Procurorul roşiorean Manache Florian, trimis în judecată de procurorii DNA.

01 Iulie 2015, 13:41 | 4759 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Manache Florian.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MANACHE FLORIAN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- favorizarea făptuitorului,

UDRICĂ IONEL-DOREL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
- instigare la mărturie mincinoasă, în formă continuată (2 infracțiuni).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 20.10.2014 - 30.10.2014, inculpatul Manache Florian, în calitate de procuror de caz, cu știință, a instrumentat în mod defectuos un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, în care se efectuau cercetări față de inculpatul Udrică Ionel-Dorel pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației.
Concret, inculpatul Manache Florian, de conivență cu inculpatul Udrică Ionel-Dorel, și-a exercitat în mod defectuos atribuțiile de serviciu, acționând pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia din urmă, în sensul că a readministrat probatoriul, dirijând în mod voit declarațiile martorilor în scopul disculpării persoanei față de care se efectuau cercetări.
Astfel, prin ordonanța din data de 30 octombrie 2014, inculpatul Manache Florian a dispus clasarea cauzei față de inculpatul Udrică Ionel-Dorel, căruia i-a procurat un folos necuvenit, constând în pronunțarea unei soluții de netrimitere în judecată și restituirea permisului de conducere, cu consecința atingerii grave a interesului general de înfăptuire a justiției și implicit intereselor legitime ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Cetatean Cinstit pe 27 Decembrie 2016, 13:53
#6
PONT
Cautati si pe Sionel Cornel sa vedeti cat de c*rat este wink
Cecilia Pop pe 25 Octombrie 2015, 15:34
#5
Manache
Niciodata nu si-a facut datoria de proc*ror, dar sefii lui ce pazeau atata amar de vreme? Nu avem nevoie de asemenea specimene care pe deasupra ii mai si platim!
Oana pe 16 August 2015, 18:10
#4
Dna
Proc*rorul manache a beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI pentru a se apăra?
Transmundo pe 09 August 2015, 11:44
#3
Manache Capsunaru
Domnu proc*roru spagaru-este momentan la agricultura, capsunele in frumoasa Espana!Cam acesta ii este nivelul-va dati seama ce oameni au pesedii!!!??? grin grin grin grin grin
Umbra lui Pepi pentru DUSKA CRISTIAN pe 30 Iulie 2015, 07:25
#2
Bagabonzii
DUSKA a polarizat in alcoolismul sau cronic, toti distrusii si petardele in Primarie!Marzoi, savescu, Savu-Piper, Braincoveanu, Iancu-Soricioaia, Bacenelul, Ciubucelul, iata cativa din parazitii care soog banii rosiorenilor!!!Apropos, DUSKa-mare cititor de prefate de carti...Da-le o dicatare, sa vezi daca plesneste vreunul de gramatica limbii romane!!!Analfabetilor!!!
Oaka din Primaria Rosiori pe 25 Iulie 2015, 09:28
#1
Frate cu Duska Cristy
Acest Manache-mai aproape de interlopi de cat de lege este membru marcant in gasca lui Cristy DUSKA-jupanul din Rosiori de Vede, rummy, poker canasta gaska lui Florica Dragutul, Ing.Dumitrecu-alcoolistul, Byby Brancoveanul, Udrica depanatorul si alte rebuturi sociale!!!Betii cat cuprinde prin c*rti pe langa Gara de Nord, lui Duska daca i se pune fiola cand conduce, scoate flacari, la fel si popa Trika de la Sf. Ioan!!!Alo POLITIA!!!????
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.