Geanina Cimpoieru şi Codruţ-Ionuţ Buzatu de la Şcoala gimnazială din comuna Lunca au castigat "Trofeul Festivalului" la Festivalul Regional de Folclor ”Cununa Dunării” Corabia.

15 Iunie 2015, 00:00 | 2681 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Cununa Dunarii foto: adevarul.ro

Oraşul Corabia din judeţul Olt a găzduit, sâmbătă – 13 iunie, cea de a III-a ediţie a Festivalului Regional de Folclor ”Cununa Dunării”, manifestare organizată de Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu” din localitate împreună cu Primăria oraşului.

Ediţia din acest an a fost una deosebită deoarece s-a desfăşurat în incinta Grădinii de Vară, reamenajată de autorităţile locale după zeci de ani. Festivalul Regional de Folclor, Obiceiuri şi Tradiţii ”Cununa Dunării” de la Corabia dedicat copiilor a avut loc pe mai multe secţiuni: dansuri populare, solişti vocali şi instrumentişti, grupuri vocale, obiceiuri şi tradiţii populare. La startul competiţiei s-au aliniat nu mai puţin de 35 de ansambluri folclorice, respectiv aproximativ 600 de elevi din judeţele Olt, Dolj şi Teleorman. La final, Trofeul Festivalului, care a constat într-o diplomă şi o cupă, a revenit anul acesta duet-ului alcătuit din copiii Geanina Cimpoieru şi Codruţ-Ionuţ Buzatu de la Şcoala gimnazială din comuna Lunca, judeţul Teleorman, instructor fiindu-le Daniel Chiriţă.

Concursul folcloric s-a derulat pe aproape tot parcursul zilei de sâmbătă în incinta Grădinii de Vară din localitate, obiectiv simbolic al oraşului inaugurat în anii ’80. Autorităţile locale au revopsit scaunele în culorile drapelului naţional, fapt ce a făcut ca locaţia să pară ca nouă. De asemenea, au fost executate zugrăveli pentru ca locul să fie pregătit pentru prima manifestare găzduită de Grădina de Vară cu o faţă nouă după aproape 25 de ani. Iar efortul autorităţilor a fost apreciat de spectatori, care au venit în număr mare atât pentru a participa la spectacolul propriu-zis, dar şi pentru a vedea refăcută Grădina de Vară aşa cum o ştiau pe vremea când evenimentele artistice erau un obicei în această locaţie.

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi