Ioan Niculae ascunde banii in Insulele Virgine.

30 Noiembrie 2015, 22:18 | 4783 vizualizări | 16 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Ioan Niculae este foarte aproape sa fie eliberat conditionat de la inchisoare, apropiatii miliardarului dand ca iminenta o decizie favorabila a Justitiei. De altfel, acesta se si pregateste intens pentru primele zile de libertate, dupa o scurta perioada petrecuta in penitenciar dupa condamnarea sa, alaturi de baronul brailean George Bunea Stancu in asa-numitul dosar “ Mita la PSD”. Iar cum nu degeaba a ajuns cel mai bogat roman, patronul imperiului InterAgro pare sa fi pus deja pe picioare, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, un intreg mecanism prin care sa-si puna la adapost partea nevazuta – si cea mai mare! – a averii.

Iar graba cu care Niculae, desi aflat dupa gratii, se agita sa-si paseze “agoniseala” pe alte meleaguri, mult mai insorite si fara DNA pe cap, s-ar datora si recentei audieri de catre procurorii anticoruptie a fostului secretar de stat de la Ministerul Economiei, Claudiu Stafie. Cel care a primit calitatea de martor intr-un nou dosar incendiar instrumentat de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi si care are in centru tot celebrul cuplu Ioan Niculae – George Bunea Stancu.

Operatiunea “Brelocul”

 

Dupa doar jumatate de an petrecuta dupa gratii, in urma comportamentului catalogat drept “ireprosabil” dovedit in inchisoare, Ioan Niculae a primit deja avizul favorabil din partea comisiei de eliberari conditionate. Insa, chiar daca scapa de aceasta condamnare cu mult mai repede decat s-ar fi asteptat cineva, aceasta nu inseamna, nici pe departe, ca problemele miliardarului cu justitia sunt pe cale sa se incheie. Mai ales ca numele sau mai este deja implicat si in alte dosare, dintre care cel mai “arzator” pare a fi acum cel in care procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale atat impotriva sa, cat si a fostului presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

La pachet, in acelasi dosar, mai sunt urmariti si Nicoleta Mariana Toncea, Viorel Barac si Adriana Guta, cu totii avand importante functii de conducere in cadrul holding-ului INTERAGRO. Iar principalele acuze ale procurorilor se refera la faptul ca “in perioada 2008-2009, intre INTERAGRO SA si o alta societate specializata in productie agricola si tranzactii cu produse agricole s-au desfasurat mai multe tranzactii comerciale ce au avut la baza prestatii neexecutate, privind contractul incheiat in luna august 2008, in valoare de 10.000.000 euro”. Este vorba despre o suma uriasa care ar fi fost chipurile platita pentru diverse materiale promotionale, in frunte cu tot felul de brelocuri, post-it-uri si standuri pentru SC Interagro SA. Extrem de interesant este insa, in acest caz, pana unde a ajuns circuitul de spalare a banilor creat de catre patronul INTERAGRO si oamenii sai, dupa cum rezulta chiar din rechizitoriul procurorilor DNA: “La solicitarea suspectului Ioan Niculae, sumele de bani au fost trecute formal prin societatea respectiva, pentru ca, ulterior, la indicatiile acestuia, sa fie externalizate intr-o firma de tip off shore din Insulele Virgine”.

Iar cu putina vreme in urma, Claudiu Stafie, fost secretar de stat in Ministerul Economiei si unul dintre oamenii care stie multe despre aceasta poveste, a fost audiat la sediul central DNA. De unde a iesit cu statutul oficial de martor, ceea ce, desigur, le-a provocat frisoane lui Ioan Niculae si bunului sau partener de combinatii, Gheorghe Bunea Stancu.

