Miliardarul Niculae a tras Petrom o "ţeapă" de 9 milioane de euro, în trei luni. Lupta s-a mutat în instanţă.

17 August 2015, 09:19 | 2874 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Petrom a livrat şi nu a încasat, în perioada aprilie - iunie 2015, către firmele din grupul InterAgro, gaze de 40 de milioane de lei. Acest lucru, coroborat cu scăderea generalizată a vânzărilor de gaze din T2, a condus Divizia de Gaze a Petrom pe pierdere.

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, în prezent în închisoare, nu a plătit gaze în valoare de 40 de milioane de lei, în trimestrul 2 al acestui an, pe care le-a consumat în fabricile de îngrăşăminte deţinute, potrivit unor informaţii din piaţă. InterAgro a lăsat Petrom garanţii reale, mobiliare şi imobiliare, dar, chiar şi sub spectrul executării lor, tot nu a plătit. Potrivit surselor, Petrom a dat în judecată InterAgro, în vederea recuperării sumelor restante.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti cu numărul 27301/3/2015, în 21 iulie 2015. Prima înfăţişare este în 1 septembrie.

Divizia de Vânzare Gaze a Petrom a trecut de la un rezultat pozitiv de 3 milioane de lei, în T1, la o pierdere de 84 de milioane de lei, în T2. În raportul semestrial remis Bursei de către companie, se precizează că motiveele acestei evoluţii negative sunt „scăderea sezonieră a volumelor de vânzări şi creşterii provizioanelor pentru creanţe restante înregistrate în activitatea de gaze”. Or, exact la aceste provizioane se încadrează restanţele de 40 de milioane de lei InterAgro.

Această datorie pe care InterAgro-ul lui Niculae o are la Petrom nu este singura. Din urmă, omul de afaceri mai datorează şi alţi bani către compania controlată de austriecii de la OMV, al căror cuantum sursele nu au putut să îl precizeze.

Ioan Niculae are datorii şi la celălalt mare furnizor local de gaze, Romgaz, în cuantum de peste 100 de milioane de euro, motiv pentru care acesta nu mai primeşte, de doi ani, gaze de la compania de stat. Datoriile sunt vechi de mai mulţi ani, de când Niculae a beneficiat de o lege prin care companiile din grupul său primeau gaze la preţ de producător de la Romgaz. De altfe, omul de afaceri este şi anchetat într-un dosar ce vizează modul în care a primit aceste gaze, prejudiciul estimat fiind de 130 d emilioane de euro.

Grupul InterAgro deţine şase combinate de producere a îngrăşămintelor şi este cel mai mare consumator de gaze din România. Când toate combinatele sunt în funcţiune, consumul lor anuale este de circa 3 miliarde de metri cubi de gaze, mai mult decât întreaga populaţie a României. În prezent, trei dintre cele şase fabrici, Amurco Bacău, Nitroporos Făgăraş şi Ga Pro Co Săvineşti, sunt în insolvenţă, cerută chiar de către InterAgro.

Ioan Niculae este al doilea cel mai bogat român, potrivit Capital, având o avere estimată de circa 1,1 miliarde de euro. Are afaceri în chimie, agricultură, turism, energie, fotbal şi transporturi maritime. Este al doilea cel mai mare latifundiar al României, cu 55.000 de mii de hectare de teren agricol în exploatare.

Omul de afaceri execută, în prezent, o pedeapsă de 2 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Mită la PSD.

sursa: economica.net

 

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
gionii pe 19 August 2015, 12:24
#4
mai fa 7 anii ti**ne
ai nenorocit o tara nu un oras meritii mult si confiscat tot

Costin Negulescu. pe 18 August 2015, 06:39
#3
Domnule Cracea...
Este de dorit, DAR SI NECESAR, sa prezinti pe acest site ADEVARUL DESPRE AFACERILE DTALE CU IOAN NICOLAE, INCLUSIV VANZAREA FERMEI.Se vorbeste, in cerc*ri destul de bine informate, ca pe ferma ai primit o suma MULT MAI MARE DECAT VALOAREA EI REALA, FIIND O FORMA MASCATA DE A FINANTA CAMPANIA ELECTORALA A P.D.L.- INCLUSIV A LUI TRAIAN BASESCU, IN SCHIMBUL PROMISIUNII CA VEI FI ALES PRIMAR. CA UNDEVA //S-A RUPT ATA// SI NU S-A FACUT NIMIC, RAMANE DEOCAMDATA UN MISTER LA CARE LUCREAZA D.N.A.
Pavel Dinca. pe 17 August 2015, 13:43
#2
Nu-i nevoie.
In spatele tuturor relatarilor referitoare la TAMPENIILE facute de Ioan Niculae se ascunde O MARE SI TICALOASA SATISFACTIE PENTRU DRAMELE SALARIATILOR AFECTATI DE INCHIDEREA COMBINATULUI!. LUI Ioan Niculae I SE FALFAIE CA STA LA PUSCARIE. CHIAR DACA VA MAI PRIMI INCA 3-4 ANI, TOT LA FEL DE MULT II VA PASA!. PENTRU EL INCHISOAREA ESTE ECHIVALENTA CU LUXUL UNORA DINTRE NOI!.
BC din pavilion pe 17 August 2015, 12:26
#1
Sec*ristul specialist in tepe si datorii
Teapa catre statul roman prin felul in care a fost privatizat Combinatul Chimic din Turnu Magurele.Teapa si minciuna catre angajatii combinatului la plata salariilor si tuturor drepturilor din contractul de munca.Asta e doar inceputul.Vor urma multe alte dezvaluiri despre tepele date de acest sec*rist comunist.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.