Sa ne distram cu Danut si Victor. "Adevarul" despre investitia Pirelli.

15 Martie 2016, 12:11 | 6159 vizualizări | 18 comentarii
Car Universal
Sa ne distram cu Danut si Victor. "Adevarul" despre investitia Pirrelli.

Primarii din Turnu Magurele si Alexandria au cerut firmei Pirelli sa  infirme faptul ca in anul 2004 au vrut sa investeasca in deschiderea unei fabrici in Teleorman.

Intr-o adresa prezentata de cei doi edili un reprezentant al fabricii reuseste sa spuna adevarul. Iata o parte din raspuns: "Aşa cum poate cunoaşteţi, locaţia din Slatina, graţie fabricilor de cord şi cabluri adiacente şi preexistente, a reprezentat un avantaj industrial stategic mai mare decât ceea ce orice altă locaţie din ţară ar fi putut oferi”. La o simpla accesare a google se poate descoperi ca fabricile de cord si cabluri au fost deschise in acelasi an cu fabrica Pirelli. Firma Pirelli avea nevoie de alte fabrici de componente pentru cauciucuri. Bineinteles ca toate s-au deschis la Slatina. Teleormanul a pierdut nu una, ci mai multe fabrici.

Trebuie mentionat ca, nu mai departe de anul trecut, Danut a spus ca Primaria  nu a avut 30 de hectare de teren, atat cat a cerut investitorul italian. Daca tot suntem la capitolul aflarea adevarului, ii rugam pe cei doi edili sa solicite un punct de vedere oficial din partea firmei Teldrum privind patronatul. Cine este proprietarul societatii Teldrum? Noi credem ca cei doi primari vor primi un raspuns pozitiv. 