“Strange ca harciogul”

Drept urmare, cu un astfel de nou dosar exploziv pe cap, Ioan Niculae nu are cum sa stea linistit. Astfel ca exista ipoteza ca acesta ar putea recurge oricand la Insulele Virgine pentru a-si pune la adapost miliardele. Mai ales ca procurorii i-au pus deja sechestru pe bunurile la vedere pe care le mai are in Romania, dupa un divort banuit a fi formal si trecerea unor companii pe numele amantei. Iar anchetatorii au intrat la randul lor in vrie dupa ce tot mai multi angajati ai lui Ioan Niculae, mai ales din Zimnicea, s-au plans ca nu si-au mai vazut salariile de cateva luni bune, acestia temandu-se ca miliardarul nu mai vrea decat “sa stranga ca harciogul” tot ce mai poate strange si sa-si scoata banii afara din tara. De asemenea, semnale similare vin si din partea oamenilor care si-au dat pamanturile in arenda la INTERAGRO, dar nu si-au primit banii si se tem ca nici macar produse nu vor primi. Iar toti acestia, speriati ca vor ramane pe dinafara, vorbesc deja despre un ordin dat de Niculae de la puscarie, pentru ca toata productia agricola din acest an sa fie vanduta in strainatate si tot acolo sa ramana si banii.

 

Filiera off-shore-urilor

În timpul anchetei, procurorii au descoperit o altă tranzacție dubioasă, de data asta între Interagro și Libarom Agri- firmă controlată de libanezul Said Baaklini, cunoscut ca “Regele Sardinelor”. Era vorba de un contract de 10 milioane de euro pentru servicii de promovare și publicitate, plătiți de Interagro – în calitate de client, către Libarom Agri- în calitate de prestator. Pe filiera firmelor a fost implicată și societatea Mike Trading- controlată tot de Baaklini. Într-un raport al Fiscului se arată că prestațiile nu au fost efectuate, și totul ar fi fost doar pe hârtie. În realitate au fost externalizați către Dandicott LTD, un off-shore din Insulele Virgine Britanice- în spatele căruia s-ar fi aflat tot Niculae. Dandicott este acționar al unei companii din grupul Intergaro, respectiv la Intervitt- divizia de vinificație a grupului Intergaro. Off-shore-ul a finanțat, în 2009, societatea Intervitt cu aproximativ 6 milioane de euro, care în aceea perioadă edifica un centru de procesare produse viticole, construit de o altă firmă din grup – Hidro Olt. Procurorii DNA au demarat, în urmă cu două săptămâni, ancheta privind infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. În această parte a anchetei mai sunt vizați: Nicoleta Mariana Toncea – președinte Interagro și iubita lui Niculae, Viorel Barac- director general Intergaro și Adriana Guță- director economic Intergaro.

sursa: enational.ro

Citeşte şi
Comentarii (16) Adaugă comentariu
turcu tudorel pe 09 Ianuarie 2016, 06:59
#16
sunt c*rve
de la Badea la BANUT TOTI SUNTEMPROSTITI AM PLECAT ACAS CA PROSTII FARA BANI
eu pe 04 Decembrie 2015, 00:09
#15
#eu
Cam așa ceva. Infracţiunea este, are intrunite toate condiţiile, dar unde este dosarul? Este urmărit penal pentru o,asemenea faptă? Eu nu am auzit.
eu pe 03 Decembrie 2015, 00:59
#14
a venit vremea sa dea socoteala ptr toate furturile si fraudele facute
.... de randul anilor !

