Donau Chem Turnu Măgurele între repornire şi închidere. Angajaţii au ajuns la limita suportabilităţii.

01 Februarie 2015, 00:03 | 3030 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

UPDATE: În această dimineaţă, la combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele au început operaţiunile de pornire. Sperăm că nu este pentru o perioada scurtă, aşa cum s-a întâmplat în ultimele luni.

De aproape o lună de zile, combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele are toate instalaţiile oprite. Se aud tot felul de zvonuri despre viitorul celei mai mari unităţi economice turnene, de la repornire până la închidere, însă nimic concret care să liniştească angajaţii. Recentele reţineri ale procurorilor şi apariţia în prim-plan a dosarului în care este acuzat şi Ioan Niculae, par  şi acestea să arunce o lumină asupra situaţiei actuale a combinatului. Donau Chem are datorii foarte mari la tot felul de firme care au chemat combinatul în instanţă. Restanţele salariale şi la bonuri sunt la ordinea zilei, mai mult,  fiind iarnă, angajaţii nu pot rezista aşa mult timp fără bani.

Ioan Niculae şi conducerea Donau Chem trebuie să repornească în următoarele câteva zile combinatul,  dacă vor ca muncitorii să fie liniştiţi şi să nu protesteze. După repornire, sunt aşteptaţi şi banii, pentru că angajaţii au acumulat datorii destul de mari. Şefii au salarii mari şi nu o duc greu, însă muncitorii de-abia se descurcă. Pensionarii pot veni la combinat cu lunile fără să fie neplătiţi, ei fiind şi cei mai supăraţi, fiindcă  la vârsta lor nu mai au unde să se angajeze. Chiar şi în cazul repornirii, viitorul combinatului este incert, pentru că şi situaţia lui Ioan Niculae este la fel. Ce să mai zicem de investiţii, acestea se lasă aşteptate, patronul fiind zgârcit la acest capitol. Din păcate, combinatul a ajuns într-o stare de degradare din cauza căpuşelor în frunte cu InterAgro. Nu se intrevede nimic bun pentru Donau Chem, astfel ca intreg orasul Tr. Magurele asteapta cu teama viitorul. Sa speram ca va suna bine, insa nu stim pentru cine.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
X pe 12 Februarie 2015, 14:53
#7
A
sa duca acas toti pensionari sa faca loc sy la alti mai tineri si lideri de sindicat sunt J

pirvu pe 02 Februarie 2015, 21:22
#6
turnu
elefantul ce face paste in fata la pavilion
unu bula pe 02 Februarie 2015, 08:31
#5
Ban,baniii!
D-le director Ban(nu stiu daca meriti titlul de dir. sau de domnn)chiar ai rezolvat toate problemele combinatului si d-ta te ocupi de razbunare pe muncitorii care au protestat anul trecut.d-LE chiar meriti apreciarea muncitorilor ca nu le dai salariiile.jos palaria.si ce rost au contractele de munca incheiate sau sunt facute asa ca sa ne aflam intreaba. (fa-te ca muncesti)
manuela oprisan pe 02 Februarie 2015, 06:42
#4
oamenii politici
la tr mag intorce trenul,ac oras putea sa fie cel mai prosper tinind cont de faptul k aveam oameni bine pusi sus,vezi videanu dragnea,mohanu si altii dar astia s-au zbatut numai ptr ei .dak le-ar confisca averile numai astor trei,nu ar fi un oras mai infloritor ca tr mag
pirvu pe 01 Februarie 2015, 21:58
#3
turnu
ce sa intamplat cu elefantul,il pune in fata la pavilion
pirvu pe 01 Februarie 2015, 11:01
#2
combinat
elefantul ce face a mai crescut
Leonidas pe 01 Februarie 2015, 09:38
#1
INTERAGRO e capusa..?
Tarlanul de Nicolae isi capuseaza singur combinatul pt. a nu avea profit ca sa nu mai plateasca impozite statului roman..! un taran cu gingii vinete Niculae asta..!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.