Citeşte şi
Comentarii (18) Adaugă comentariu
EU pe 20 Martie 2016, 21:03
#18
DRAGNEA NU A VRUT FABRICA IN ZONA TELEORMAN !
PUNCT !~
Cronicarul de fam-ilie. pe 20 Martie 2016, 17:31
#17
Cronicarului ilie-dupa ureche.
La Combinat angajarile incep la 1 iulie 1962, primul director fiind ing. Saica Florian, numarul salariatilor era de 51, din care 14 ingineri si economisti.Numarul angajatilor a crescut anual pana a ajuns la 5943, din care 224 ingineri si economisti in anul 1989. Dupa Revolutie, cu ing. Manea Mircea ca director, se inregistreaza o oarecare crestere in primii 2 ani, apoi numarul acestora scade pana in 2002, cand raman 1915, din care 334 ingineri si economisti. Nu vreau sa fac o diversiune politica si sa spun dupa ce// criterii de competenta// facea direcorul Manea angajarile!
ILIE DE LA SCULARIE. pe 19 Martie 2016, 06:38
#16
Lui //ilie de la scularie//
Stii care-i chestia cea mai interesanta? Ca putem discuta la nesfarsit fara sa ne injuram!. Dar zic sa punem punct acestei dispute si sa ramanem fiecare cu-a lui. Dupa cum vorbesti, zau ca as fi in stare sa sustin ca esti economistul Ion Cojocaru, cunoscut mai mult sub porecla (brandul-cum iti place tie sa zici) de NECO. Numai el, pe fata, este cel mai bun prieten al lui BICIU si in spate il barfeste si-l balacareste ca pe ultimul om!. Eu nu am decat argumentul ca atata timp cat a fost directorul UVCP, fabrica a functionat si oamewnii si-au luat salariile si dupa ce a preluat-o Nastasescu & p.d.l. s-a ales praful! Stii care a fost MAREA CALITATE A LUI BICIU? A STIUT SA-SI ALEAGA OAMENII POTRIVITI PENTRU POSTURILE IMPORTANTE SI SA-I MOBILIZEZE. DAT FIIND PRESTIGIULUI SAU A AJUNS SENATOR SI A MAI AVUT DOI CONSILIERI AI PRM : CONSTANTINESCU SI CUCLEA. DACA AR FI PRIMAR AM AVEA GARANTIA CA VA PROCEDA LA FEL SI NICI NU ESTE AHTIAT DUPA CAPATUIALA CA ALTII. DE ACEEA CRACEA IL DISCREDITEAZA!
Ilie de la scularie pe 18 Martie 2016, 18:09
#15
@Tizului
Tizule, frățioare nu te mai recunosc! Revino-ți în fire! Păi cum să nu ceară șpagă? E contra firii lui să n-o fi făcut. Eu ți-am oferit argumente destul de solide despre cum ar fi putut atrage Turnu măgurele un investitor mare. Dar tu nu și nu. Crezi că la Slatina găsești 100 AMC-iști? Să fim serioși! Te lauzi că știi multe, dar nu destul. Cât despre icoanele de închinat, nici n-am spus c-aș fi una din ele, dar mă pot uita în oglindă fără să-mi reproșa ceva. Tu poți? Hai că ți-am aruncat pisica la tine în c*rte. Iar cu Bâciu, te rog scutește-mă! Îl cunosc destul de bine, și stiu cine e și de ce este în stare. Nu-mi vinde mie gogoși!
ILIE DE LA SCULARIE. pe 18 Martie 2016, 17:32
#14
Lui //ilie de la scularie//
Acum m-am dumirit de unde ai scos 11000 de salariati. Cred ca la UVCP l-ai numarat pe directorul Popescu Tilica de vrea 5200 ori!!Da-o naibii de treaba, parca ai absolvit scoala lui Dragnea de-i numeri pe unii de cateva sute de ori!.Si inca ceva: adresasem la mai multi rugamintea sa numesca cate 100 de specialisti din cele trei orofesii enumerate, care s-ar fi putut angaja la Pirelli si ocoliti raspunsul, Hai sa-mi reduc pretentia: ziceti cate 10 nume!.Si pentru ca mai am spatiu la dispozitie, va mai intreb: VOI V-ATI PUS INTREBAREA CA IN TURNU MAGURELE S-AR PUTEA GASI CATIVA OAMENI CARE AU CUNOSTIINTE SERIOASE LA SLATINA CARE POT DA NISTE RASPUNSURI DEMNE DE CREZARE?Repet; il cred in stare pe Dragnea de multe ticalosii, dar SA CEARA EL SPAGA de la o firma straina NU, DIN SIMPLUL MOTIV CA STIE CA TOATE DISCUTIILE SI NEGOCIERILE SUNT SUPRAVEGHEATE DE ....// CINE TREBUIE//! A, daca i se ofera, nu cred ca refuza!. Pai ce, TU AI REFUZA?( dupa cate stiu nu esti ingeras imaculat!)