Asteptam cu mare interes sa vedem cand va avea un DOSAR PTR SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE, ptr a ca a savarsit aceasta fapta !
eu pe 02 Decembrie 2015, 14:18
#13
# salariat neplătit
O să rămâneţi uimit când veţi afla că niculaie a plătit cash toate proprietăţile imobiliare pe care le-a achiziţionat in nume propriu, dar mai ales pe firma mare. Sunt foști proprietari din Buc*rești care au luat de la 1,5 până la 2 milioane de euro in mână de la acest sec*rist. Intrebarea firească este clară. Dumneavoastră aţi fi văndut pe cărăială lui niculaie un bun proprietate?! In mod sigur nu. Din păcate i-aţi vândut forţa de muncă pe care nu v-a plătit-o nici in ziua de astăzi deși i-a profitat din plin. Intr-o altă ordine de idei, nu confundaţi aspectele ţinând de vânzarea-cumpătarea de imobile cu incălcarea dizpoziţiilor de dreptul muncii privind plata drepturilor salariale.
Salariat NEPLATIT( nu pensionar). pe 02 Decembrie 2015, 06:31
#12
Hai sa vorbesc si eu.
Gogule, din comentariile tale si din cele ce-i scrii dlui. economist D.G.( care cunoaste bine legile si stie ce spune!!) rezulta ca esti o CANALIE ORDINARA, din gasca lui Niculaie, care se crede mare destept si altii prosti.REZULTA CA VOI AVETI TOT INTERESUL CA LUCRURILE SA RAMANA INCURCATE PE VECI SI SA NU SE DESCOPERA NISTE MATRAPAZLACURI. Desi nu vreau sa insinuiez nimic, pun intrebarea: Ioan Niculaie are datorii peste datorii, dar cum explici faptul ca atunci cand a cumparat asociatia dlui Cracea, A PLATIT IMEDIAT CU BANI CASH SI LA EL NU ARE NICI O DATORIE????. DE ALTE AFACERI ALE CELOR DOI MAI STII CEVA??.Si ca sa nu te mai injur, raspunde la intrebarea: TU CUM CREZI CA SE POATE REZOLVA SITUATIA, SAU, ALTFEL SPUS, CE-I DE FACUT?.(ramane intre noi, nu spun la nimeni, tu esti ilie de la scularie=....?).
eu pe 01 Decembrie 2015, 20:28
#11
# Gogu
Drepturile salariale nu se mai satisfac cu prioritate? Pot exista și alţi creditori ale căror garanţii sunt reale, dar nu sunt prioritari faţă de bănci și de instituţiile financiare ale statului, inclusiv impozitele către primării. Deci plata drepturilor salariale restante se face după acoperirea debitelor datorate statului și băncilor? Asta este dezastru pentru salariaţi.
Gogu pe 01 Decembrie 2015, 19:18
#10
pt golgojan cel prost
De ex. bancile au ipoteca de rangul 1 pe toate activele combinatului, ANAF are ipoteca de rangul 2 pe aceleasi active (deci o ia in mana), iar restul creditorilor se numesc chirografacri - aici intra inclusiv salariatii, adica de rangul 3 (deci o iau de doua ori in mana). Deci golgojene, eu sunt baiat de treaba si nu te bag in mata asa cum mi ai zis tu, ey te bag in tactu ca te stiu c*rlandist
eu pe 01 Decembrie 2015, 13:15
#9
# Gogu
O fi și omul supărat. Nu mai are cum să inţeleagă că acest site nu angajează avocaţi să le apere drepturile. Nu este nici de condamnat, dar atâta vreme cât nu știm care este situaţia de iure a combinatului, nici măcar nu ne putem exprima o opinie, aici mă refer strict la mine. Nu știu in ce situaţie legală se află unitatea.
Dan Golgojan. pe 01 Decembrie 2015, 13:01
#8
lui gogu tampitu.
Tie orice ti-ar spune omul, degeaba, tot prost esti!. Bai, cretinule, cum sa ipotechezi un bun de mai multe ori si sa contractezi datorii cu mult mai mari decat valoarea sa???. Bancile s-au prajit de multe ori, asa ca nu mai tine. Poate tu poti, analfabetule. Dar ce sa ocup un spatiu de interes public cu un prost??. TOT NU INTELEGI, ASA CA DU-TE-N MATA!!.
Gogu pe 01 Decembrie 2015, 11:55
#7
Prafu de pe toba
O sa iei prafu de pe toba golgojene prin vanzarea combinatului - a avut grija catana si ban sa il ipotecheze de trei ori la banci la anaf si la alti sfinti. Asa ca dute si te spunzura cu ideile tale idioate
