Gancea Paul Catalin, unul dintre actionarii clubului Colectiv, are afaceri in Teleorman.

09 Noiembrie 2015 | 5755 vizualizări | 5 comentarii
Gancea Paul Catalin.
Gancea Paul Catalin.

Numarul victimelor de la Colectiv a ajuns la 46, doua dintre acestea fiind din Teleorman.  In urma tragediei, patronii clubului au fost arestati pentru 30 de zile. Gancea Paul Catalin, unul dintre actionarii clubului Colectiv are o firma in localitatea Maldaeni, judetul Teleorman.

Firma se numeste SC Lemne si Cuie SRL si a fost infiintata in iulie 2015. Paul Cătălin Gancea, are tot 28 de ani şi a fost cooptat de Mincu şi Anastasescu,  în 2014. Gancea este proprietar al agenţiilor de publicitate Gradual Steps şi Rename Advertasing.  Referitor la clubul Colectiv, cererea de obținere a avizului de la autoritatea locală a fost depusa de Paul Gancea. 

Potrivit Referatului cu propunere de luare a masurii arestarii preventive, Gancea Paul Catalin a declarat urmatoarele in calitate de suspect si inculpat.

"Sunt administrator al societăţii SC Colectiv Club SRL, împreună cu Alin Anastasescu şi Mincu Costin. Eu nu ştiam despre organizarea evenimentului din data de 30.10.2015, în cadrul SC Colectiv Club, eu nu mă ocup de organizarea. cei care se ocupă sunt Mincu Costin şi Anastasescu Alin.

Atribuţiile mele nu sunt definite în mod concret. Între noi, cei 3 administratori era o înţelegere mai mult verbală, prin care ne-am împărţit mai multe roluri, eu ocupându-mă mai mult de partea de contabilitate, de angajări, de contractele de muncă.

Din punctul meu de vedere, aveam toate avizele şi autorizările necesare pentru funcţionarea societăţii. În anul 2014, atunci când am intrat eu în club, în perioada octombrie-noiembrie, 2 persoane care au spus că sunt de la pompieri şi de la PSI, au venit la firma noastră şi ne-au întrebat dacă avem documentul în baza căruia putem funcţiona, ulterior tot aceştia ne-au întocmit dosarul. Dosarul acesta este la mine la birou. Biroul îl am lângă clubul Colectiv. Biroul meu se află în incinta fabricii, perete în perete cu clubul Colectiv.

Din câte am văzut, în dosar sunt norme de siguranţă, un plan de evacuare în caz de incendiu. Aceste documente sunt realizate în numele lui Mincu Costin şi sunt semnate de el.

La momentul la care eu am devenit acţionar al clubului, amenajările interioare fuseseră deja efectuate. Inclusiv antifonările tavanului şi ale stâlpilor de susţinere.

Activitatea specifică clubului este de organizare a unor evenimente live şi concerte şi foarte rar evenimente private. În cadrul acestor concerte, nu ştiu dacă s-au folosit obiecte pirotehnice. Atunci când aveau loc astfel de evenimente, această parte efectiv de organizare nu intra în responsabilitatea mea, de cele mai multe ori eu nu participam, pentru că aveau loc seara târziu.
Cu privire la evenimentul din data de 30.10.2015, nu ştiam că o să aibă loc, nu ştiam la ce oră începe, nu ştiam la ce oră se termină, dar aveam idee că urma să aibă loc un concert prin intermediul aplicaţiei de pe facebook. Am fost anunţat în jurul orei 21:30, în data de 30.10.2015.

În seara zilei de 30.10.2015, eram la birou şi am plecat în jurul orei 22:20-22:25. Se auzea muzică din club, dar nu ştiu de cât timp începuse concertul. Noi, acţionarii, avem birouri separate. Cu mine în birou se afla Cristi Gomoi, un prieten Ovidiu Pop. Despre Alin Anastasescu, ştiu că a fost în club mai devreme, după care a plecat in oraş. Despre Mincu Costin nu pot preciza unde era la momentul respectiv.

