Fabrica de ţevi Zimtub Zimnicea a lui Ioan Niculae este în insolvenţă.

09 Iunie 2015, 16:57 | 5231 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Joi se va judeca cererea de intrare în insolvenţă a fabricii de ţevi Zimtub Zimnicea, făcută de unul dintre debitorii companiei. Zimtub Zimnicea este controlată de miliardarul Ioan Nicolae, acum în închisoare, condamnat pentru mită.

Soarta fabricii de ţevi Zimtub din Zimnicea, ca şi cea a oraşului unde funcţionează, ar putea fi decisă joi, la Tribunalul Teleorman, unde se judecă cererea de intrare în insolvenţă. Fabrica a avut o cifră de afaceri de peste 17 milioane de lei în 2013, obţinută cu 142 de salariaţi (medie) şi o pierdere netă de peste 4,4 milioane de lei.

Încă de la sfârşitul anului trecut miliardarul Ioan Niculae şi-a băgat în insolvenţă jumătate din imperiul industrial, într-o campanie de aparent protest la adresa statului. „Să vedem ce poate să-mi ia statul”, declara miliardarul în decembrie 2014, pentru ECONOMICA.NET.

Trei dintre cele şase combinate chimice deţinute de omul de afaceri Ioan Niculae au intrat în insolvenţă, în ultimele luni ale anului trecut. Este vorba despre Amurco Bacău, Nitroporos Făgăraş şi Ga Pro Co Săvineşti, la toate fiind vorba despre aceeaşi schemă: InterAgro S.A. sau InterAgro S.R.L. au cerut insolvenţa. Ambele societăţi InterAgro sunt firmele prin care Niculae îşi conduce imperiul industrial, agricol şi comercial.
Tot Interagro controla direct şi un sfert din acţiunile Zimtub, potrivit ultimei raportări la Bursă.

Ioan Niculae rămâne şi în acest an cel mai bogat român potrivit listei Forbes a miliardarilor lumii, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. Patronul Interagro a avut de câştigat de pe urma conflictului din Ucraina, reuşind să fure clienţi ai combinatelor chimice ucrainene care nu au mai reuşit să onoreze comenzi, potrivit Forbes.

sursa: economica.net

Citeste si: Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele - între repornire şi faliment

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.