Ioan Niculae asteapta sa fie eliberat conditionat de Tribunalul Dambovita.

19 Februarie 2016, 08:56 | 4996 vizualizări | 24 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Miliardarul Ioan Niculae, care execută din aprilie o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în dosarul "Mită la PSD", este aşteptat, vineri, la Tribunalul Dâmboviţa, care trebuie să se pronunţe în privinţa cererii omului de afaceri de eliberare condiţionată.

La ultima apariţie în faţa completului de judecată, magnatul Ioan Niculae a bătut în retragere, speriat de faptul că a intrat în vigoare legea care suspendă eliberările condiţionate ca urmare a scrierii de cărţi ştiinţifice în spatele gratiilor. Acesta a cerut instanţei să nu mai ia în calcul cărţile scrise de el, şi deci, nici cele 150 de zile de care ar beneficia la reducerea pedepsei, conform legii. În urma solicitării sale, instanţa a amânat procesul pentru 19 februarie. "Nu mă mai miră nimic. Mă pot şi împuşca", a declarat magnatul la ieşirea din sala de judecată, la ultimul termen.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au amânat pronunţarea în cazul contestaţiei depuse de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Găeşti de eliberare condiţionată din închisoare a lui Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD". Potrivit reprezentanţilor instanţei dâmboviţene, judecătorii au luat această decizie pentru a fi ataşate la dosar informaţii cu privire la numărul de zile cu care i s-ar putea reduce pedeapsa lui Niculae, ca urmare a elaborării unei lucrări ştiinţifice, dar şi pentru a se menţiona ce documente a avut în vedere Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Găeşti şi pentru a fi depuse actele normative interne ce au stat la baza documentelor întocmite de către această comisie.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 22 ianuarie. Judecătoria Găeşti a decis, în 21 octombrie, că omul de afaceri Ioan Niculae poate fi eliberat condiţionat, iar hotărârea, care nu a fost definitivă, a fost contestată de procurorii DNA Ploieşti la Tribunalul Dâmboviţa. Judecătoria Găeşti arăta în motivarea deciziei prin care a hotărât eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae că acesta îndeplineşte condiţiile pentru a ieşi din închisoare. Astfel, instanţa menţiona că pe parcursul executării pedepsei Niculae a participat la 22 de programe educaţionale şi a desfăşurat activităţi lucrative. “Din caracterizarea depusă la dosar reiese că petentul a avut un comportament apreciat ca fiind «bun în perioada analizată» faţă de personal şi faţă de colegii săi, a fost recompensat de două ori în total, nu a fost niciodată sancţionat disciplinar”, se preciza în motivare. De asemenea, instanţa mai reţinea că Ioan Niculae nu are antecedente penale, “ceea ce înseamnă că reeducarea sa şi cultivarea în conştiinţa sa a respectului faţă de valorile sociale se pot realize mai uşor”. ”Constatând că petentul condamnat, pe parcursul executării fracţiunii de pedeapsă, a fost stăruitor în muncă, disciplinat şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, instanţa apreciază că deţinerea în continuare a acestuia nu mai este necesară, timpul în care a fost privat de libertate fiind suficient pentru ca scopul preventiv, educativ şi sancţionator al pedepsei să fie îndeplinit”, se arăta în motivare

În 22 septembrie, Tribunalul Dâmboviţa a respins o solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare condiţionată, considerând că cererea este nefondată. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa a menţinut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecătoria Găeşti i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată. În motivarea deciziei din 31 august, magistraţii Judecătoriei Găeşti arătau că omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat condiţionat deoarece perioada scurtă petrecută în închisoare nu a convins instanţa că s-a îndreptat. Magistraţii au motivat că Ioan Niculae îndeplineşte doar una dintre condiţiile eliberării condiţionate, astfel că nu poate fi admisă solicitarea sa de eliberare condiţionată. "Concluzionând, potrivit articolului 59 si următoarele Cod penal (1969), pentru a putea beneficia de liberare condiţionată condamnatul trebuie să îndeplinească două condiţii: (1) să execute o perioadă minimă din durata pedepsei şi (2) să dea dovezi că s-a îndreptat şi se poate integra în societate", se arăta în motivarea de atunci. În 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe patronul grupului SC InterAgro SA Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul "mită la PSD". În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare. Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană. Potrivit înţelegerii, sumele de bani trebuiau să fie date indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, au susţinut procurorii anticorupţie, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic. În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA), arătau procurorii în rechizitoriu.