Ilie de la scularie pe 18 Martie 2016, 15:14
#13
@Vang
Nici n-am afirmat că primarul ar avea vreo vină aici. El are alte bube-n cap. Pe de altă parte, Pirelli nici nu trebuia să facă denunț. Faptul că a ales Slatina în defavoarea Turnului este destul de elocvent. Un denunț penal se mai poate mușamaliza, dar bârfa pe subiect nu. Este mai bine că n-au făcut-o, dar au lăsat să se înțeleagă faptul că s-a cerut șpaga aia. Vorba zboară și devine un adevăr contestat doar de PSD. În rest suntem de acord. Până nu dispare această mafie politică din județ nu vom vedea luminița de la capătul tunelului.
ILIE DE LA SCULARIE. pe 18 Martie 2016, 12:59
#12
Lui //ilie de la scularie//
Si uite asa ne //duelam// ilie cu SCULARIA si scularia cu ILIE. Mai,omul lui Dumnezeu, tu si altii chiar nu pricepeti ca eu am fost// de-al locului// in Combinat??. Eu ma refer la perioada cand DIN COMBINAT FACEA PARTE SI UVCP SI CAND FORTA DE MUNCA SE PREGATEA IN SCOLI PROPRII, NU LA NU STIU CE CENTRU DE FORMARE SI RECALIFICARE( sau cum mama dracului s-o numi!). Iar cu Pirelli si tu si altii lasati-o balta cu spaga ceruta de Dragnea( nu ca nu i-ar fi prins bine si ca ar fi cerut-o sau refuzat-o!), dar daca ar fi fost TREABA SERIOSA, NU-L INTREBA NIMENI PE DRAGNEA!. BROSCOIUL ASTA NU-I CHIAR ATAT DE MARE CAT IL UMFLATI VOI! CA-I UN BROSCOI MAFIOT, AVETI DREPTATE, DAR ESTE un simplu brotacel!!. SI CA SA PUNEM PUNCT, IL ROG PE DL ING BICIU CONSTANTIN SA INTERVINA SI SA SPUNA ADEVARUL!.
Ilie de la scularie pe 18 Martie 2016, 10:45
#11
@Tizului
Tizule, hai sa-ti explic unde nu ai dreptate. UVCP-ul a fost subordonat multa vreme combinatului, iar salariatii apartineau scriptic de CIC. Pe de alta parte, avem CRFPA-ul care poate califica lejer muncitorii necesari. Daca nu au, pot aduce din alta parte, asa cum fac si altii. Pana cand se ridica fabrica si se pun la punct benzile de lucru, CRFPA poate termina de calificat muncitorii. In ceea ce priveste primarul, el are legatura doar tangential, poate doar ca sa ofere facilitati fiscale sau materiale (teren), dar nu are legatura prea mare cu Pirelli. Cei care sunt vinovati sunt cei ierarhic superiori lui. De exemopu Dragnea. El n-a creat nimic concret pentru judet si oras. Unui investitor serios ii trebuie infrastructura, care la noi e sublima, dar lipseste cu desavarsire. Ii mai trebuie si facilitati tip gaze, c*rent, etc, iar bransarea dureaza aberant din cauza hatisului birocratic. Pe urma vin si bagatorii in seama de gen ISU, Garda de Mediu, si alti rontaitori de buget.
Vang pe 18 Martie 2016, 09:43
#10
D-lui Ilie (de la scularie)
Ce ati fi vrut domnule Ilie sa faca Pirelli un denunt ca li s-a cerut spaga 250.000 Euro sa poata investi in Teleorman !? Nu cred ca are o vina actualul primar ( el este nevinovat saracul ), dar vinovata este mafia politici-economica din care face parte.
Ilie de la scularie pe 18 Martie 2016, 09:01
#9
@Tizului
Hai sa-ti explic unde argumentul tau nu tine. In primul rand ca mult timp UVCP a fost subordonata CIC-ului. Salariatii se insumau scriptic. Pe de alta parte, exista CRFPA-ul care poate califica urgent pe cei care ar fi muncit acolo. Pana se ridica fabrica te asigur ca aveau si muncitorii gata calificati. Nu aveai, aduci din alta parte, asa cum fac cei de la Arad sau Ineu. Hai sa nu o mai dam dupa visin. Primarul nu are treaba cu Pirelli decat tangential. Autoritatile ierarhic superioare lui au. Pe langa faptul ca Dragnea a cerut spaga, nici nu a asigurat conditiile necesare atragerii de investitori seriosi. Nu avem sosele, nu avem cale ferata, nu ai facilitati minime, (gaz, etc). Nimeni nu-ti vine sa deschida o afacere fara sa-i pui la dispozitie facilitatile minime. Or, onor musiu Dragnea stim ce-a facut. Adica nimic in acest sens.
