Corupţie=sărăcie. De ce e Teleormanul sărac? DNA trebuie să facă o curăţenie exemplară într-un judeţ asfixiat de corupţie. Consecinţele corupţiei pe înţelesul tuturor.

16 Aprilie 2015, 00:04 | 4487 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Saracie lucie in Teleorman. DNA trebuie sa intervina in forta.

 Teleormanul este un teritoriu scăpat de sub control la capitolul corupție. DNA a realizat puține dosare în acest județ, iar singura condamnare răsunătoare obținută în cazul unui potentat local a avut legătură cu o acțiune ce s-a desfășurat, de fapt, la București. În rest, Teleormanul este o zonă administrativă în care funcționarii și oamenii de afaceri încă își fac de cap pe fonduri publice. Așa încât, deși beneficiază de cele mai bune soluri din România, deși agricultura a revenit la producțiile record din trecut, cu profituri consistente, județul rămâne unul dintre cele mai sărace din România.

    Rata șomajului în Teleorman, în februarie 2015, era de 11,43%, în condițiile în care la nivel național se situează la doar (“doar” prin comparație cu acest județ) 5,51%. Teleormanul este depășit numai de Vaslui. Dar nu e nici o problemă, a obținut primul loc la alte capitole din cartea sărăciei: cei mai mulţi pensionari din ţară, cele mai mici salarii din ţară, cea mai săracă localitate din ţară, potrivit unui raport al Consiliului Consultativ pentru Regionalizare.

     Cum s-a ajuns aici? Răspunsul e cât se poate de simplu și de evident: din cauza corupției. Conducătorii locali și-au depășit de nenumărate ori atribuțiile și au călcat legile în picioare într-o cursă nebună a îmbogățirii invers proporțională cu sărăcirea unuia dintre “grânarele României”. Câteva dintre aceste abuzuri au fost relatate chiar de către România liberă.

   În 2011, Romania libera a scris  despre faptul că Teodor Niţulescu, fost prefect al județului Teleorman, a fost surprins în timp ce se folosea de autoritatea de funcţionar al statului pentru a-şi rezolva probleme personale de afaceri. Mai precis, acesta a fost filmat în timp ce, la ora 23.00, se afla în incinta unei fabrici de confecţii din Roşiorii de Vede, unde se deplasase cu mașina Prefecturii, şi dădea indicaţii unor poliţişti să îl scoată din sediu pe patronul respectivei întreprinderi. DNA a deschis un dosar pentru acest abuz abia anul trecut – la trei ani de la petrecerea faptelor, timp în care patronul fabricii în cauză a fost supus la nenumărate presiuni din partea instituțiilor statului. Dosarul este încă în lucru.

    Un important om de afaceri din Teleorman ne-a povestit cum autoritățile județene au alungat firma Pirelli, pentru că au cerut o șpagă prea mare pentru autorizațiile necesare desfășurării afacerii. Teleormănenii au pierdut astfel 4000 (patru mii) de locuri de muncă într-un oraș, Turnu Măgurele, care este pe cale de dispariție. La propriu. “Au alungat investitori mari din județ, cum a fost Pirelli, care are acum fabrică la Slatina (în Olt – n.r.), cu 4.000 de angajați. Au reușit să sărăcească județul ăsta, au reușit să-i închidă porțile. Nu intră nimeni cu afaceri aici”, ne declara anul trecut Ion Codrea, un om de afaceri care a menționat că a trebuit să intre în politică pentru a se pune la adăpost de presiunile actualului vicepremier Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, asupra companiilor sale.

     Șirul abuzurilor e mai lung. Compania Polaris Holding, deținută de familia deputatului PSD Eduard Martin, a primit monopolul pentru colectarea și transportul deșeurilor din județ și va încasa, de la populație, circa 35 de milioane de euro în opt ani. În schimb, Polaris va plăti Consiliului Județean Teleorman doar un milion de euro redevență, în condițiile în autoritățile locale i-au pus la dispoziție autogunoiere de 3,2 milioane de euro. Adică, CJ Teleorman le-a cumpărat și firma deputatului le exploatează, cu un profit de 35 de ori mai mare. În acest timp, un angajat cu studii superioare al Polaris primește salariul minim pe economie, iar cei din teren sunt obligați să vină cu salopete și lopeți de acasă. Evident, din lipsa unor alternative, și unii, și ceilalți acceptă să muncească în condițiile pe care corupția le-a creat în România.