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (24) Adaugă comentariu
Anonymous pe 29 Februarie 2016, 20:32
#24
Pt tot eu
Plangerile penale nu sunt depuse dupa consultarea mai multor avocati inclusiv din Buc*resti si toti au zis ca este cea mai buna varianta
tot eu pe 29 Februarie 2016, 16:43
#23
ptr anonymus
Nu sînt "johnson", sînt "tot eu" diferit de "eu"-ul de mai jos. Am mai postat cu "tot eu" altădată. Voi ziceţi că a avut bani şi n-a vrut să vă dea, deaceea aţi făcut plîngerile penale să-l speriaţi. Ei iată că nu l-aţi speriat. Dimpotrivă vă umileşte şi mai rău. Oare şi-ar fi riscat libertatea dacă nu era 100% sigur că nu va păţi nimic? Pînă şi un copil de grădiniţă şi-ar fi dat seama, în afară de voi. Gîndeşte şi tu cu capul de pe umeri. Nu v-ar fi dat vouă, celor cu plîngeri penale cel puţin eşalonat din bani, obligîndu-vă în urma unui protocol sau înţelegere, să renunţaţi la plîngeri? Să scape de puşcărie? Atît de prost îl credeţi? Ei bine aşa vă consideră el pe voi şi se pare că are dreptate. "Staţi liniştiţi anchetatorii veghează asupra cererilor voastre"
Anonymous pe 29 Februarie 2016, 10:39
#22
Pt Johnson
In mesajul trecut spuneai ca Ban este un simplu pion acum spui ca vrea s umileasca muncitorii care au plangeri penale nedandu-le banii. Nu mai inteleg nimic.
tot eu pe 27 Februarie 2016, 14:50
#21
ptr anonymus
Ţi-ai pus vreodată, chiar şi în vis, întrebarea de ce nu-i este frică d-lui Ban de plîngerile voastre? Te-ai întrebat de ce nu a încercat să negocieze, să vă dea chiar şi eşalonat banii, numai vouă celor cu plîngeri penale, să vă facă să le retrageţi de frica puşcăriei? Bani a avut slavă Domnului. Pe voi cei 50-60 cu plîngeri penale vă amorţea imediat. Însă ştiind că nu aveţi sorţi de izbîndă vă mai umileşte odată chiar cu acordul şi bunăcuviinţa voastră.
ptr anonymus pe 26 Februarie 2016, 12:07
#20
johnson
Bun. Şi este direct raspunzator el sau consiliul conducător? El fiind un simplu pion.
Anonymous pe 26 Februarie 2016, 11:45
#19
Pt Johnson
Art. 287 – Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:

c) refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligaţie conform legii;

e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d) – g),

acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.



johnson pe 24 Februarie 2016, 19:50
#18
ptr anonimus
Am tot auzit de citeva luni incoace de plingeri penale depuse impotriva lui Ban. In baza a ce? Documente doveditoare si incriminatoare aveti? Sau doar vorbe? Cred ca trebuia sa va documentati inainte. Ati avut acces la date contabile si dispozitii date de acesta? Ati avut un protocol scris cu acesta cind ati fost la negocieri si l-ati avertizat ca daca nu da banii ii faceti plingeri penale?Nici macar nu va luat in seama stiind ca nu pateste nimic. Ca sa faca puscarie cum vreti voi, in cazul in care merita, doar un administrator judiciar numit de judecatorul sindic, numai dupa o analiza amanuntita a tuturor documentelor, tranzactiilor, contractelor etc., va stabili daca i se poate intocmi dosar penal. Cine va sfatuit si-a batut joc de voi si va luat banii degeaba.

