Ferma Dona, o retrocedare penala. Liviu Dragnea a lucrat ca la carte.

13 Decembrie 2015, 07:38 | 4983 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Ferma Dona.

 Cine n-a auzit în Teleorman, mai cu seamă în zona Turnu, de faimoasa Fermă Dona din cadrul fostului I.A.S. Turnu Măgurele? Desigur că au auzit toţi. Între ei, de bună seamă şi presedintele PSD Liviu Nicolae Dragnea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a cărui sete nemăsurată de parvenire cu orice preţ a depăşit de mult graniţele judeţului, ajungând până pe... treptele D.N.A.! Pentru a pune mâna pe "Dona", L.Dragnea a pus la cale o strategie în stilul său caracteristic binecunoscut, adică "scoate în faţă" un maimuţoi pe care-l pune să facă tot ceea ce, de fapt, el plănuieşte până în cele mai mici detalii. Dar în acte nu apare decât... maimuţoiul!

Cum a procedat în cazul Fermei Dona? Mai întâi a trecut la identificarea unor cetăţeni îndreptăţiţi să fie puşi în posesie la Legea nr.1/2000 cu diferite suprafeţe de teren, dar care, din varii motive, erau amânaţi de ani de zile. S-au căutat, în special, acei petenţi al căror domiciliu era cât mai departe de Teleorman. Şi au fost găsiţi, unii cu domiciliul în Bucureşti (ex.: Andronescu Ghika Şerban Constantin Nicolae, Calea Plevnei, nr.16, et. 3, ap.8, sector 1), alţii cu domiciliul în Franţa (ex.: Leontopol Magda Jeanne, Pyrenees Orientales-Boges)!!!
Apoi, jupanul a adunat la aceiaşi masă conducerile a trei autorităţi: I.A.S. Turnu Măgurele, Oficiul Judeţean de Cadastru Teleorman şi Agenţia Domeniilor Statului. De conivenţă cu Dragnea, acestea acceptă propunerea mustăciosului de a "sparge" ferma Dona în 7 (şapte) parcele distincte, astfel încât actele ce aveau să fie întocmite ulterior să fie în relaţie directă cu ceea ce memoria publică a reţinut a fi Ferma Dona.

După aceea, la cererea actualului presedinte PSD, Agenţia Domeniilor Statului, Oficiul Judeţean de Cadastru Teleorman şi I.A.S. Turnu Măgurele validează anexa pentru punerea în posesie a unor autori la Legea nr.1/2000. Autorii au fost cei nominalizaţi de Dragnea şi cu care ciracii săi negociaseră deja vânzarea terenului respectiv. În timpul negocierii, "argumentul" forte a fost: "dacă nu vrei să-l vinzi, şefu o să aranjeze să nu mai primeşti pământul ăsta niciodată!". Sau, la un moment dat, oamenilor li s-au oferit parcele de teren în zone de pe care nu s-ar fi ales cu nimic (aşa se explică, probabil, numeroasele ştersături la rubrica "amplasament" de pe documentele de punere în posesie). S-a jucat foarte tare şi, până la urmă, oamenii au cedat. Şi astfel, cei cu care se ajunsese la "înţelegere" au fost puşi în posesie exact în cele 7 parcele amintite mai sus. În acest fel, proprietatea comună a acestor cetăţeni reconstituia în fapt, suprafaţa Fermei Dona.

În final, intră în acţiune, în mod oficial, S.C. TEL-DRUM S.A. care, aflată în rolul maimuţoiului, cumpără cele 7 parcele de teren de la autorii puşi în posesie. Şi astfel, în fapt şi în drept, Ferma Dona ajunge în proprietatea TEL-DRUM S.A., adică, ştie tot teleormăneanul, a jupanului judetului. În total, preţul acestor vânzări a fost de 521 de milioane de lei vechi, din care 271 de milioane de lei vechi achitaţi cu ordinul de plată nr.859/22.11.2002, iar diferenţa ( 250 de milioane) a fost plătită în numerar (!?) de către Fişcuci Marian. În actul de vânzare-cumpărare, autentificat la Biroul Notarului Public Păun Picu din Turnu Măgurele, se motivează că plata în numerar a fost făcută "în vederea realizării programului de investiţii asumat la privatizarea societăţii judeţene de drumuri şi poduri TEL-DRUM S.A.". Haida deh! Ce vorbeşti Frantz? Ce interes să fi avut Consiliul Judeţean Teleorman ca privatizarea TEL-DRUM să o condiţioneze de cumpărarea, cu numerar, a Fermei Dona???

