Polaris Holding - "tunul" cel mare il da in Teleorman.

22 Decembrie 2015, 11:24 | 5831 vizualizări | 15 comentarii
Car Universal
Polaris Holding

De obicei, firmele cu acest obiect de activitate nu se ocupă doar cu strângerea gunoiului, ci îşi extind afacerile şi în zona deszăpezirilor, colectăorii şi transportului deşeurilor sau a „combaterii“ poleiului. Aceste firme obţin, de regulă, contracte pe perioade foarte mari de timp, de la 10 la 20 sau chiar 25 de ani, cu diverse primării. Ele sunt „un fel de stat în stat“, spune un reprezentant al unei fime din domeniu care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Compania Polaris M Holding - aflată în centrul unui scandal în care a intervenit FBI - nu face excepţie de la regulă, firma având operaţiuni în toate aceste arii de business. Totodată, în ultimii zece ani firma a reuşit să se extindă la nivel naţional, având contracte cu primării din Arad, Alba Iulia, Slobozia sau Târgu Jiu. În judeţul Teleorman, firma constănţeană spune că a câştigat, în 2013, un contract pentru prestări de servicii de colectare şi transport deşeuri municipale, salubrizare stradală, deszăpezire şi combatere a poleiului în Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi Zimnicea, precum şi în 92 de comune. Practic, în tot judeţul Telorman sunt 92 de comune, astfel că Polaris M Holding „face curăţenie“ în întregul judeţ.

„Practic, nu există nicio reglementare legislativă care să îngrădească durata unui contract. Acest lucru este exclusiv apanajul autorităţilor locale“, afirmă sursa citată.

Polaris M Holding este una dintre cele mai mari firme de salubritate din România, anul trecut situându-se pe poziţia a patra în clasamentul celor mai mari 20 de firme de profil. Compania a avut în 2014 o cifră de afaceri 152,3 mil. lei, cu 13% mai mari faţă de 2013, şi un profit de 19 mil. lei, cel mai mare din ultimii şase ani.

La 1 decembrie, Dumitru Martin, unchi al deputatului PSD Eduard Martin şi acţionar al Polaris M Holding, a fost arestat de FBI sub acuzaţia de mituire a unui ofiţer din Forţele Aeriene Americane (US Air Force). Prin darea mitei Martin spera să obţină un contract de 10,35 mil. dolari pentru furnizarea forţelor aeriene americane staţionate la baza Mihail Kogălniceanu din România, pentru containere de transport şi depozitare. Martin a fost arestat pe Aeroportul Internaţional din San Francisco, unde ajunsese de la New York, fiind invitat la o întâlnire de agenţi sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori în acest aranjament.

Parcursul Polaris de la înfiinţare până la ancheta FBI

♦ 1998: Contract de salubrizare cu Primăria Constanţa, valabil pe 10 ani.

♦ 2004: Polaris M Holding câştigă licitaţia deschisă organizată de Primăria Arad, în urma căreia semnează două contracte de concesiune a serviciilor de salubrizare menajeră şi stradală, respectiv de deszăpezire.

♦ 2007: Contract pentru serviciul de colectare şi transport deşeuri menajere cu Primăria Târgu Jiu.

♦ 2008: Reînnoire a contractului de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare cu Primăria Constanţa. În acelaşi an, Polaris M Holding încheie contracte similare în Eforie, Năvodari şi Mangalia.

♦ 2010: Polaris M Holgind preia subsidiara din România a UEG Austria şi o transformă în Polaris Mediu – Târgu Jiu.

♦ 2013: Firma câştigă un contract pentru prestări de servicii de colectare şi transport deşeuri municipale, salubrizare stradală, deszăpezire şi combatere a poleiului în Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi Zimnicea, precum şi în 92 de comune din judeţul Teleorman.

♦ 2013: Polaris M Holding semnează contractul de salubrizare cu Primăria Alba Iulia. Acordul include serviciile de colectare, transport deşeuri municipale, salubrizare stradală, deszăpezire şi combatere a poleiului.

♦ 2014: Contract de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de salubrizare cu primăria oraşului Bumbeşti Jiu.

♦ 2014: Contract pentru serviciul de salubrizare cu Consiliul Judeţean Timiş.

♦ 2014: Firma câştigă licitaţia cu Primăria Slobozia pentru serviciul de colectare şi transport deşeuri menajere.

sursa: zf.ro

Citeşte şi
Comentarii (15) Adaugă comentariu
Ion pe 29 Martie 2018, 22:49
#15
Polaris sau buba neagra
Acesti periculosi au facut contracte pe viata. Nu mai putem sa ne descaieram de ei,am mers sa reziliez contractul cu iei si mi sa spus ca nu se poate. Oare se poate asa ceva? Contract pe viata? Pana la urma o sa ajung la Haga cu astia si tot o sa reziliez contractul cu hotii astia

jan valjan pe 20 Ianuarie 2016, 09:19
#14
Troc Dragnea-mazare
Pai cum sa nu mearga afacerile polaris daca domnul,,fost,, primar constanta..MAZARE impreuna cu domnul DRAGNEA care detine Tel-drum au facut,,SCHIMB DE LOCURI,, Stie asta toata lumea!!Si care-i baiul...BAIETI DESTEPTI!!! cool mad
eu pe 10 Ianuarie 2016, 16:46
#13
3 ori
Au venit odata cu factura la gunoi de 3 ori intr-o luna, si ziceau ca nu avem gunoiu platit ( prostii, le e foame de bani ).
cristinel pe 02 Ianuarie 2016, 00:58
#12
polaris
am vazut ca tot va luati de aceasta firma dar in acelasi timp nu am vazut in nici o stire cum ca le-ati fi cerut si punctul lor de vedere. oare asa se face jurnalism?

pe de alta parte aceasta stire, preluata, are si aspecte nereale. Aceasta firma se ocupa in acest judet doar de gunoi nu are treaba de cu dezapezirea si combaterea poleiului.

