RĂGĂLIE CĂLIN - ȘTEFAN, șef secție Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal 'Caritas' Roșiorii de Vede - incompatibilitate si fals in declaratii.

23 Decembrie 2015, 11:22 | 4116 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
ANI

C O M U N I C A T Incompatibilitate și fals în declarații - RĂGĂLIE CĂLIN - ȘTEFAN, șef secție Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal 'Caritas' Roșiori de Vede

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații de către RĂGĂLIE CĂLIN — ȘTEFAN, Șef al Secției Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal 'Caritas' Roșiori de Vede, județul Teleorman.

RĂGĂLIE CĂLIN — ȘTEFAN se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 mai 2012, întrucât exercită, simultan cu funcția de Șef Secție în cadrul Spitalului Municipal 'Caritas' Roșiori de Vede și funcția de administrator al S.C. REVISTA FOTO S.R.L.

RĂGĂLIE CĂLIN — ȘTEFAN a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare până la data de 28.08.2015) respectiv dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 28.08.2015), potrivit căruia 'Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate', coroborate cu dispozițiile art. 184, alin. (12) (în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 28.08.2015), potrivit căruia 'Dispozițiile art. 178 alin. (1) lit. b), [...] referitoare la incompatibilități [...] se aplică oi șefilor de secție [...] din spitalele publice'.

De asemenea, întrucât RĂGĂLIE CĂLIN — ȘTEFAN nu a menționat în declarațiile de avere (depuse în calitate de șef secție) la datele de 25 noiembrie 2014 și 22 mai 2015, deținerea funcției de administrator al S.C. REVISTA FOTO S.R.L., au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României, conform căruia 'Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește pentru producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă'.

Având în vedere aspectele menționate mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. RĂGĂLIE CĂLIN — ȘTEFAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] încălcarea obligațiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective [...]'.

'Persoana [...] față de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului'.

Agentia Natională de Integritate îsi exercită atributiile cu respectarea principiilor legalității, confidentialității, impartialității, independentei operaționale, celerității, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
duica stefan pe 30 Decembrie 2015, 16:39
#4
comentariu ragalie
mare realizare ca l-a prins cu incompatibilitatea...mai bine il prindea cand cere bani ca sa te opereze...omul are avere de sute de mii de euro...saracanii doctori, criminali cu diploma
S C P pe 25 Decembrie 2015, 12:34
#3
Merge si asa
Nu vad legătură .mai bine sa vorbim de cazul nostru de la spital. VICTOR IVAN .si el este incompatibil dar de falsuri care le face nu mai vorbim .
Nelu BURCEALIUL pe 24 Decembrie 2015, 08:57
#2
Moldovan the best!
Radacina, cu fosta mascota Dunca, l-au marginalizat pe cel mai bun chirurg din judet, domnul doctor Anatol MOLDOVAN!!!!Sa ne traiesti TOLEA, iti multumim pentru tot binele facut!Amicul tau, Nelu BURCEALIUL
cetatean pe 23 Decembrie 2015, 16:23
#1
???
Si ce ne intereseaza pe noi din turnu' fara stiri, cu subiect si la obiect?!

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.