În legătură cu amenajările din interior, pot preciza că era burete antifonant amplasat pe stâlpii de protecţie, cât şi pe tavan. Scopul acestor bureţi este de a izola fonic, ştiu acest aspect de la Alin Anastasescu. Nu ştiu cum se întreţin aceşti bureţi şi nici nu ştiu dacă au fost întreţinuţi. Ştiu doar că au fost spălaţi la un moment dat, probabil cu apă. Nu am fost prezent la momentul în care s-a făcut curăţenie. Ca atare, nu ştiu cine a efectuat activitatea respectivă şi în ce fel.

Incinta era dotată cu 4 ventilatoare, fiind montate aproape de tavan, diametral opuse, dispuse 2 pe o parte, 2 pe o parte. Nu ştiu cum funcţionează aceste ventilatoare. În general, la spectacole la care participă multe persoane, aceste ventilatoare funcţionează. Se fuma în interiorul clubului.

Întrucât eu aşa am intrat în societatea Colectiv, nu am făcut nici un fel de verificare cu privire la materialele care sunt pentru izolare acustică, ca atare, nu am verificat dacă sunt ignifuge sau uşor inflamabile.

Nu cunoşteam numărul exact de persoane care urmau să participe la concert şi nici nu cunoşteam dacă era intrarea liberă sau nu.

Media persoanelor care participau la evenimente era de 500-600 de persoane, eu am participat la rândul meu la concerte. Mie mi s-a părut încăpătoare sala, deoarece puteai să dansezi şi să nu te atingi de alte persoane.

Nu am participat la discuţiile referitoare la contractarea spaţiului cu privire la evenimentul din data de 30.10.2015.

Nu este specificat pentru câte persoane este autorizat spaţiul clubului Colectiv. Solicitarea noastră referitoare la autorizare nu specifica numărul de persoane.

Întrebare avocat: Care a fost conţinutul declaraţiei pe proprie răspundere la Primăria Sectorului 4 în vederea emiterii autorizaţiie de funcţionare?
Răspuns: Declaraţia a fost pentru 80 de scaune. Întrucât în acea cerere nu sunt trecute numărul de persoane în picioare, nu am specificat acest aspect.

Întrebare avocat: Cine a semnat şi cine a negociat contractul din seara de 30.10.2015?
Răspuns: Din câte ştiu şi am aflat după eveniment, contractul a fost semnat de Alin Anastasescu, iar formaţia a luat prima dată legătura cu Mincu Costin.

Întrebare avocat: Aveaţi un plan de evacuare afişat?
Răspuns: Este afişat în club, pe partea dreaptă a vestibulului. Din câte am văzut eu pe planul de evacuare, evacuarea se făcea pe uşa de intrare. Referitor la cea de-a doua uşă, pot preciza că nu se poate trece dintr-o parte din alta, dar nu ştiu de ce nu se poate trece. Acolo este pusă instalaţia de sunet.

Întrebare avocat: Rămânea de obicei cineva de la societatea SC Colectiv la eveniment?
Răspuns: Rămâneau barmanii, debarasatorii, manager de sală. Din câte ştiu, managerul de sală trebuia să se ocupe de funcţionarea şi alimentarea barului. Totodată, făcea comenzi de marfă şi lua legătura cu furnizorii.

Întrebare avocat: Cum se numeau persoanele care s-au prezentat şi au spus că sunt de la pompieri?
Răspuns: Tonia Radu şi un băiat George. Nu erau în uniformă şi nici nu s-au legitimat

Întrebare avocat: Ce recomandări au făcut cei de la PSI?
Răspuns: Aceste persoane au ajuns la noi pentru că vizitau fabrica. Ne-au recomandat să acoperim o gaură din perete şi să schimbăm un extinctor. Nu ne-au întrebat dacă aveam autorizaţie. Le-am explicat că în sală au loc concerte live.

Întrebare: Aţi ştiut că în data de 30.10.2015, organizatorii vor folosi efecte pirotehnice?
Răspuns: Nu.

