Combinatul chimic Donau Chem Turnu-Măgurele intră în insolvenţă?

08 Februarie 2015, 00:05 | 4695 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Cea mai mare unitate economică turneană trece prin momente dificile. Se aud tot felul de zvonuri, unele mai negre ca altele. Cel mai greu este pentru angajaţi, aceştia având de primit salariile pe două luni şi nu se se ştie o dată exactă când îşi vor primi drepturile. În ultimul timp, s-a auzit că Ioan Niculae ar cere intrarea în insolvenţă a Donau Chem Turnu Măgurele. Din păcate, dacă se intră în insolvenţă, angajaţii vor pierde o mare parte dintre salariile restante.

La momentul actual, trei dintre cele şase combinate chimice deţinute de omul de afaceri Ioan Niculae au intrat în insolvenţă în ultimele luni. Este vorba despre Amurco Bacău, Nitroporos Făgăraş şi Ga Pro Co Săvineşti, la toate fiind vorba despre aceeaşi schemă: InterAgro S.A. si InterAgro S.R.L. au cerut insolvenţa, care le-a fost aprobată de judecătorul sindic. Ambele societăţi InterAgro sunt firmele prin care Niculae îşi conduce imperiul industrial, agricol şi comercial

De ce şi-a cerut insolvenţa propriilor fabrici explică chiar omul de afaceri. „Insolvenţa nu e ceva rău, înseamnă reorganizare şi curăţare de datorii. Statul, prin multiplele lui entităţi, Garda Financiară, Garda de Mediu, începuse să mă hărţuiască, să-mi ia banii. Pasămite, aş fi folosit gazele primite de la Romgaz pentru revânzarea lor şi nu pentru chimizare, în fabrică. Cum să spui aşa ceva, cum să spui că am vândut gazele, când fiecare metru cub a intrat în fabricile de îngrăşăminte, lucru demonstrabil cu acte! A, vrei tu stat să-mi popreşti conturile şi să-mi iei banii? Ei bine, nu se poate, intrăm în insolvenţă şi în reorganizare, şi căpătăm protecţie împotriva creditorilor. E o măsură de autoconservare”, explică Niculae.

La toate cele trei fabrici, InterAgro este creditor majoritar, având între 55% şi 70% voturi în Comitetul Creditorilor, prin urmare Niculae decide cum va arăta planul de reorganizare al combinatelor. Datoriile exacte ale celor trei combinate în insolvenţă către InterAgro nu sunt dezvăluite de Niculae. „Nu am cifrele exacte”, spune acesta, dar apreciază că este vorba de „zeci de milioane de euro”.

sursa: economica.net

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
neaparat revolta pe 08 Februarie 2015, 21:20
#3
atata timp cat inca mai produce combinatu
Dar nu trebuie sa mai blocam traficul pt ca intervine iar politia,ci doar cei din schimbul 1 sa nu mai intre pe poarta pana nu se vor da salariile restante si bonurile aferente.Asta e valabil si pt schimburile urmatoare.Atata timp cat produce si are incasari e obligat sa ne plateasca.Daca nu insistam acum peste vreo saptamana sau 2 s-ar putea sa opreasca si sa intre in insolventa(pt reorganizare,regrupare).Nu va lasati pacaliti de sec*ristu nr 1 al romaniei,i_a pacalit pe toti dar de noi are nevoie chiar si dupa insolventa cand va porni intreprinderea sub alt nume.
fane din atelierul electric pe 08 Februarie 2015, 20:14
#2
sindicatul ce zice?
Dimancea impreuna cu comitetul sindical ce zice de toate acestea?
ah pe 08 Februarie 2015, 14:15
#1
c*raj
domnilor angajati ai combinatului,chiar nu aveti nimic de comentat?.cred ca totusi va este frica. pacat,caci asa pareti niste barbate adevarati!!!!!!invartiti bine politica si sutineti prostia si parvenitismul.de baieti mari si capabili.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.