Faptul ca nu exista nici o lege care sa ingradeasca durata unui contract va sugerez sa cititi legea 101 modificata prin legea 99 din iulie 2014. (inca o aberatie in acest articol).

Aceasta firma numai in judetul Teleorman are aproximativ 250 de angajati....mult, putin sa ziceti voi.

Va sugerez sa fiti obiectivi.
DNA pe 01 Ianuarie 2016, 10:25
#11
Primaru PETRICA PARVU ZIMNICEA
Daca vrei sa te angajezi la firma Polaris,sau oriunde altundeva,trebuie sa vorbesti cu primarul Petrica Parvu. El si-a angajat toate neamurile si cunostintele

eu pe 24 Decembrie 2015, 17:20
#10
#SNI
Aștept. Bombele trebuie detonate. In judeţul ăsta niște "scaune" au intrat deja in trepidaţie. Pe la deconcentrate directorașii sunt "sensibilicoși" rău de tot. Cât de mult s-au sacrificat, cât de mult au pierdut ei. Ce și cum vom vedea.
SNI pe 24 Decembrie 2015, 11:35
#9
eu
Va salut!!. Ma aștept cu dezvaluirile. Voi veni cu,, BOMBE''.
eu pe 23 Decembrie 2015, 17:20
#8
#SNI
Bună ziua domnule! Ca de obicei sunteţi bine informat. Aștept noi dezvăluiri. Până acum s-au confirmat fără excepţie.
eu pe 23 Decembrie 2015, 17:17
#7
Noul cod penal a scos pericolul social, la 15 ncp, infracţiunea este fapta prevăzută de legea penală, săvârșită cu vinovăţie, nejustificată și imputabilă celui care a săvârșit-o. Totuși norma penală ocrotește valorile sociale generice și pe cele specifice, in funcţie de infracţiunea respectivă. Aveţi dreptate dumneavoastră, gunoierii ăștia de lux sunt pericol social.
Polaris M&M Holding pe 23 Decembrie 2015, 10:59
#6
Pericol social!
Astia ar trebui judecati in stare de arest; nu stiu daca exista notiunea de "pericol social"! Trebuie sprijinita editura Jilava Mare! Atat corupatorul cat si coruptul ar trebui sa stea la puscarie.
Liliac pe 23 Decembrie 2015, 09:23
#5
valush e foarte simplu
Dragnea îi lasă pe hoții din Constanta să pătrundă cu afaceri în Teleorman iar Mazăre & company primeste firma mafiotă SC TELDRUM cu tot felul de lucrări,asfaltări,la ei în județ.În acest fel au reușit să jecmănească cetățenii din mai multe județe.Schimb de activități mafiote,ai înțeles acum?O să înțelegi mai tîrziu despre ce e vorba,DNA lucrează cu spor la aceste dosare.
SNI pe 23 Decembrie 2015, 04:13
#4
Am tot încercat sa - i fac pe unii sa înțeleagă,, CE SE INTMPLA IN TELEORMAN ''. Cu citeva luni în urma am început sa vorbesc de Mafia Teleormaneana. Cititi postarile mele si citiți si știrile din ultimul timp. Concluzia o trageți dvs. Referitor la întrebarea dvs. - DRAGNEA SI MAZARE sunt,, COMBINATI''in mai multe,, afaceri '' inclusiv în magaria,, Polaris''(am vb despre asta acum 4-5 luni).
valush pe 22 Decembrie 2015, 20:10
#3
Polaris & company
Ce legătură este între firma Polaris şi eternul condamnat Liviu Dragnea? Presupun că este şi el acţionar la Polaris, altfel nu văd cum ar fi putut pătrunde această firmă în Teleorman, fără acordul lui Dragnea. "Decât" dacă are şi el avantaje.
UN MAGUREAN pe 22 Decembrie 2015, 18:04
#2
POLARIS UN ESEC
ORASUL TURNU MAGURELE AR TREBUI SA FIE MATURAT DE POLARIS SI CURATAT DE ZAPADĂ MDAR CULMEA,ORASUL ESTE MATURAT DE SERVICIUL PRIMARIEI SI CURATAT TOTDE PRIMARIE UTILAJELE 5O DE LA POLARIS SUNT DE LA JUDET,POLARUISUL NE EXCROCHEAZĂ CU AJUTORUL CE LOR ALESII snake
abracadabra pe 22 Decembrie 2015, 12:09
#1
Primaria Tr.Mag.+SC Polaris = Coruptie
*SPUNE-MI CU CINE TE IMPRIETENESTI CA SA-TI SPUN CINE ESTI*.Acum noi ce facem,umflam conturile unor penali dovediti corupti pina in maduva oaselor?Sa speram ca DNA va ajunge si pe la Primaria Tr.Magurele.Din ianuarie sa nu mai veniti dupa plata gunoiului,gasiti alte solutii.Ce,pina acum citiva ani am trait prin gunoaie?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.