Tribunalul Dambovita: Exista suspiciuni referitoare la lucrarile scrise de Ioan Niculae (motivare).

05 Martie 2016, 09:21 | 3572 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Magistratii Tribunalului Dambovita au motivat decizia prin care Ioan Niculae a ramas in detentie, precizand ca "exista suspiciuni cu privire la posibilitatea condamnatului de a elabora cinci lucrari stiintifice intr-un timp foarte scurt alocat in penitenciar", potrivit Mediafax.

"Tribunalul Dambovita constata ca exista suspiciuni cu privire la posibilitatea condamnatului de a elabora cinci lucrari stiintifice, de cate o suta dar si peste o suta de pagini intr-un timp foarte scurt alocat in penitenciar de numai 74 de ore si 45 de minute", explica judecatorii de la Tribunalul Dambovita, precizand ca "numai lecturarea lucrarilor stiintifice scrise de autori straini care au constituit surse de inspiratie necesita un timp mai indelungat decat cel alocat de catre condamnat la elaborarea lucrarilor stiintifice, chiar si pentru persoane cu titluri universitare. Multe lucrari ce au stat la baza inspiratiei pentru elaborarea lucrarilor stiintifice nu se gaseau in bibliotecile din penitenciare", se precizeaza in motivarea magistratilor.

Totodata, magistratii sustin ca prin elaborarea lucrarilor stiintifice pentru reducerea pedepsei "s-a denaturat scopul si spiritul reglementarii legale si s-a ajuns la situatia in care nu se mai realizeaza scopul si functiile pedepsei privative de libertate, acela de prevenire al savarsirii de noi infracsiuni, de formare a unei atitudini corecte fata de munca, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociale ale condamnatului".

Decizia instantei a fost luata tinandu-se cont de ordonanta de urgenta privind suspendarea articolului de lege care prevedea ca persoanele condamnate care elaboreaza lucrari stiintifice obtin 30 de zile de libertate.

"Consideram ca cele 150 de zile castigate ca urmare a elaborarii a celor cinci lucrari stiintifice de catre condamnat nu mai pot fi luate in considerare la calculul pedepsei executate, ca urmare a dispozitiilor legale in acest sens", mai spun judecatorii.

sursa: hotnews.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
eu pe 07 Martie 2016, 15:23
#4
acelasi eu de la #1
Dragii mei "eu", aveţi dreptate! Abordarea problemei din unghiuri diferite, concluzii congruente. Face minuni pronumele personal, persoana intâia, singular........
eu pe 06 Martie 2016, 13:38
#3
toata lumea stie ca ...
... acele carti sunt scrise de academicieni, profesori doctori contra unor sume substantiale de bani si introduse apoi ilegal in celula infractorului, dandu-le ca drept scrise de el ! Ce nu faci cu bani in ziua de azi ?!? ... Morala in cazul de fata - " Te ingropi si mai adanc !"



Cand scrie cartea: "Cum sa faci Miliarde de euro peste noapte ". are stampila de pe brandul "Escrocherii adevarate". La asta e el AS ! Poate ia si un premiu nobel sau devine macar Best Seller !
tot eu (dar alt eu) pe 05 Martie 2016, 15:21
#2
Carte ştiinţifică
Cum să nu-ţi plăteşti salariaţii şi să-i obligi să vină cu banii din pensie să-ţi păzească moşia speriindu-i că rămîn făă loc de muncă. Asta da lucrare ştiinţifică. O lucrare d'asta trebuia scrisă şi prezentată justiţiei şi numai existau suspciuni de nici o natură
eu pe 05 Martie 2016, 11:23
#1
geniu pribeag
Ce nu pot pricepe oamenii de rând ca noi este faptul că niculae este cât muuuulţi Nicolae Iorga intr-o singură persoană. Noi, in mărginirea/limitarea noastră am uitat că timpul este relativ. Măi judecătorilor, voi staţi prost cu fizica, dar STAŢI BINE CU APLICAREA LEGII ȘI CU TERMENUL DE SUSPICIUNE REZONABILĂ, CU ARGUMENTELE INTERPRETĂRII LOGICE. Ghilimele nu am adăugat la text nici cănd am folosit citate, in onoarea plagiatorilor, nici când am fost ironic, pentru că acest sait are utilizatori inteligenţi.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.