Criza carnii de cabaline si minoritatea tatarilor din Romania

25 Februarie 2010, 18:53 | 4442 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

Institutul Național de Statistică a oferit astăzi presei un comunicat adresat deținatorilor de cai din Romania. Comunicatul vine sa liniștească opinia publică care este ingrijorată de decizia UE de a interzice prin lege consumul de carne de cabaline in Europa și arată faptul că masura afectează foarte puțin economia națională deoarece in țara noastră carnea de cal nu se comercializează de multa vreme si există un singur abator autorizat să sacrifice cai la Alexandria.

Cel mai grav afectată este populația de tătari din Dobrogea in randul cărora carnea de cal este mancare tradițională fiecare familie sacrificând unul sau mai mulți cai in ajunul Paștelui Cailor.Reprezentantul tatarilor in parlament domnul Amet Aledin a declarat ca va cere o derogare de la aceasta lege pe motive etnice.

Potrivit INS sectorul de confecții incălțaminte va suferi anul acesta o contracție slab semnificativă ca urmare a faptului ca procesatorii de piele de cal vor fi nevoiți să iși inceteze activitatea.Singurii care nu vor avea de suferit sunt agricultori care folosesc pieile de cal pentru a ține caii in ele.

Masura UE interzice deasemeni și sacrificarea unor animale exotice printre care și zebrele a caror piele era folosita pana acum la marcarea trecerilor de pietoni. In legatura cu acest aspec Ministerul Transporturilor urmează sa ia o decizie in cel mai scurt timp așteptânduse un comunicat de presă din partea domnului Radu Berceanu.

times.ro

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.