ILIE DE LA SCULARIE. pe 24 Februarie 2016, 06:21
#17
Imi pare rau-inca o sugestie aiurita.
Cred ca ar fi mult mai nimerit sa-l intrebe pe ambasadorul S.U.A., el trebuie sa stie mult mai bine!. Daca tot suntem o colonie, sa-ntrebam stapanul ce-i de facut.
ILIE DE LA SCULARIE. pe 23 Februarie 2016, 17:29
#16
Inca o completare.
Intamplator, am cativa CUNOSCUTI ( NU CUNOSTINTE!) si printre parlamentari si printre directorii de la Combinat. NICI UNUL NU STIE ADEVARATA SITUATIE FINANCIARA A COMBINATULUI SI-I CRED CA NU MA MINT!.( SE VEDE CA IOAN NICULAIE A FOST SECURIST, ESTE UN SECRET PE CARE EL SI 2-3 GEALATI DE-AI LUI IL CUNOSC!). DE ACEEA SA NU MA ACUZATI CA VREAU SA ARUNC PISICA IN CURTEA CUIVA, CAND II ROG PE DNII CUCLEA SI CRACEA SA MEARGA IMPREUNA LA GUVERN, BINE AR FI LA PRIMUL MINISTRU, SI SA INCERCE MACAR SA AFLE ADEVARUL.INTREBAREA ESTE: ROMANIA MAI EXISTA CA STAT????
ILIE DE LA SCULARIE. pe 23 Februarie 2016, 06:45
#15
Cine suntem noi ?
Ma refer la toti cei care facem comentarii despre Combinat. Putem fi impartiti in mai multe categorii:1- Care am lucrat sau mai //lucreza// la Combinat;2-Care au copii sau rude angajati sau trimisi in somaj si nu si-au primit banii si a caror situtie grea ii afecteaza material( trebuind sa-i ajute) sau sufleteste;3- Oameni care nu au avut si nu au nici o legatura cu Combinatul, dar se baga si ei in discutii ca musca..CEEA CE NE CARACTERIZEAZA PE TOTI ESTE FAPTUL CA NU CUNOASTEM ADEVARATA SITUATIE FINANCIARA A INTREPRINDERII SI( DIN CEEA CE SE SCRIE) NICI PREVEDERILE LEGALE PENTRU ACEST CAZ CONCRET, DECI NU PUTEM OFERI SOLUTII DE REZOLVARE A PROBLEMELOR-TOATE, NU NUMAI SALARIALE. DUREROS ESTE CA IN TURNU NIMENI NU LE STIE, SI, SI MAI GRAV, FAIMOASA COMISIE DE DIALOG SOCIAL! ASA CA VORBE CONFORM CARORA DACA SCAPA NICULAE PORNESTE COMBINATUL SI SE ACHITA SALARIILE, SUNT SIMPLE BASME!. VA SPUN EU, BANI EXISTA, SI INCA MULTI, DAR NU MAI SUNT IN TARA!CAND SCAPA- TULIU NENE SI NOUA- FLIT!
Dorel pe 23 Februarie 2016, 01:03
#14
Bla bla bla
Ba, voi sunteti prosti sau sunteti prosti? Pai combinatele interagro nu se vor mai porni in vecii vecilor, iar baniipe salarii o sa-i vedeti cand isi va recupera ANAF datoriile, adica niciodata! Plangerea penala trebuie sa fie pentru bancruta frauduloasa iar la bulau sa intre fostii si actualii administratori alaturi de nicolae si nicoleta. La lupta pensionari !
Anonymous pe 22 Februarie 2016, 13:31
#13
Rusine