un zimnicar pe 01 Decembrie 2015, 08:58
#6
asa oameni... asa afaceri
Vremuri grele pentru,,greii de la Interagro''
ACELASI DINTODEAUNA pe 01 Decembrie 2015, 08:45
#5
Aceiasi caini
Se strange latu nu numai la Zimnicea,dar si pe la Saelele.Stitii voi la ce ma refer,ca luna decembrie nu degeaba se numeste luna cadourilor,pentru penalii din fruntea partidului PSD.De ce aceiasi caini,va argumentez imediat .Dupa tragedia de la COLECTIV,s-au schimbat LANTURILE,cainii sunt ACEIASI in partide.Cum tu dragneo, sa dai vina pe tineret la REFERENDUMUL de demitere a lui Traian Basescu,cand tu ai fost ce-l care ai DIRIJAT si COORDONAT tot REFERENDUMUL.Cata ipocrizie pe tine dragneo,rusine escrocule care esti,ai fost si vei ramane.SE STRANGE LATUUUULLLL.Nu te v-a mai scapa nici -un lingau din totii catii ai pe langa tine.JUDECATA DIVINA ESTE APROAPE dragneo. S-O PORTI CU PLACERE .
marin pe 01 Decembrie 2015, 08:29
#4
sa fim obiectivi !
dupa modul cum e redactat articolul, pare a fi scris la comanda ! comanda de la cine ? posibil de la liviuță dragnea ! motvul ? distragerea atentiei pulimii ! (sic !) de la procesele jupînului ! si preluarea pamantului arendat de la societatile lui nicolae, prin imbierea locatorilor ( detinatorii de terenuri ! ) cu ceva plata inainte, concret.. ceva graunte si bani ! ( stim noi cui i se da plata inainte ! asta ca si bataie de joc la adresa proprietarilor ! dar putini sunt cei ce inteleg !!! asa a a ajuns dragnea calare pe situatie, stie el doar ce prostovani are in gubernia numita teleorman ! ) speranta este ca nicolae sa-si plateasca salariatii cat mai repede !( afacerile lui nicolae nu se bazeaza pe banul public !) asta ca si concluzie finala ! pe cand altii si-au bazat afacerile numai pe banii publici, comert si fonduri europene !pe care le au la indemana ! ( sosele,sali de sport, constructii, agricultura ! magazine ! )si deloc pe industrie !
Dan Golgojan. pe 01 Decembrie 2015, 06:47
#3
Pentru Dorel.
Ce naiv esti, scumpule.!Intr-adevar, latul se strange, DAR DUPA CE PRADA A SCAPAT SI SE MAI RECUPEREAZA PRAFUL DE PE TOBA!!.Pai, daca banii au fost dusi in insulele Pago-Pago, sau insula Pastelui, poti sa-i faci cate procese"vrea muschiuletii" Codrutei ca Ioan Niculaie ii da cu flit. Mai face cateva luni de inchisoare, mai scrie cateva sute de carti, isi da doctoratul in drept si economie,primeste premiul Nobel, poate intra si-n Academie si noi si tara flueram a paguba!. VOI INCA NU REALIZATI CA DNA ESTE CREIERUL MAFIEI DIN ROMANIA??!!.
Dan Golgojan. pe 01 Decembrie 2015, 06:33
#2
Simple comentarii.
Stimati redactori. Normal ar fi ca printre dvs sa se gaseasca si juristi care SA CUNOASCA BINE LEGILE. In locul atator articole care, de fapt, nu spun si nu rezolva nimic, am prefera sa ni se spuna ce este de facut cu Combinatul. Noi nu cunoastem prevederile legale, dar ceva cunostinte,(extrem de vagi!),avem.De exemplu, intreb:O parte, sau toti creditorii-in special statul si furnizorii neplatiti- (printre care si salariatii care nu au mai primit salarii de multe luni) NU POT CERE FALIMENTUL SAU INTRAREA IN INSOLVENTA a Combinatului?. Oricum,valoarea activelor este mult mai mare decat a datoriilor. Se scoate la vanzare COMBINATUL si cum cumparatori se gasesc, din banii obtinuti se asigura achitarea datoriilor si se poate relua productia. TARA ARE NEVOIE DE INGRASAMINTE, IAR DE EXPORT NU MAI VORBESC. CE ZICI, DLE VALERIU GAGIULESCU, POTI DA NISTE RASPUNSURI COMPETENTE??. EU CRED CA DA!!.
Dorel pe 30 Noiembrie 2015, 23:24
#1
Ciocoii noi
Se strange latul la gatul ciocoilor de la Zimnicea
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.