Primarul din Dracea, cercetat de Parchet pentru că a omorât un tânăr cu tractorul.

22 Septembrie 2015, 10:38 | 4842 vizualizări | 40 comentarii
Car Universal
Acesta este tractorul cu care a fost ucis Mihai Mațotă . Cazul tânărului este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Edilul Costica Doncea zice că nu a dat nicio declarație la Poliție sau Parchet pentru moartea tânărului Mihai Mațotă. Public spune că a fost accident de muncă, în privat recunoaște: „Am omorât un om”

N-a apucat să se bucure prea mult de viaţă, să simtă aerul tinereţii, să se căsătorească cu fata pe care o iubea de cinci ani. Mihai Maţotă, din Turnu Măgurele (Teleorman) a fost omorât de tractorul condus de primarul din comuna Dracea. S-a întâmplat pe 2 septembrie a.c.. În acea zi, Mihai (Mitză, cum îi spuneau prietenii) s-a trezit, şi-a făcut cafeaua şi a plecat la muncă. Nimic şi nimeni nu avea să prevestească că moartea avea să vină „călare” pe un „mastodont” cu patru roţi. Era un băiat muncitor, se ocupa cu recondiţionarea utilajelor agricole. După ora 12.00, tânărul a ajuns acasă, la Georgiana, iubita lui.

Edilul nu avea permis

A luat prânzul, şi-a sărutat iubita şi a plecat. Pentru totdeauna. Deşi prietena îl rugase să mai rămână. A ajuns înapoi la muncă, unde Costică Doncea, primarul din comuna Dracea, își făcuse apariția cu un tractor, deși nu avea permis. Venise de la o distanţă de 20 de kilometri să cumpere un dezmiriştitor, un utilaj agricol. S-a întâmplat apoi tragedia. Mihai şi un coleg, aflaţi în spatele tractorului, făceau cablarea între cele două maşinării, când edilul a dat cu spatele. Roata l-a prins pe Mitză și l-a strivit. A murit pe loc.


Împietriți de durere

„Nu mi-a venit să cred că o să ajung să îmi îngrop copilul! Când am ajuns la locul accidentului, avea capul zdrobit și creierii împrăștiați. Primarul mi-a zis doar că îi pare rău”, ne-a spus tatăl băiatului, Emil Maţotă. El crede că Doncea încearcă să muşamalizeze cazul. Părinţii, sora şi iubita lui Mihai nu primesc niciun răspuns, iar acesta este lucrul care îi macină cel mai tare.

Vecinii susţin că primarul are mulţi bani şi poate cumpăra pe oricine. „Oamenilor le este frică de el. Majoritatea din Consiliul Local sunt rude cu el. Are vilă în comună, apartament în Alexandria, moară, brutărie, este avut”, ne-a spus un localnic.

„A fost accident de muncă!”

„A fost un accident nefericit. El a stat în spate, colegul m-a dirijat. Eu am venit să cumpăr un utilaj cu tractorul. Nu am permis, dar am mers cu el pe câmp, nu pe şosea. A fost o clipă de neatenţie din partea mai multor factori. Este un accident de muncă, am dat declarații doar la ITM nu și la poliție. Aici de ce să dau? Nu a fost un accident rutier, a fost unul de muncă. O să încerc să iau legătura cu familia!”, a declarat, pentru Evenimentul zilei, Doncea.

Primarul s-a „spovedit” unui prieten: „Am făcut o boroboață! Am omorât un om!”. Anchetatorii ne-au precizat, ieri, că dosarul este în lucru şi că urmează să mai ia câteva declaraţii şi să facă unele verificări.

 sursa: evz.ro

Citeşte şi
Comentarii (40) Adaugă comentariu
xxx pe 03 Octombrie 2015, 17:11
#40
pedeapsa pentru primar
Daca va scapa de pedeapsa legilor, pentru ca va da bani celor in drept, va garantez, ca nu va ramane nepedepsit de soarta. Pedeapsa va cadea asupra copiilor lui, si a copiilor copiilor lui.
Tot eu pe 01 Octombrie 2015, 18:42
#39
MESAJ PENTRU DONCEA.
COSTICA TU NICI NU STII CIT DE MIC INCEPI SA FII.
ANAF pe 01 Octombrie 2015, 18:41
#38
La revedere
Pa Costica! Pa! Esti dus deja.
CETATEAN pe 30 Septembrie 2015, 23:55
#37
ADEVARUL SA TRIUMFE
STIMATA FAMILIE INDURERATA, VA RUGAM SA NU RENUNTATI. ANGAJATI UN AVOCAT FOARTE BUN DIN ALTA LOCALITATE(NU DIN TURNU MAGURELE),CARE SA CUNOASCA MESERIE CA LA CARTE, SI NU VA LASATI PANA NU-L BAGATI IN PUSCARIE PE PRIMAR, SI PE CEI CARE IL APARA.