ILIE DE LA SCULARIE. pe 18 Martie 2016, 06:11
#8
Lui //ilie de la scularie//
Am sa-ti vorbesc civilizat si de rog sa-mi vorbesti la fel. Am mai spus-o si o repet: am lucrat efeciv in Combinat si am indicat si perioada lucrata, unul din numele mele este chiar Ilie, nu-l consider....brand!. Asa ca, stimabile, in Combinat n-au lucrat niciodata CONCOMITENT 11000 de oameni, nici cand era santierul in floare. Cred ca nu putem aduna atatia chiar daca ii socotim si pe cei morti si pe cei care au lucrat putin timp. Deci, las-o balta si nu mai vorbi despre ceea ce nu stii!. SI-ACUM IN LEGATURA CU PIRELLI: ADEVARUL ESTE CEL CUPRINS IN COMUNICATUL FIRMEI. EU AM SA TE ROG PE TINE SI PE ALTII SA SCRIETI PE INTERNET NUMELE A CATE 100 DE SPECIALISTI EXISTENTI IN TURNU PENTRU URMATOARELE MESERII: A.M.C.-isti, ELECTRICIENI, MECANICI( nu mai scriu si etc.) care ar fi putut lucra la Pirelli. Dar in scoli se pregatesc asa ceva?? In concluzie: CE-ARE VACA CU PRIMARUL SI PROFESIONALISMUL CU POLITICA? COMBINATUL CU CATI SPECIALISTI LOCALI A PORNIT? CIUBURI SE DAU ORICUM, ORICUI!
vasile de la scularie pe 17 Martie 2016, 23:24
#7
11000!?
Mai Ilie, de unde-ai scos aia 11.000 de angajati la combinat!? A trecut de 6000 numai dupa ce directorul Manea a angajat in 1990 vre-o cateva sute de ti**ni din ordinul dat de catastrofa nationala Roman-Neulander.
Ilie de la scularie pe 16 Martie 2016, 07:18
#6
@Slătineanului
Slătinene, sigur nu ești de pământ din Caracal? De ce practici matale scatofagia pe aici, când ai putea s-o faci în altă parte? Dacă este așa, atunci de ce firmele din Ardeal caută forță de muncă din zona noastră? Băi băiatule, în anii de boom, Turnu Măgurele bătea la c*r Slatina din punct de vedere economic. Numai la CIC lucrau 11000 oameni. Dar tu nu ești slătinean, ci un trepăduș pesedist, care bagă filite.
cauciuc pe 15 Martie 2016, 22:39
#5
manelistu
Sa va dau M u i e slatinenilor, specialisti ai p u l ii mele, din pozitia "calare pe cauciuc"!
Florin Costea pe 15 Martie 2016, 22:24
#4
Diversiunea PSD continuă prost
Încercarea prostirii elctoratului prin declarații mincinoase și o falsă informare.Cand nu ești în stare să faci ceva util pentru cetățeni sau nu dorești,în mod intenționat,este mult mai simplu să minți și să dezinformezi.Pentru că ai și cui să-i transmiți asfel de mesaje.PSD a lucrat și lucrează din plin la astfel de metode mizerabile.
gimi pe 15 Martie 2016, 19:42
#3
pentru nesimtitul de slatinean
in acest oras uitat de lume nesimtitule de slatinean am avut oameni calificati am avut toate utilitatile care trebuie pentru o fabrica



slatinean pe 15 Martie 2016, 14:06
#2
incetati
sa mai mancati rahat ! preexistente...erau fabrici de prelucrare metale, adiacente alro, cu forta de munca mai bine calificata decat in tr mag...Pt Pirelli a fost mai usor sa aduca forta de munca din Slatina, dar si management din Craiova, Buc*resti, Italia la Slatina, decat le era sa aduk in orasul vostru uitat de lume
un magurean pe 15 Martie 2016, 14:02
#1
psd partd de hotii care te vrea sărac
partidul numit psd care se intitulează a celor săracii,este un care voit te vrea sarac umil si supus, un partid al hotiilor saăgarilor care menține orasul si jud in saracie si dejnădezde votînd psd votați saracia si alde si unpr

excaim
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.