Rusine pensionarilor din amoniac care in loc sa lupte pentru drepturile banesti pentru care au dat in judecata au ajuns sa se inbete cu apa rece prin restaurante negociind cu persoane dubioase repornirea combinatului dupa care sa ceara celorlalti muncitori sa retraga plangerile penale sa il salveze pe Ban de puscarie.Nu se va retrage nici o plangere penala directorul Ban trebuie sa plateasca pentru toate umilintele pe care le-a adus muncitorilor.Rusineeeee
PIEDONE pe 22 Februarie 2016, 09:31
#12
Faci rau vezi puscaria
Chimistii turneni manevrati politic de primarulCUCLEA DANUT ZIS si piticul porno nici acum an ceasul al 12 lea nu asi dau seama ca sunt masa de manevra pentru psdisti care au condus acest oras cu multe posibilitati de relansare economica dar psd va vrut saraci si prosti
ILIE DE LA SCULARIE. pe 22 Februarie 2016, 06:17
#11
Stupidului //eu//.
Esti prost de dai in gropi dar, macar, sincer si autocritic.Mama ta nu are nici o vina, n-a vrut sa nasca o canalie!.
eu pe 21 Februarie 2016, 21:33
#10
Da, niculaie "liber" la subminarea economiei naţionale. O să fie "free" peste ceva anișori. Asta face "tenul frumos" diavolilor tasmanieni, adică unora ca tine, extrem de proști și extrem de răi. Sper că iţi va astupa gaura care iţi ţine loc de gură cu marele c*rent de aer pe care il ai intre cele două urechi!
eu pe 21 Februarie 2016, 21:25
#9
???!stupid.....
ILIE DE LA SCULARIE. pe 21 Februarie 2016, 17:30
#8
Domnule Cracea...
Admit ca nu dvs sunteti proprietarul acestui site, dar IN MOD CERT ESTE AL P.N.L.!.ATUNCI CUM PUBLICATI IMECILITATILE LUI #1?. ASTA NU INSEAMNA IMPROSCAREA CU NOROI A JUSTITIEI?. DACA CITESC CEI DE LA C.S.M. PE CINE TRAG LA RASPUNDERE?. VA SPUN EU: DACA SITE-UL ISI DECLARA IDENTITATEA SI AUTORII SE SEMNEAZA, EI RASPUND; IN CAZ CONTRAR REDACTIA PUBLICATIEI!!!.
UN FOST ANGAJAT pe 21 Februarie 2016, 09:13
#7
pt jean de la combinat
să ne pupi in direcția penisului pe toți turneni,pt că uni din noi am muncit corect si se bătut joc de noi iar tu cu pensia să te mănîce pămintul sacăre question
Fost colaborator. pe 21 Februarie 2016, 06:02
#6
La noi e putred marul!.
Tot mai multi cetateni s-au convins ca la T.S. se bate apa-n piua. Cu oameni si colaboratori gen // ilie de la sularie//, //SNI//, //eu//, // noi majoritatea//, // frachenstein// si fara stiri, ci doar cu calomnii, se cheltuie banii de pomana!!.
Jean de la Combinat pe 20 Februarie 2016, 17:18
#5
FREE Ioan NICULAE!!!
Un oras de handicapati si nenorociti, ca acesti turneni gaureni, nu l-ati meritat pe business-manul numarul unu din Romania!!!!Datorita dumnealui am pensie de 1,850Ron...Va multumesc!
ilie de la scularie. pe 20 Februarie 2016, 11:46
#4
Desteptarea!.
Ati adormit cu destu-n.... tastatura?. Voi inca n-ati aflat ca nu a fost eliberat?!. Sau asteptati luna mai, cand poate face din nou cerere?.
ilie de la scularie. pe 19 Februarie 2016, 17:13
#3
Sa mai astepte!.
Mai multi cetateni au facut un denunt la Parchetul General si cu alte cazuri de bani dati si altor partide, inclusiv P.N.L si P.D.L. Daca-i bal, bal sa fie!.
ionut pe 19 Februarie 2016, 16:15
#2
stai
Mai are mult de stat la mititica i sa respins cererea
Paula Iacob pe 19 Februarie 2016, 10:32
#1
FIX PIX
La Tîrgoviște jud. Dîmbovița este un tribunal de tip mafiot plin de corupți care apără și-i scapă pe toți cei din pușcării,cu bani și influență.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.