TREBUIE SA ELIMINAM CORUPTIA SI CORUPTII. NU VA DESCURAJATI,AVETI INCREDERE CA DUMNEZEU VA AJUTA SA REZOLVATI ACEASTA PROBLEMA.

CAUZA DUMNEAVOASTRA POATE FI REPREZENTATA DE UN AVOCAT DIN ALTA LOCALITATE.
mihai ovedenie pe 27 Septembrie 2015, 15:16
#36
Primarul mincinos
Primarul minte a venit cu tractorul pe sosea nu pe camp politia de ce nu ai face dosar penal,de ce nu se intereseaza sa gaseasca martori care la vazut eu fiind de serviciu an acea zi lam vazut coborand dinspre banciu cu tractorul pe sosea an jurul orei 13,30 intrand an c*rtea de unde urma sa ia utilaju respectiv,sa-i fie rusine ca minte.
eu pe 27 Septembrie 2015, 13:57
#35
#?
Matale ești dobitoc? In mod sigur! Cine dracu il invidiază pe acest Doncea? Nu il cunosc și nici nu imi doresc prostăciune ce ești! Nesimţitule patentat.
alina pe 27 Septembrie 2015, 07:49
#34
copy paste
astia de la publocatie ce fac publica articolul d l evenimentul zilei?
adrian pe 27 Septembrie 2015, 00:22
#33
Dumnezeu iarta dar nu lasa nepedepsit
Este drept ca se poate intimpla oricui,dar Dumnezeu nu-l va pedepsi pentru neatentia de a conduce ún utilaj fara permis ci pentru ca nu isi recunoaste greseala si nu isi asuma pedeapsa legilor .pe oameni ii pacalim dar pe Dumnezeu care vede tot este cu neputinta.Condoleante sincere familiei si putere sa poata ramine in picioare.

BD pe 26 Septembrie 2015, 17:21
#32
Rabdare.
Aveți rabdare se va face DREPTATE.!
? pe 26 Septembrie 2015, 14:24
#31
?
CE AVEȚI MA CU OMUL? SUNTETI INVIDIOSI PE EL CA II MERGE MINTEA SI SE DESCURCA? BRAVO LUI! VOI MURITI DE GRIJA ALTUIA. SUNTETI NISTE P....!
ION pe 26 Septembrie 2015, 14:13
#30
Vobiti prostii
VORBIM SA NE AFLAM IN TREABA. NIMENI NU POSTE FACE CEVA. MAFIA E MARE. DONCEA A REZOLVAT PROBLEMA. GINERELE SI PILELE SI-AU FACUT TREABA. SMECHERII ISI VAD DE ALE LOR IAR FRAIERII ISI DAU CU PAREREA.
XYZ pe 26 Septembrie 2015, 13:13
#29
SA FACEM CEVA
Incet incet cazul se va uita si DONCEA va reusi sa mușamalizeze boroboata. Cred ca trebuie sa facem scandal. Presa sa se intereseze îndeaproape de mersul anchetei. ITM POLITIA SI PARCHETUL TREBUIE SA ISI FACA TREABA. CE AU FACUT PINA ACUM? CARE ESTE STADIUL ANCHETEI? SE INTERESEAZA CINEVA DE ASTA? SAU LASAM SA TREACA TIMPUL SI SA DE UITE APOI DOSARUL SA ZACA IN SERTAR PINA SE PRESCRIE FAPTA? TREZITIVA ROMANI! DATI DOVADA DE SOLIDARITATE SI AJUTATI FAMILIA BAIATULUI SA-SI GASEASCA LINISTEA PRIN INFAPTUIREA JUSTIȚIEI...................... PRESA SA MEDIATIZEZE CAZUL SA PUNA PRESIUNE PE ITM SI POLITIE SA SOLUTIONEZE URGENT DOSARUL SI SA-L TRIMITA INSTANTEI.
eu pe 26 Septembrie 2015, 10:47
#28
Nu există omor din culpă! Este ucidere tocmai pentru că lipsește intenţia ca formă de vinovăţie. E un om aranjat așa cum am mai spus, spera să fie incadrat astfel și sunt intrunite toate elementele constitutive. Totuși personajul mă revoltă. Toţi vorbim despre el. Păcat de victimă și de aceia care plâng durerea pierderii unui copil care in optica primarului, este o boroboaţă. De ce să ia cu suspendare? Este obligatoriu?
. pe 25 Septembrie 2015, 22:05
#27
Are permis! (categoriile B şi CE, care sunt valabile si pentru TR)
La articolul 241, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu urmatorul cuprins:

„(21) Cazurile specifice pentru care se considera indeplinita conditia prevazuta la alin. (2) lit. h) pentru a da dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice sunt:

a) permisul de conducere pentru categoria B este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg;

b) permisul de conducere pentru categoria C este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg;

c) permisul de conducere pentru categoria CE este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, la care se poate atasa...



#26 Da, intre 2 si 3 ani cu suspendare pentru omor din culpa.
eu pe 25 Septembrie 2015, 15:38
#26
I se intâmplă oricui? Accident de muncă aţi spus?! Ia mai gândiţi-vă dacă nu cumva este ucidere din culpă. Analizaţi! Omor nu este, clar liosește intenţia dar regăsim culpa sub forma lipsei de prevedere, putea și trebuia să prevadă, cu atât mai mult cu căt nu il putem prezuma iresponsabil, penal vorbind. Văd că ignoraţi și faptul că nu avea permis, rezultă că a făcut o "boroboaţă" fără consecinţe penale decât așa, o amărâtă de suspendare pentru că victima era in timpul programului de lucru. Păi sunt intrunite condiţiile pentru aplicarea legii ssm-ului? Fiţi serios, cred că victima nu și-a zdrobit capul fiindcă a greșit strivindu-se de utilajul condus de o persoană străină de unitate, care probabil nu a semnat vreo instruire când a probat utilajul. Este mult prea aiuristic.
X pe 25 Septembrie 2015, 06:07
#25
Alte baliverne
Contabila bate cimpii. Doncea are moara, brutarie, baza de recepție. Dar dacă mai are doi asociați care sunt oameni cinstiți. Nu știu de daca are case vile apartamente etc. Dar ce are impreuna cu cei doi sunt făcute pe munca si credite. Ca primar nu pot sa-mi dau cu părerea. Ca om este o JAVRA. REFERITOR LA ACCIDENT:ESTE UCIDERE DIN CULPA. IN MOD CLAR DONCEA NU ESTE UN CRIMINAL CU SINGE RECE. CEI CE SPUN ASTA AU CEVA LA CAP. Lasati omul. Nu-l mai faceți voi criminal. Legea si justitia isi va face treaba. Probabil ca va primi o pedeapsa cu suspendare. NU A VRUT SA OMOARE OMUL.

- Stiu ca pt familia tânărului este greu. Regret sincer cele intimplate. Referitor la corupție si evaziunea facuta de Doncea :In tara asta toata lumea fura de u de poate cum poate si ce poate. VINOVATI SUNT CEI CE II VOTEAZA SI II AJUTA SA AJUNGA IN FUNCTII.

Politia pe 25 Septembrie 2015, 05:09
#24
Ginerele se pisa pe Doncea
Ginerele lui Doncea a spus citez:,,, MA PIS PE EL SI NEMUL LUI CA MI-A MINCAT ZILELE. SA SE DESCURCE SINGUR. MI-A STRIGAT CA AM AJUNS MARE PE BANII SI RELATIILE LUI.,,,, Asta zice ginerele despre socru.
. pe 24 Septembrie 2015, 23:33
#23
Pentru #21
... păi, asta zic şi eu, vorbeşte să se afle in treabă, ştie ceva, fix ce ştie şi ţaţa Floarea de la colţ! LOL

Să nu fiu înţeles greşit, n-am nici în cârd nici în mânecă, nici cu vinovatul nici cu victima, dar când văd atâţia şerpi veninoşi...
. pe 24 Septembrie 2015, 22:58
#22
Pai spune...
...dacă tot te-ai apucat.



