Comunicat DNA - Nicolae Bădănoiu, primarul din Videle, trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită.

16 Mai 2016, 20:36 | 2673 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Nicolae Badanoiu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar pe cauțiune a inculpatului NEDELCU FLORIN MARIUS, viceprimar al orașului Videle, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,

și în stare de libertate a inculpatului BĂDĂNOIU NICOLAE, primar al orașului Videle, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La începutul lunii iulie 2015, inculpatul Nedelcu Florin Marius, în calitate de viceprimar al orașului Videle, a pretins inițial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denunțător în cauză), căruia i-a propus să îl sprijine în atribuirea unui contract finanțat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în orașul Videle.

Deși omul de afaceri i-a comunicat inculpatului faptul că prețul de execuție, în condițiile legale de respectare a normativelor tehnice, depășea valoarea de 550.000 lei, viceprimarul Nedelcu Florin Marius i-a transmis denunțătorului că bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus și că acest plafon nu poate fi depășit sub nici o formă. Totodată, viceprimarul a lăsat de înțeles că lucrările proiectului puteau să fie efectuate formal și superficial.

În aceste condiții, inculpatul Nedelcu Florin Marius l-a convins pe omul de afaceri că verificarea modului de executare a lucrărilor este tot atributul primăriei în calitate de beneficiar și că nu vor fi probleme cu plățile.

În schimb, denunțătorul urma să îi dea inculpatului suma de 45.000 de lei, parte din plățile pe care primăria Videle trebuia să le facă pentru executarea terenurilor de sport respective.

În același context, inculpatul Nedelcu Florin Marius a pretins de la omul de afaceri emiterea unei facturi fictive plătită de primărie, în valoare de 10.000 lei, aferentă unor servicii de masa și cazare, deși firma denunțătorului nu avea un astfel de obiect de activitate.

Precizăm că, din cei 10.000 lei, denunțătorul trebuia să-i restituie inculpatului 8.000 lei, în considerarea ajutorului ce urma să-i fie dat, suplimentar față de suma de 45.000 lei.

La data de 17 iulie 2015, între firma denunțătorului și primăria Videle a fost încheiat un contract de lucrări având obiectul menționat mai sus, documentul fiind semnat de viceprimarul Nedelcu Florin Marius, în calitate de reprezentant al Primăriei Videle, conform înțelegerii cu primarul Bădănoiu Nicolae.

În perioada imediat următoare, în vederea primirii sumelor de bani cu titlu de mită, inculpatul Nedelcu Florin Marius a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care a avizat factura fictivă în valoare de 10.000 lei, a dispus efectuării plății și întocmirea ulterioară a unui referat suplimentar pentru o diferență de 4.200 lei și a exercitat presiuni asupra denunțătorului, prin „obligarea” acestuia la respectarea condițiilor din caietul de sarcini, deși primarul orașului Videle cunoștea că acesta din urmă nu le poate îndeplini.

Astfel, în condițiile de mai sus, denunțătorul a remis inculpatului Nedelcu Florin Marius suma de 23.000 lei, urmând ca ulterior să-i dea și diferența.

La data de 26 ianuarie 2016, inculpatul Nedelcu Florin Marius a m.ai primit suma de 15.000 lei, reprezentând o nouă tranșă din mită, fiind surprins în flagrant de organele de urmărire penală.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism ce aparține inculpatului Nedelcu Florin Marius, până la concurența sumei de 23.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Mona Pivniceru pe 17 Mai 2016, 09:59
#2
A INCEPUT DERANJUL IN TELEORMAN
Pe cand și la Turnu Măgurele?Credeți că e treabă c*rată cu sălile de sport construite prin Turnu Măgurele?Dar cu cea Polivalentă sau cu Stadionul Municipal?Ăștia ne mint și ne fură pană intră în duba Poliției.
Rica pe 17 Mai 2016, 06:57
#1
Mizerii tip Nedelcu
Badanoiu Nicolae nu are nici un amestec in aceasta mizerie pusa la cale de Nedelcu Florin.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.