Muncitorii de la Donau Chem continuă protestele. Astăzi, la ora 15:30, va avea loc o întâlnire, mediată de Prefectură, între reprezentanţii muncitorilor şi conducerea Donau Chem.

26 Martie 2015, 00:05 | 3864 vizualizări | 14 comentarii
Car Universal
Primaria Turnu-Magurele.

Protestele continuă la Donau Chem Turnu Măgurele, chimiştii fiind tot mai nemulţumiţi pe zi ce trece. Directorul, Ioan Ban, minte cu neruşinare, fără să-i pese că situaţia impune măsuri imediate. Astăzi, 26 martie, la Primăria Turnu -Măgurele este aşteptată doamna prefect Daniela Carmen Dan la o întâlnire cu angajaţii Donau Chem şi cu conducerea combinatului. Bineînţeles, şefii administraţiei locale teleormănene sunt de partea lui Ioan Niculae, de aceea chimiştii nu trebuie să se lase păcăliţi şi să-şi impună punctul de vedere pentru că dreptatea e de partea lor.  Referitor la combinatul Donau Chem, acesta este ţinut la limita profitabilităţii, cu pierderi anuale foarte mici în comparaţie cu cifra de afaceri. Cea mai mare unitate economică turneană nu are profit, pentru că patronul vrea să arate că industria chimică nu este profitabilă. Faptul că nu are profit, îl mai şi scuteşte pe patron de la plata unor taxe şi impozite.

Citeste si: Protest al angajaţilor Donau Chem în faţa Primăriei Turnu-Măgurele. Primarul şi-a bătut joc de angajaţi la fel cum procedează şi conducerea combinatului.

În tot acest timp, InterAgro şi, mai nou, Autocora vând majoritatea producţiei de îngrăşăminte, având profituri foarte mari, fiind firme care căpuşează combinatul. Situaţia aceasta este de câţiva ani, mai mult, Donau Chem a fost căpuşată de zeci de milioane de euro printr-o inginerie financiară şi în cazul centralei prin cogenerare. Poveştile directorului, cum că Donau Chem nu are profit din diferite cauze, nu se susţin. Îngrăşămintele chimice se vând foarte bine, dovadă fiind cozile de autocamioane şi faptul că producţia nu face faţă cererii. Chimiştii ştiu foarte bine şi nu pot fi păcăliţi, de aceea sunt atât de hotărâţi în a-şi cere drepturile. Dacă Ioan Niculae are probleme cu legea sau face tot felul de jocuri politice, şantaj economic, inginerii financiare, nu trebuie să sufere angajaţii. Ca o completare, combinatul chimic Donau Chem are oferte de a fi cumpărat, fiind o unitate profitabilă, însă Ioan Niculae a spus că mai bine îl taie decât să îl dea altcuiva. Sperăm că negocierile să aducă veşti bune pentru chimiştii turneni.