Eu zic să încetaţi cu toate aberaţiile si acuzaţiile astea, toată lumea ştie că NU E CHIAR AŞA. Îl acuzaţi de crimă, de parcă a dat intenţionat cu tractorul peste victimă, vrem sau nu, a fost doar un accident (da, de muncă), de aici şi până la a-l face criminal, e cale lungă (se putea întâmpla oricui). Cât despre averea lui... să fim serioşi, dacă întradevăr cunoaşteţi persoana, ştiţi prea bine că NU E CHIAR AŞA. Eu zic să lăsaţi ciocul mai mic şi să nu mai vorbiţi in necunoştinţă de cauză (doar aşa din auzite), nu suntem noi in măsură sa-l judecăm, pentru asta există legi şi oameni ai legii. Aici, in umbra anonimatului (aşa credeţi voi) toţi sunteţi viteji, faţă-n faţă faceţi plecăciuni şi pupaţi b0aşe, ca să vă puneţi şi voi bine... şerpi linguşitori!
Primar Vecin pe 24 Septembrie 2015, 22:39
#21
Pentru #16 #18
Contabila stie ceva . Dar nu este chiar asa.
Contabila pe 24 Septembrie 2015, 22:33
#20
Vadca esti mare sustinator al lui Doncea. ȘTIU MULTE...... MULTE.... SI DACA ASI VORBI UNDE TREBUIE DONCEA AR FI LA PUȘCĂRIE. POT GARANTA ASTA. DAR EU SUNT FATA BUNA SI NU II VREAU RAUL LUI. DONCEA PERSONAL DAR SA ISI VADA DE TREABA LUI SI SA NE LSSE COMUNA LIBERA CA A SECHESTRATO.
Contabila pe 24 Septembrie 2015, 21:57
#19
Nu am trecut la averea lu Doncea si bunurile ginerelui de la Prefectura. VREI SA LE STII PE TOATE?
. pe 24 Septembrie 2015, 21:39
#18
Provocare! Pentru #17
Chiar te rog, spune, spune tot ce ştii! kiss
Contabila pe 24 Septembrie 2015, 21:23
#17
Raspuns pt #16
Vrei amănunte? Cu ce vrei da incep? Cu moara din Dracea, brutarii in Dracea Alexandria, Turnu. Baza la Cringu. Restaurant si Magazine la Alexandria........ Vrei sa spun mai multe?
. pe 24 Septembrie 2015, 17:58
#16
Potoliţi-vă, că nu e chiar aşa!
#8 Contabila



De unde ai scos declaraţia aia de avere, din p1zdă!?

