modele care sa nu fie folosita la alte steaguri.

"Daca nu gasim o solutie in maxim o luna, o sa revenim la steagul de la Revolutie cu o gaura in el, nu avem de ales", a declarat minionul Emil Boc.

Desi steagul de la Revolutie cu o gaura in mijloc este destul de urat, Guvernul Romaniei considera ca aceasta ar fi o varianta acceptabila, deoarece nu s-ar aloca noi bugete pentru realizarea altor steaguri.

Presedintele Ciadului a subliniat intr-un comunicat oficial ca daca Romania nu schimba steagul in timp util, cea mai la indemana solutie este ca cele doua tari sa se uneasca. "Nu suna rau Republica Ciadului Roman", a mai spus Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendo Va Za Banga, prim ministrul Republicii Ciad.

times.ro

 

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Matusa pe 04 Aprilie 2016, 02:01
#6
SINT DEACORD SA NE DESPAGUBEASCA PT.CA AU STEAGU LA FEL
SA NE PUNEM VEVA PE STEAG
anonim pe 05 Iunie 2015, 13:54
#5
Pe bune?!
Cum sa se uneasca Romania cu o tara a Africii?Vreti sa ne imbolnavim de Ebola?Si pe bune,nici nu avem cum.Si,steagul Romaniei a fost pus inainte ca Ciad sa faca la fel steagul.Ei sa si-l schimbe!
ilidia pe 24 Septembrie 2014, 21:38
#4
gluma
Nu pricepeti de gluma? De fapt nu sunt chiar identice.Difera raportul laturilor si nuantele culorilor.Acestea sunt standartizate, dar nu le respecta nimeni.
xxl pe 01 Decembrie 2012, 19:35
#3
Sa-si schimbe ei steagul!
Sa-si schimbe ei steagul! Ciad este independent din 1960, iar steagul lor a fost adoptat prima data in 1959. Romania este independenta din 1878, iar steagul Romaniei este mai inainte de 1848!
liviu pe 23 Ianuarie 2012, 00:01
#2
sa fim seriosi
ce zvon mai e si asta? asta se vb prin turnu???
gogutzu pe 03 Martie 2010, 17:07
#1
haidade!
cred ca aia glumesc cinda spun asa ceva sau au tras pe nas ca mutu!cind noi aveam steagul tricolor prin 1848 aia se mai dadeau inca huta prin baobabi,si acum voila de vezi ca ei sint miezul din dodoasca!n-ar strica un kkkpe acolo,sincer regret ca s-a abolit apartheid-ul in africa de sud!acum o sa ridice si maimutele pretentii ca le mincam bananele!mai mare risul!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.