Toate acestea s-au întâmplat prin 2002 şi trebuie spus că la această "manoperă" şi-au adus contribuţia şi Comisia locală de fond funciar, precum şi Direcţia Generală pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Teleorman. De notat că procesul-verbal încheiat în urma delimitării tarlalelor pentru punerea în posesie şi eliberarea titlurilor de proprietate a persoanelor fizice înscrise în anexa nr.38 întocmită de Comisia locală de fond funciar este datat 06.11.2002. Asta înseamnă că, în numai două săptămâni, autorii au fost puşi în posesie, li s-au emis titluri de proprietate şi au parafat contractul notarial de vânzare-cumpărare, din moment ce în 22.11.2002, cumpărătorul TEL-DRUM S.A. face o plată parţială de 271 de milioane de lei vechi! Asta da operativitate! Şi când te gândeşti că mai sunt teleormăneni puşi în posesie cu mulţi ani în urmă şi care aşteaptă încă primirea titlurilor de proprietate.

Între timp, Teldrum a renunţat la Ferma Dona, proprietarul actual al acesteia este firma Agrotrust a lui Mihai Slavescu Putineanu. După cum aţi citit pe acest site, Agrotrust are sediul în Alexandria, chiar în locuinţa lui Putineanu. Celebra Cătălina Stefanescu a fost angajată la Ferma Dona, însă ea nici nu ştie unde se găseşte ferma, dar sa lucreze efectiv acolo! Firma Agrotrust a fost înfiinţată în 5 noiembrie 2008, iar în 9 decembrie 2008 îşi deschide un punct de lucru în Segarcea Vale. conform MO nr.655 din 2 februarie 2009. În 9 martie 2009 Teldrum renunţă la Ferma Dona din Segarcea Vale pe care o preluase ilegal. Ca să scape de acest scandal, Dragnea hotărăşte ca Teldrum să renunţe la Ferma Dona şi să o dea firmei Agrotrust, un nume necunoscut. Dupa cum observati, Agrotrust a fost creată special pentru a prelua ferma Dona.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
GIGI KENT pe 20 Decembrie 2015, 21:58
#5
DRAGNEA VULPOIU
E UN FEL DE NUTU CAMATARU CARE SANTAJEAZA LUMEA SA OBTINA BUNURI MATERIALE . SINGURA DIFERENTA ESTE CA UNI TIGAN ALTUI TARAN
pepino pe 13 Decembrie 2015, 21:22
#4
hotiiiiiii ?????
sa intrebati unde sunt tot ce a apartinut armatei la banciu (poligon-gaz-depozitele de armament) la firma gransiloz tot a lui dragnea.
Dorinel pe 13 Decembrie 2015, 17:32
#3
Vin vremuri foarte intunecate si racoroase.
Liviule esti,,DECÎT,,un HOȚ.Îți doresc,,DECÎT,, 4-5 ani acolo unde meriți.
Laura si Codruta pe 13 Decembrie 2015, 11:41
#2
Coruptia ne-a ucis demult !
TOT CE A ATINS DRAGNEA LIVIU ARE UN PUTERNIC IZ PENAL.In c*rind vom citi romane intregi cu rechizitoriile facute despre,,afacerile,, hotului de voturi.Acest personaj sinistru a distrus destine,a stins flacara sperantei pentru tineri si a inchis viitorul tuturor cetatenilor acestor meleaguri.Imi doresc ca,macar de sarbatori,Dumnezeu sa judece faptele acestui monstru cu chip de om.
Silviu D. pe 13 Decembrie 2015, 10:18
#1
HOȚIILE LUI DRAGNEA-PÎNĂ CÎND ????
CHIAR NU EXISTĂ CINEVA CARE SĂ SPUNĂ STOP ȘI SĂ DEMAȘTE TOATE ILEGALITĂȚILE ACESTUI HOȚ PATENTAT DIN FRUNTEA PSD ???CINE ESTE ACEST PUTINEANU,CE COMPETENȚE ARE IN ACEST DOMENIU ȘI UNDE MERG PROFITURILE DIN ACEASTĂ AFACERE???ASTA SĂ REZULTE DIN ACTELE CONTABILE SI SA SE VADĂ ȘI DOVADA PLĂȚII IMPOZITELOR REZULTATE DIN AFACERE.CA ȘI LA S.C.TELDRUM S.A.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.