Strigătul de ajutor al muncitorilor de la combinatul chimic Donau Chem Turnu-Măgurele: "Suntem disperaţi". Protestele continuă.

27 Martie 2015, 00:05 | 4525 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Primaria Turnu-Magurele.

Joi, 26 martie, o delegaţie a  muncitorilor de la combinatul chimic Donau Chem  s-a întâlnit la Primăria Turnu Măgurele cu conducători ai autorităţilor locale şi doi reprezentanţi ai unor ministere din Guvern. Din partea conducerii combinatului au fost prezenti administratorul Pelea Iacob şi directorul Ioan Ban. Din păcate pentru chimişti, nu au obţinut nimic concret, mai grav, în urma discuţiilor a rezultat că autorităţile  joacă teatru şi nu vor să se implice, pentru că Ioan Niculae este prietenul lor. Soluţii pentru plata salariilor restante există, dar pur şi simplu nu se vrea. Chimiştii trebuie să îşi aleagă alt sindicat, care să îi reprezinte cu adevărat şi să înceapă formalitatile pentru a da în judecată conducerea, singura modalitate să îşi obţină salariile restante. În acelaşi timp, protestele trebuie să continue, atât la Turnu Măgurele cât şi la Alexandria şi chiar la Bucureşti, la sediul InterAgro, fiindcă numai aşa vor fi băgaţi în seamă.

Puterea locală deşi este reprezentată până la nivelul cel mai înalt de la Bucureşti doar mimează că îşi face datoria faţă de cei de pe urma cărora trăieste. Presa aservită pesediştilor a scris că problema muncitorilor s-a rezolvat, că s-a achitat 50% pe luna ianuarie pentru muncitorii nepensionari, şi se vor plăti celelalte sume săptămâna viitoare. Dacă au primit ordin să scrie, normal că s-au conformat, numai că adevărul este altul. Nu sunt bani pentru plata salariilor şi nici sperante că vor veni bani. Cert e că, astazi sau luni, protestele vor continua cu şi mai multă forţă, pentru că nici măcar în aceste clipe Ioan Niculae nu vrea să achite restanţele salariale. Despre soarta combinatului chimic turnean nici măcar nu se mai face referire, nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu unitatea fanion a industriei turnene.

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
Ilie de la strugarie pe 27 Martie 2015, 19:06
#9
ITM ... ce face?
Astazi,27.03. 2015 la Combinat a fost prezenta o delegatie a ITM Teleorman unitate condusa de Emil Ciobanu omul de casa a lui Ion Niculae patronul lui Interagro.

Concluziile controlului...............
Marin pe 27 Martie 2015, 17:18
#8
HEE HEEE !
MA PIS PE COMBINATUL LUI CIORDIT CU ACTE 'IN REGULA' EU IMI DAU DEMISIA !



SA VINA IOAN NICULAE SA MUNCEASCA IN COMBINAT IN LOCUL MEU !



ASA AR TREBUIE SA PROCEDEZE TOTI SA VEDEM CINE II MAI FACE PRODUCTIE !!!
Nelu pe 27 Martie 2015, 15:50
#7
Sa facem proteste si greva pana vin toate televiziunile sa se sesize toate institutiile statului
Sa facem proteste si greva pana vin toate televiziunile sa se sesize toate institutiile statului sa se afle ceea ce se intampla aici in Turnu Magurele !!!



Javra de Niculae Ioan care nu se mai satura de bani si nu da salariile la timp angajatilor !



Directorii combinatului tin salariile oamenilor in propriile conturi bancare sa ia dobanda la termen de la banci !!!



NUMAI MINCIUNI CA NU SUNT BANI DE SALARII.

COMBINATUL ARE UN PROFIT ENORM IN URMA ACTIVITATII !!!
agentul 007 pe 27 Martie 2015, 11:51
#6
Deci am avut dreptate!
De dimineata am postat un comentariu in care spuneam ca asa zisul ilie de la sularie este,de fapt,.... doi : profesorii de sport Marinica Manea si fiul sau Tudorica Manea, care, ASA CUM MA ASTEPTAM, NU A FOST PUBLICAT. Dar asta nu-i scapa de oprobiul public. Uite ce dementi apara democratia!.
S.C.Munca in zadar pe 27 Martie 2015, 10:40
#5
Ce sperati de la Primaria Turnu Magurele?
Votati PSD si o sa lucrati cu totii pe la Lita si pe la Dona,pe pamanturile lui Dragnea.Atat mandria,cat si prostia,se platesc foarte scump.Bine,aici,nu este vorba de mandrie.O parte dintre barbati vor merge dupa adunat fier vechi,iar femeile cu ceva scoala,vor vinde produse cosmetice de la cele doua firme cunoscute(cui,nu stiu).Sau,vanzatoare pe la chinezi.Hai,dati-i drumul pe la voi pe la tara si faceti-va solare sau luati-va capre si vaci ca nu mai tine cu munca pe la oras.
o pe 27 Martie 2015, 08:15
#4
x
ziarul teleormanul scrie ca sa-u dat banii
max pe 27 Martie 2015, 07:49
#3
Concluzie la concluzie
Calea legala si normala este sa dati in judecata societatea comerciala pentru recuperarea banilor si sa va gasiti de lucru !

Altfel puteti sa behaiti cit vreti ca nu obtineti nimic!

Nu puteti obliga pe nimeni sa faca ce vreti voi 1
Adrian pe 27 Martie 2015, 07:48
#2
Oare au c*rajul necesar ?
Sigur actiunile de protest pot fi eficiente, mai ales in fata sediului central Interagro din Buc*resti.Pentru asta trebuie c*raj si hotarire.Aveti c*raj ??? Hai !!!
unu bula pe 27 Martie 2015, 00:22
#1
concluzie
patronii din tara asta sunt mai presus decat autoritatile statului si ca atare n-are nimeni ce sa le faca.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.