Ioan Niculae află pe 7 decembrie dacă va fi eliberat sau dacă rămâne în penitenciar. Magnatul a inchis combinatele ca sa poata negocia eliberarea conditionata.

20 Noiembrie 2015, 22:52 | 4237 vizualizări | 14 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Tribunalul Dâmbovița a stabilit să ia în discuție contestația DNA împotriva deciziei de eliberare condiționată a lui Ioan Niculae pe 7 decembrie. Hotărârea Tribunalului va fi definitivă.

Proprietarul InterAgro află pe 7 decembrie dacă va fi eliberat condiționat sau dacă, dimpotrivă, va mai rămâne în penitenciar. Aceasta este data aleasă de Tribunalul Dâmbovița, dar avocații afaceristului ar putea cere devansarea ei.

Tribunalul Dâmbovița judecă, practic, contestația depusă de DNA, împotriva deciziei Judecătoriei Găești, din data de 21 octombrie, care a decis eliberarea.

Ioan Niculae a formulat prima cerere de eliberare încă din luna august, în condițiile în care a fost încarcerat pe 2 aprilie 2015, când a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare, pentru sponsorizarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Avocații lui Niculae au motivat că acesta a scris cinci lucrări științifice în penitenciar și a avut un comportament exemplar, astfel că au cerut să fie eliberat înainte de termen. Prima cerere a fost respinsă.

Afaceristul este cercetat și de DIICOT, în dosarul gazelor naturale subvenționate, primite de companiile sale de la stat.

Omul de afaceri Ioan Niculae a cerut magistraților Judecătoriei Găești să-i aprobe eliberarea condiționată pentru a se putea ocupa de companiile sale, care au fost nevoite să disponibilizeze 4.000 de angajați de când el a fost încarcerat.

Proprietarul companiei Interagro le-a mai cerut judecătorilor să țină cont și de comportamentul său în spatele gratiilor, precizând că a fost apreciat în penitenciar, ba chiar a fost desemnat să întreprindă activități de pază internă.

Pe de altă parte, procurorii au cerut instanței să nu țină cont de detaliile legate de afacerile lui Ioan Niculae, motivând că acestea exced cadrului procesual și nu reprezintă un criteriu prevăzut de lege, pentru eliberarea condiționată.

Detaliile se regăsesc în motivarea Judecătoriei Găești, care a admis, într-un final, cererea lui Ioan Niculae.

DNA a contestat decizia. Hotărârea finală aparține Tribunalului Dâmbovița.
Ioan Niculae a fost încarcerat la începutul lunii aprilie 2015, după ce a fost condamnat, definitiv, la doi ani și jumătate de închisoare, pentru sponsorizarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Aceasta este a doua cerere de eliberare condiționată care este formulată de proprietarul Interagro.

sursa: profit.ro

 

Citeşte şi
Comentarii (14) Adaugă comentariu
Un ins oarecare. pe 25 Noiembrie 2015, 06:21
#14
O tovarasa pentru Ioan Niculaie.
Laura Codruta Kovessi.
alex pe 24 Noiembrie 2015, 12:32
#13
pe viata
eu i-as da lui Nicolae doar pedeapsa capitala Ganditiva cati oameni au ramas pe drumuri si fara banii pentru care au muncit atatea luni de zile dar lui nici nu-i pasa,vrea doar sa iasa din puscarie si atat Sa stea acolo si sa-si traga pedeapsa numai pentru cat suferim noi oamenii de rand ma refer la combinatul chimic de la Turnu Magurele,iar lacoma de Nicoleta care nu se mai satura de bani are d-zeu grija si de ea.Rusine sa le fie.
EU pe 23 Noiembrie 2015, 19:06
#12
ce poate fi mai URAT ?!
Sa ai multi, foarte multi bani si totodata sa ai in jurul tau oameni care te privesc cu dispret si carora li se face greata cand te vad doar ptr faptul ca ai obtinut acei bani de pe urma lor, ei suferind si stiind ca ai dobandit acesti bani de pe urma lor !