Citeşte şi
Comentarii (14) Adaugă comentariu
CUCLEA RODICA pe 29 Martie 2015, 12:14
#14
Sindicalisti corupti de conducere
Daca aveti demnitate va da-ti demisia intreg SINDICATU,nu numai unii.Si nu-l mai sunati toata ziua pe DIMANCEA,gata a apus soarele pt totii din garda lui.Recunoaste-ti ca va depasit cu totul amploarea EVENIMENTELOR.Daca aveti DEMNITATE,DEMISIA,DEMISIA.ATIT.
nae cu coarne pe 28 Martie 2015, 11:19
#13
PUNCT DE VEDERE
Cine nu-i stie pe ingamfatul de cuclea rodica care de o viata este un pupinc*rist se mai si autonumeste singur in functii pe care nu le merita incrcand sa-i reprezinte pe muncitori ca fiind liderul sndicaului.La lins pe c*r pe Dimancea ca sa-i ia locul acum.Un personaj care nu si-a urmarit decat sa calce pe cadavre sa ajunga la varf. JOS CU AROGANTUL DE CUCLEA NU MERITA SA_I REPREZINTE PE MUNCITORI UN PENSIONAR. Cum poti tu rodica cuclea sa apari in fata oamenilor la cat esti de nesimptit impreuna cu Biloiu ca a-ti zis voi ca lumea nu va vede cand a-ti vrut sa intrati in sala la Primarie ? DA-TI demisia BOULE
nae cu coarne pe 28 Martie 2015, 10:40
#12
PUNCT DE VEDERE
Cine nu-i stie pe ingamfatul de cuclea rodica care de o viata este un pupinc*rist se mai si autonumeste singur in functii pe care nu le merita incrcand sa-i reprezinte pe muncitori ca fiind liderul sndicaului.La lins pe c*r pe Dimancea ca sa-i ia locul acum.Un personaj care nu si-a urmarit decat sa calce pe cadavre sa ajunga la varf. JOS CU AROGANTUL DE CUCLEA NU MERITA SA_I REPREZINTE PE MUNCITORI UN PENSIONAR.
o lume minunata pe 26 Martie 2015, 22:00
#11
hotie pe fata
eu nu am lucrat niciodata la combinat dar nu cred ca acest combinat a ajuns la faliment sa intre in insolventa in conditiile cand toata noaptea trec tiruri incarcate cu ingrasaminte de la donau unde se duc aceste tiruri cine vinde ingrasamintea si cine incaseaza bani sa verifice dna-ul pe niculaie ioan si atuncise vede asa ca muncitorilor faceti plangere la parchet dna si vedeti voi dumnezeu sa va lumineze mintea doamne ajuta la sclavi grin
eu pe 26 Martie 2015, 20:10
#10
raspuns
Sa spui ca acele persoane care au lucrat si nu si-au primit salariile sunt "pomanangii" este foarte urat! Retardate mintal,cam asa se numesc persoanele care gandesc la fel ca tine! Probabil faci parte din "grupul celor ce le place sa traiasca pe spinarea altora"! Sa jignesti un om care lucreaza si isi cere dreptul este ca si cum ai " trai pe vremea sclavilor",daca traiestibin aceea lume schimba putin "rolul" si sa lucrezi tu fara sa fi platit avand in vedere toate taxele care trebuie sa le platesti daca detii un apartament,daca iti permiti sa mai ai si c*rent electric apa potabila! Poate ca trebuie sa mananci ca doar lucrezi,trebuie sa ai "forta"!! Ai vrea sa fi in locul lor????? Nu cred!!!!! Situatia de la Combinat este cam peste tot in oras,(lumea munceste dar nu este platita)dar taxele si preturile sunt foarte mari ca doar avem "oras turistic"!!!!
pomanagie e mata pe 26 Martie 2015, 18:41
#9
luatias viata-n p**a
d retardat. d c snt ma pomanagii idiotu dreaku? ca-si cer banii pentru ce au muncit? bagamias pwla.n viata ta care ti-ai luato-n main I. au cersit la mata la poarta?
unu care a luat viata pe cont propriu pe 26 Martie 2015, 15:49
#8
niste pomanagii
Dupa parerea mea sunteti cu totii niste pomanagii. Protestati degeaba. Ce ati asteptat pana acum? Cred ca va place sa luati m***e. Daca esti barbat iti iei soarta in maini si nu te mai vaieti atata. Ar fi bine sa va apucati sa faceti ceva, sa va faceti utili comunitatii in care traiti si nu sa stati cu mana intinsa ca voi lucrati in combinat!
atelierul uzinal pe 26 Martie 2015, 13:34
#7
razbunarea va fi in 2016
Noi muncitorii din combinat,stim ca ca nu vom mai primi salariile restante, ca acest combinat va intra in insolventa si ca vom fi trimisi in somaj.Turnu Magurele va deveni o comuna un pic mai rasarita.Dar in 2016, sa nu credeti ca nu va veni si nota de plata pentru PSD-ul de la Turnu Magurele. Vom vota cu sete impotriva voastra.
max pe 26 Martie 2015, 13:09
#6
Ce articol de..1950 toamna!
Oare autorul acestei instigari ca pe vremea Anei Pauker are habar cine "baga" banii pentru producerea ingrasamintelor, atunci cind acuza pe cei care le vind ?

N-ar fi mai bine sa va informati inainte sa scrieti ?
Adrian pe 26 Martie 2015, 13:00
#5
Pt chimisti ....
Astazi la ora 15 toata suflarea combinatului impreuna cu familiile acestora trebuie sa fie in fata primariei pentru sustinerea cauzei acestor oameni disperati.De fapt toti locuitorii oraselului nostru ar trebui sa-i sustinem.Ginditiva ce va insemna orasul fara 1000 de loc*ri de munca.Ce parere aveti? Ne intoarcem la nivelul anilor "60" ?Nu va lasati calcati in piceoare !!!

George pe 26 Martie 2015, 11:38
#4
Televiziunea in direct
Astazi vin televiziunile sa transmita ce se intampla la Turnu Magurele.
muncitor amoniac pe 26 Martie 2015, 09:43
#3
CONCLUZIE
Toata viata am votat PSD-ul si uite unde am ajuns.Am crezut ca Dragnea fiind vicepremier, se vor schimba in bine lucrurile in Turnu Magurele.Acum stau de 3 luni fara bani.

Dar 2016 este aproape.Oare voi mai vota PSD-ul?
banii pe 26 Martie 2015, 09:26
#2
sa mancam
dati-na bani baaaa, ca noi nu mancam nici elefanti,nici rinoceri...Nicolae este mafia si ca el multi in tara asta
unu bula pe 26 Martie 2015, 07:59
#1
ban,banii !
D-le ban chiar,intreb cand aveti de gand sa da-ti salariile muncitorilor? Ceea ce se intampla in combinat este peste demnitatea muncitorilor si inginerilor.O sa va treziti ca nu mai aveti cu cine sa porniti combinatul pt ca pe rand muncitorii isi gasesc de lucru in alte parti.Pacat, ca nu apreciati valoarea lor.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.