Zorro pe 24 Septembrie 2015, 10:04
#15
EVAZIUNE,,,,,,la Seaca si Traian vinde faina si tarite fara bon fiscal....
De multi ani primarul de la Dracea,prieten cu cel din Seaca,Traian si multe alte comune vinde ilegal fara bon fiscal faina la sac,si tarite de griu,avind vinzatori platiti la,,negru......fara carte de munca. Descarca camionul cu oamenii amariti de la social,care sunt obligati de primarie sa descarce si ei tac ...ďe frica sa nu le taie drepturile de ajutor social...Rugam organele de control sa verifice legalitatea acestor acte de comert facute in baraca de la Seaca si laTraian in spatele dispensarului ... fara nici o autorizatie sanitara...Toti tac de frica ...si treaba merge mai departe in favorea primarului din Dracea. Ei spun ca aduc faina de la moara primarului Doncea ca sa le faca un bine la oamenii care au griu din comune...Dupa un control al organelor abilitate vom vedea pina cind va continua aceasta situatie care dureaza de multi ani,fara ca nimeni sa nu controleze fiind a primarului din Dracea....
La cotocu' pe 23 Septembrie 2015, 19:29
#14
Taceti ba
Primarul n-a omorat pe nimeni. E o conspiratie. Comuna e plina de vile si e cea mai bogata din judet.
eu pe 23 Septembrie 2015, 17:34
#13
Instigare la o infracţiune gravă. Chiar dacă primarul este, după părerea mea expusă in comentariul anterior, vinovat de ucidere din culpă, justiţia trebuie să iși urmeze c*rsul. Comportamentul acestui specimen primar m-a revoltat dar nu m-aș putea transforma, cu intenţie premeditată intr-un criminal.
tcm pe 23 Septembrie 2015, 09:46
#12
pret
Stabiliti un pret pe capu lui si se gaseste cineva sa faca dreptate
cetatean pe 23 Septembrie 2015, 07:11
#11
PRIMARUL DE LA DRACEA VA CEDA PSIHIC
DACA LEGEA NU-L CONDAMNA, IL VA CONDAMNA SOARTA SI VIATA. COPIII LUI, SI COPIII COPIILOR LUI,VOR FI PEDEPSITI.
Primar Vecin pe 22 Septembrie 2015, 23:38
#10
Doncea Costica
Il cunosc de 20 ani. Este un hot fara scrupule. Acum este criminal fara scrupule. VOTATI PSD si COSTICA DONCEA.
Politia pe 22 Septembrie 2015, 23:28
#9
????!!!
DONCEA COSTICA are p....... mica. Dar are c...... mari. Nu va puteți atinge de el
Contabila pe 22 Septembrie 2015, 23:25
#8
DONCEA COSTICA DECLATATIE AVERE.
Teren agricol - 238h. Utilaje agricole - 300.000$.Auto diverse tipuri și marci-10buc.Doua case la tara. Apartament la Buc*rești și Alexandria. Moara, baza recepție, 3brutarii.doua magazine. Bijuterii 50000$, conturi la trei banci. UNDE ESTE ANI? CE VERIFICA? CE FACE FISCUL? Va spun eu : Doncea are protecție Speciala. Nimeni nu-i poate face ceva. Va pup. PA!
AJF pe 22 Septembrie 2015, 23:10
#7
OPRRITI JAFUL FACUT DE PRIMAR SI OAMENII LUI IN COM. DRACEA.
Dl Doncea fura din toate pozițiile. Fura la primărie, fura la brutarie. OARE VA FURA SI LA PUȘCĂRIE?
AJF pe 22 Septembrie 2015, 23:01
#6
ADEVARUL DESPRE PRIMARUL COMUNEI NOASTRE
Doncea este un inginer mediocru care prin minciuna linguseala si furt a ajuns om MARE. Acum a devenit si CRIMINAL, din culpa este adevărat dar faptul ca a condus tractorul pe drumul public fara sa posede permis spun asta pt ca minte atunci când spune ca nu a condus pe drum public. Nu avea cum sa ajungă în c*rtea societății mergind numai pe cimp. Faptul ca trage sforile sa iasa nevinovat il TRANSFORMA IN CRIMINAL ADEVARAT. Faptul ca fura banii comunitatii, stiu detalii, ca face evaziune la moara si brutatie, ca face trafic de influenta,. Pentru toate astea va plati cindva. Locul lui este la PUȘCĂRIE.

CE CAUTA MARTALOGU ASTA LA VOLAN DACA NU POSEDA PERMIS AUTO(UTILAJ AGRICOL) ??? pe 22 Septembrie 2015, 23:00
#5
CE CAUTA MARTALOGU ASTA LA VOLAN DACA NU POSEDA PERMIS AUTO(UTILAJ AGRICOL) ???
CE CAUTA MARTALOGU ASTA LA VOLAN DACA NU POSEDA PERMIS AUTO(UTILAJ AGRICOL) ???
un dracean pe 22 Septembrie 2015, 19:21
#4
Doncea smecherul
Ce smecher sunteti domnule primar!

Va bazati pe sprijinul lui Ciobanu Emil seful de la ITM care este prieten cu ginerele dvs. mare jurist in Prefectura.Cate controale au fost de la ITM in moara si fabrica de paine a dvs. pentru a depista munca la negru care este in floare.
F G T pe 22 Septembrie 2015, 16:11
#3
INTREBARE ??
DACA ?! AR FI OMORAT TATA-L COPILULUI OMORAT PE COPILUL PRIMARULUI SI AR FI ZIS,,IMI PARE RAU" ??!! CE AI ZICE PRIMARE DESPRE EL ??
eu pe 22 Septembrie 2015, 15:12
#2
accident de muncă?!
Domnule primar, este adevărat că victima era in timpul programului de lucru, dar dumneavoastră ce zeitate sunteţi? Cum v-aţi permis să urcaţi la volan fără permis, chiar dacă era in câmp. Soluţia pe care o doriţi și o speraţi este ucidere din culpă. Apropo. Dumneavoastră aveţi copii? Cum v-ar fi sufletul dacă unul asemenea dumneavoastră, adică un iresponsabil total nepriceput dar plin de importanţă, ar spune "imi pare rău" și ar da-o pe accident de muncă? Este revoltător! Să vă ajute DUMNEZEU să vă regăsiţi puterea de a vă asuma vina. Pe omul care a murit și pe sufletul părinţilor și al iubitei acestuia aţi scuipat. Oamenii aceia au ingropat odată cu copilul și lumea lor.
? pe 22 Septembrie 2015, 14:59
#1
???
Monstrule!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.