Ii dorim lui IOAN NICULAIE o viata de rahat !!! ... asa cum si-a dorit se pare de cand s-a tot ocupat de fraude !
eu pe 22 Noiembrie 2015, 20:54
#11
#eu
Greșit. Nu se poate cu orice stat acord de extrădare. Sunt niște condiţii.....
eu pe 22 Noiembrie 2015, 19:50
#10
pe cale diplomatica
ar trebui sa se ia in considerare si faptul ca se poate face un acord de extradare cu toate tarile de pe glob !
EU pe 22 Noiembrie 2015, 14:19
#9
CATIVA OAMENI CA ...
NICULAIE, NASTASE, DRAGNEA, MIKI SPAGA, MARIAN VANGHELIE, MARIAN IANCU, MARIAN OPRISAN, NICOLAE MISCHIE....



AU PUS PE BUTUCI INDUSTRIA, SISTEMUL DE IRIGATII, AGRICULTURA SI IMPLICIT ECONOMIA TARII !
eu pe 22 Noiembrie 2015, 14:10
#8
#SNI
In locul lui nu aș fi dornic să ies așa c*rând. La câţi oameni a distrus.....poate că va pleca unde nu există acord de extrădare.
Boby pe 21 Noiembrie 2015, 19:20
#7
Pt. GetA
Pretul cumpararii combinatului a fost de 4.700.000 $ .Actele de vinzare au fost inregistrate la notarul picu Paun si taxa a fost de 1 miliard de lei vechi.Ia fost dat de Nastase pe nimic.
UN TARAN PROST pe 21 Noiembrie 2015, 17:53
#6
DOSCTOR
Daca am ajuns ca PUSCARIA SA NE FACA OAMENI DE CULTURA, SCRIITORI, OAMENI DE STIINTA, PERSOMALIATATI MARCANTE IN SOCIETTE, HAUIDETI CU TOTI IN PUSCARIE! TRAIASACA PUSCARIA

1
GETA pe 21 Noiembrie 2015, 13:53
#5
HALAL INVESTITOR
POATE SA SPUNA CINEVA LA CE PRET A FOST CUMPARAT COMBINATUL DE CATRE ACEST BANDIT?DIN CITE AM AUZIT NU A EXISTAT NICIO LICITATIE,A FOST O INCREDINTARE DIRECTA.PSD ESTE OARE STRAINA DE ACESTE FAPTE?ASTEPT UN RASPUNS VA ROG.
NOI - MAJORITATEA ! pe 21 Noiembrie 2015, 13:17
#4
DAR NU AR FI MAI BINE
... SA II MAI FACA INCA UN DOSAR SI PTR SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE ?!



MUGUR ISARESCU - CHIAR SE POATE INCADRA PERFECT LA ACEASTA INFRACTIUNE ! BANII TRIMISI DE ROMANI DIN DIASPORA PLEACA SPRE BANCA MONDIALA PRIN BANCI CA RAIFFEISEN BANK, BCR ERSTE GROUP, BRD GOUP SOCIETE GENERAL, ALFA BANK SI LISTA CONTINUA .... PTR ACESTA CAND SE VA APLICA LEGEA ?

LUCRATI FRATILOR CU CEC BANK PTR CA E 100 % ROMANEASCA, BANII TREBUIE SA RAMANA IN TARA !
Mitica pe 21 Noiembrie 2015, 08:34
#3
Sec*rist si foarte mare escroc
Asta e de teapa lui Adrian Nastase.
SNI pe 20 Noiembrie 2015, 23:32
#2
Un infractor
Asta crede ca poate santaja justiția. Chiar dacă va fi eliberat situația șomerilor, disponibilizati de la firmele lui va rămâne aceeași. Sunt c*rios dacă,, cărțile și lucrările științifice'' scrise de el au ca tema:evaziunea, furtul, devalizarea banului public sau se referă la souri erotice(citeva fete din Giurgiu și Zimnicea știu la ce ma refer).
ion pe 20 Noiembrie 2015, 23:22
#1
g
are fotolii de aur.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.