Întrebare: Din câte ştiţi, există normă legală care să limiteze numărul de persoane care să aibă acces în club?
Răspuns: Nu cunosc să fie o astfel de normă. Din 2013 era un club în locaţia respectivă. Astfel de evenimente (concerte live) aveau loc dinainte de a fi acţionar la clubul Colectiv. Ştiam aceste lucruri de la Alin Anastasescu. Am participat inclusiv la concerte ca spectator. Actele întocmite de către cei 2 reprezentanţi care au spus că sunt de la PSI, au fost făcute în mod gratuit. Discuţia iniţială a fost ţinută de Mincu Costin.

Întrebare: La cât timp de la momentul venirii dvs ca asociat, s-au prezentat în control reprezentanţii de la pompieri? Ne puteţi detalia discuţia şi dacă au intrat în incintă?
Răspuns: La câteva zile. Au intrat în locaţie şi ne-au comunicat unde să fie puse extinctoarele. Aceste persoane au revenit la sediul societăţii pentru a verifica dacă ne-am conformat.

Întrebare: Erau organe de control? S-au legitimat?
Răspuns: Nu pot preciza aceste aspecte, nu s-au legitimat. Ştiu că mai mult a vorbit cu ei Mincu Costin.

Întrebare: Persoanele care s-au prezentat la sediul dvs şi v-au lăsat documentaţia, v-au spus că pe baza acelei documentaţii funcţionaţi legal?
Răspuns: Da. Documentaţia în cauză nu conţine numele celor care au întocmit-o."

Comentarii (5) Adaugă comentariu
eu pe 11 Noiembrie 2015, 12:41
#5
@ #3
CAND O SA SE DUCA LA PUSCARIE, POTI FI SIGUR CA NEVINOVAT LA PUSCARIE NU VA MERGE !



CINEVA IL VA BAGA PTR NISTE NEREGULI SI O PARTE DIN VINA CE II REVINE SI LUI ! ASTA E CLAR !
UN MAGUREAN pe 10 Noiembrie 2015, 15:36
#4
lucru bine facut
sgircenia lor si mita data isu si piedone candidat unpre a dus la moartea unor oameni au mers pe peremiza ca merge si asa e ca na mers,au murit niste oameni.CUCLEA zice ca daca asfalteaza fara cap si fara coada il mai voteaza lumea,crede el question
y pe 10 Noiembrie 2015, 13:58
#3
g
deci omul n-are nici o vina...aia sub 18 ani ce dreq cautau in club ?
NOI - MAJORITATEA ! pe 09 Noiembrie 2015, 22:36
#2
UN NUMAR DE TELEFON UTIL !
Linia Verde Anticorupţie – 0 800. 806.806.



http://www.mai-dga.ro/index.php?l=ro&t=213



În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie sau conexe de către personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost pusă la dispoziţie cu acces gratuit, în urmă cu 2 ani, Linia Verde Anticorupţie – 0 800. 806.806.



JOS CORUPTIA, MAFIA, MINCIUNA SI HOTIA !



ATENTIE CORUPTIA INSEAMNA CRIMA CU PREMEDITARE !
NOI - MAJORITATEA ! pe 09 Noiembrie 2015, 13:19
#1
UN SISTEM DE C A C A T !
TREBUIE SA MOARA OAMENI NEVINOVATI CA NISTE LEPRE DIN GUVERN SA ISI DEA DEMISIA ?



TREBUIE SA MOARA OAMENI NEVINOVATI CA SA CONSTATE CA FIRMA FUNCTIONA FARA AVIZ ISU ?



TREBUIE SA MOARA OAMENI NEVINOVATI CA SA DESCOPERE CORUPTIA DIN SUBTERANUL SITEMULUI LA FEL DE CORUPT ?



O SA STATI LA PUSCARIE ACUM MULT SI BINE, PTR ZGARCENIE SI PTR CAT DE AVARI ATI FOST !



LACOMIA STRICA OMENIREAAAA !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.