Miliardarul Ioan Niculae, credit de 5,7 mil. lei, garantat cu terenuri, cladiri si instalatii de la combinatul Donau Chem. Laboratorul central, cantine, constructii cu amoniac, printre garantiile pentru credit.

28 Ianuarie 2015, 00:05 | 3479 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Mare consumator de gaze naturale, combinatul chimic Donau Chem din Turnu Măgurele, patronat de  miliardarul Ioan Niculae, îşi prelungeşte cu un an un credit de 5,7 milioane de lei de la CEC pentru finanţarea activităţii curente a combinatului, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

   Garanţiile pentru credit sunt menţinute. Acestea sunt  15 terenuri cu construcţii precum laboratorul central, construcţii cu amoniac, atelier electric, cantine, depozite şi multe altele. La acestea, se adaugă şi o ipotecă mobiliară deschisa la CEC dar şi contracte de fidejusiune( contract prin care o persoana (fidejusor) se angajeaza in fata creditorului sa execute obligatia debitorului in cazul in care acesta nu ar executa-o el insusi in termen). Pentru acest credit, InterAgro are calitatea de co-debitor.

   Anul trecut, InterAgro a luat hotărârea de a reîncepe activitatea de producţie la combinatele chimice Donau Chem Turnu Măgurele şi Chemgas Slobozia, ca urmare a unui uşor reviriment pe piaţa internaţională a îngrăşămintelor. La această motivaţie se adaugă şi faptul că au avut loc anumite înţelegeri comerciale convenabile cu singurul producător intern de gaze naturale cu care InterAgro colaborează de mai mult timp, OMV Petrom.
Donau Chem a trecut pe pierderi in 2013, când a avut afaceri de peste  100 milioane de lei, în scădere de la circa 120 de milioane de lei în 2012 când a fost pe profit.
    Ca scurt istoric, combinatul din Turnu Măgurele a fost repornit în septembrie 2004, după lichidarea voluntară a fostei societăţi comerciale Turnu SA şi cumpărarea de către Grupul InterAgro. În ultima perioadă, principala problemă a muncitorilor combinatului chimic a fost plata cu întârziere a salariilor şi disponibilizările.

 sursa: energyreport.ro

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
unu bula pe 29 Ianuarie 2015, 11:37
#3
facturi
d-le Ban cu ce achitam facturile la gaz si energie electrica la apartamente pe luna ianuarie? ce solutii sa mai gasim, nu vi se pare ca am rabdat cam mult...
Anonim pe 29 Ianuarie 2015, 10:44
#2
Anonim
Nicolae, Elefantul, Elefantul ce face Elefantul ? Ca noi astia care ne trezim de zici de ani la ora 5, si mergem prin frig, ploaie, ger, etc si ne milogim de taximetrisi, sa nu ne perceapa bani pe naveta, ca nu avem cum sa platim, o ducem foarte rau . Avem o varsta mai mare, si nu ne primeste nimeni pe nicaieri, ca am pleca toti sa ramai singur cu Elefantul tau ! Sa iti fie rusine ! Ca noi nu avem ce pune pe masa, ne bate CEZ ul la usa sa platim, nu avem lemne sa bagam in soba ! Avem copii la scoala ! Esti o mare rusine pentru pamantul asta !
I Ban pe 28 Ianuarie 2015, 20:06
#1
???
Cînd, unde, cum, cine. Cînd s-au luat? Unde au fost folosiţi? Cum se vor restitui? Cine va suferi?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.