    Dar teleormănenii sunt capabili să accepte și mai multă umilință. O investigație incognito a României libere a scos la iveală faptul că anul trecut zilierii care au lucrat pe terenurile lui Ioan Niculae, considerat cel mai bogat dintre români, au primit, după 12 ore de trudă, în cel mai bun caz o pâine sau o mână de făină. Acest fapt a fost recunoscut chiar de șefii unor ferme din holdingul InterAgro, deținut de Ioan Niculae, care au refuzat să-i primească la muncă pe reporterii sub acoperire de teamă că aceștia ar putea face scandal la finalul zilei dacă nu primesc banii promiși.

Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare abia anul acesta, dar pentru o infracțiune mai “rafinată”, respectiv finanțarea ilegală a unei campanii electorale.

   Dacă lupta anticorupție ar fi început mai demult și ar fi fost mai eficientă decât până acum, poate că o parte dintre aceste situații nu ar fi existat. Efectele pozitive ale dosarelor duse până la capăt de Direcția Națională Anticorupție nu trebuie calculate doar prin prisma banilor care sunt recuperați în mod direct, în confiscări. Deși, nici aceştia nu sunt de lepădat, în ciuda a ceea ce au sugerat unii formatori de opinie interesați. Dacă cele peste 310.000.000 euro ar fi o sumă efectiv executată, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul îl plăteşte medicilor din România într-un an, se arată în bilanțul Direcției Naționale Anticorupție.

   Eliminarea acestor veritabili șacali ai economiei românești este însă adevărata miză a anticorupției. Curățenia absolut obligatorie care se impune în România înseamnă, în cele din urmă, un șomaj scăzut, salarii mai mari și, implicit, un aer mai respirabil pentru fiecare dintre cei care ne câștigăm salariile cinstit.

sursa: romanialibera.ro 

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Andrei pe 28 Mai 2015, 11:49
#12
Turnu Magurele distrus!
Din 90 pana la ora actuala nu au făcut altceva decat sa fure si sa distrugă tot ce a rămas din vremea ceaușista.Credeti vreodată ca o sa se mai pună combinatul pe picioare,uvcp sau ime-ul?Sa nu mai vorbim despre fabrica de mobila,tomatele,armata,avicolele,porcinele sistemele de irigații........Bani care dispar din primarii prin diverse contracte aberante(mulți bani),lucrări făcute fara nici o logica(de fapt pt a putea sa fure)si plombări de străzi de tot rasul,centre culturale distruse de niște bandiți si incompetenți,parc*ri si Sali de sport făcute prin nu stiu ce sat fara nici o logica.....etc.Asta este județul nostru si tara noastră-fura,distruge,bate-ti joc de bătrâni,distruge viitorul copiiilor-si o sa-ti meargă bine!!
Ale pe 27 Aprilie 2015, 08:16
#11
Silistea Gumești, Teleorman
In Silistea Gumești, lucrurile sunt cam ciudate.....satul arată groaznic, iar sătenii nu sunt multumiți . Sunt înconjurați de minciuni...si promisiuni, si nimeni nu face nimic. A fost tras la răspundere vreodată primarul??????
Ana pe 26 Aprilie 2015, 22:10
#10
Silistea gumesti
Sa se faca c*ratenie si in silistea-gumesti......
dddddddd pe 17 Aprilie 2015, 00:56
#9
ddddddddd
trebuie anfundati an puscarii alaturi de teldrum si primaria din turnu,consilieri primari sant partas am dovezi dar cine ma ia an seama?
Ion pe 16 Aprilie 2015, 18:54
#8
Pensii babane
Vrea si Nae pensie de parlamentar, babana!

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Lista+255+parlamentari+semneaza+pensii+speciale
Diamant Nefinisat pe 16 Aprilie 2015, 14:41
#7
SOLUTII, SOLUTII SI IAR SOLUTII !!!
Faceti precum a facut Romică Părpălea, denunţătorul lui Liviu Dragnea în dosarul "Fraudă la Referendum", despre care vicepremierul afirma că ”este mort din anul 1991”.Depuneti plangeri penale impotriva lui DRAGNEA daca aveti cunostinta de cauza privind incalcarea legii de catre L. Dragnea sa il afunde mult si bine, chiar daca va intra la puscarie si va iesi dupa cativa ani sa i se mai intocmeasca vreo cateva dosare sa faca 5-7 ani macar ptr. cat a furat !
Diamant Nefinisat pe 16 Aprilie 2015, 14:36
#6
DIN 3 OCTOMBRIE 2014 - SPAGA DATA MEDICILOR SI ASISTENTELOR DEVINE CAZ PENAL - DARE SI LUARE DE MITA


După decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, doctorii nu mai pot apela la niciun tertip pentru a cere atenții de la pacienți.MAI MULTE INFORMATII AICI :http://www.evz.ro/sentinta-care-a-bagat-spaima-in-halatele-albe-medicii-pe-picior-de-egalitate-cu-portarii-cand-iau-mita.htmlhttp://www.gandul.info/stiri/c*rtea-suprema-a-decis-medicii-angajati-in-spitalele-de-stat-sunt-functionari-publici-si-raspund-penal-spaga-la-doctor-nu-a-fost-dezincriminata-update-13694619

Dulap pe 16 Aprilie 2015, 13:29
#5
saracia lucie a adus multi oameni in pragul disperări
primaria trebui verificată in primul rind pentru proasta administrare si verificate străzile asfaltate recent care figurează cu conducte de apa,canalizaresi gaze doar in Hirti in realitate decit asfalt si ala prost 4 cm Nimeni nu ii verifica
Marin Cristesu. pe 16 Aprilie 2015, 11:34
#4
Lui Ion.
Aprecierile tale sunt pertinente, te-ai ferit sa dai vina pe un partid anume. Am sa te completez eu: SUNT TOTI O APA SI-UN PAMANT!. In plus esti foarte visator, iti inchipui ca "sfantul si prea c*ratul d.n.a( cu litere mici) le face pe toate. PAI NU SUNT SI EI OAMENI??. DACA AR FI ASA DE INCORUPTIBILI SI DESTEPTI, AM ALEGE TOTI DEMNITARII TARII NUMAI DINTRE deneaisti.
LAUR pe 16 Aprilie 2015, 08:40
#3
,,DREPTATE PANA LA CAPAT !,,
FARA DRAGNEA IN LIBERTATE SI JUDETUL TELEORMAN VA PUTEA PROSPERA SI CETATENII VOR FI CEVA MAI LIBERI.UNDE SÎNT INVESTITIILE SI LOCURILE DE MUNCA PROMISE ?SÎNTETI DE MAI BINE DE 3 ANI LA CONDUCEREA TARII SI LUCRURILE MERG DIN CE ÎN CE MAI RAU.ATI FURAT IN CONTINUU IAR ASTA SE VEDE.HAIDUCIA VOASTRA SE APROPIE DE SFÎRSIT.
Un fost consilier local. pe 16 Aprilie 2015, 06:29
#2
RUSINE!!.
Pe data de 15 aprilie 2015, in jurul orei 10,30 am trecut prin fata Spitalului municipal.Initial m-am buc*rat ca aceasta institutie are arborat drapelul tarii. Dar...dar cum arata ACEST DRAPEL: lancea inegrita, deteriorata de vreme, panza decolorata si murdara, marginea rosie rupta....cu "franjuri". Decat asa, mai bine lipsa!.Inteleg ca un arab nu are respect pentru drapelul tarii mele care i-a acordat cetatenia si l-a facut sef, desi mananca o paine foarte alba in aceasta tara. Cati medici romani sunt in spital?. Cate asistente romance lucreaza aici?.Nimeni nu vede?. Dar primarul, viceprimarul si consilierii locali sunt apatrizi?.Ma gandesc la faptul ca medicul Samuel Dumitru, numai din spagile pe care le primeste, poate sa cumpere un drapel in fiecare zi, ca doar este un "roman adevarat"!.ASTEPT CU NERABDARE SI EMOTIE SA SE ARBOREZE UN DRAPEL FRUMOS SI NOU AL ROMANIEI!.
ion pe 16 Aprilie 2015, 06:26
#1
parere
coruptia in judetul teleorman a atins cote alarmante.DNA-ul trebuie sa puna capat acestui fenomen incepand de la prefectura,consiliul judetean pana la primariile de la sate.banii sunt sifonati prin diferite metode,contracte cu statul pt firmele celor din psd dar si din alte partide.nu se respecta legea in institutii totul facandu-se doar la comanda politica.DNA-ul trebuie sa elibereze acest judet de sub tirania politica sa le redea oamenilor speranta ca pot avea in acest judet o viata mai buna.daca indifetenta celor care pot pune capat acestei mafii politica va continua atunci ce este de facut ?poate aceasta libertate nu poate fi recastigata decat luptand pentru ea ????
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.